Plimbări cu sania trasă de câini la Muzeul Astra. Noutatea anului 2021! * VIDEO

Plimbări cu sania trasă de câini, pe alei * VIDEO aici!

O nouă atracție a Muzeului Astra din Sibiu: Plimbări cu sania trasă de câini! 10 caini, din rasele Malamult și Husky, îi fac pe vizitatori să se simtă ca în țările nordice. Numai că, la Sibiu aveți parte de un peisaj aparte. Căsuțele tradiționale acoperite de un strat zdravăn de nea sunt desprinse parcă din poveștile de odinioară.

Pregătirile unei astfel de experiențe începe dimineața foarte devreme. Atunci câinii sunt aduși la muzeu și începe pregătirea. După ce sunt băturte lanțurile în tăruși, câinii sunt scoși din remorca specială în care au fost transporatți aici.

După ce sunt verificați atent de către stăpânii lor, câini trec la următoarea etapă: montarea hamuurilor speciale. Operațiunea durează mai puțin de 5minute, numai dacă nu au prea mult chef de joacă și sar pe Daniel, partenerul de plimbare al câinilor.

Cu hamurile pe ei, câinii nu mai au stare!

Latră și se agită fără încetare. După ce au fost legați la sanie, cu greu îi mai poți ține pe loc. Pentru că ei își doresc un singur lucru: să alerge prin zăpadă cu sania după ei.

Cei mai impresionați au fost cei mici. Pe departe și cei mai dornici să fie purtați pe aleile muzeului pe sania trasă de câini. O tură cu sania trasă de frumoasele patrupede măsoară 1,5 km și durează aproximativ 10 minute. În acest weekend câinii zăpezii au plimbat aproximativ 50 de persoane.

Plimbările cu sania trasă de câini au fost organizate de Club Sportiv Snow Wolves Trascău Zlatna, club în care activează muzeuograful Daniel Tentiș Patrupedele sunt antrenate special să participe atât la concursuri cât și la plimbări de agrement.

Reprezentanții muzeului au transmis că acest atelier intercativ de plimbări cu sania trasă de câini se organizează și zilele următoare, atât timp cât sania mai poate aluneca pe ulițele satului românesc din Pădurea Dumbrava.

 

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro

 

 

 

 

Scroll to top