Piața volantă la birou, un nou concept care vine în sprijinul producătorilor locali și în folosul publicului larg
Piața volantă la birou, concept prin care producătorii locali își vor putea comercializa marfa în curtea interioară a Consiliului Județean Sibiu, va fi lansată vineri, 24 februarie 2023. În acest fel, produsele locale vor fi disponibile publicului larg și în zilele de vineri, alături de „tradiționala” zi de sâmbătă, în parcarea Sălii Transilvania din Sibiu.
Producătorilor li se va pune la dispoziție, fără taxă, spațiul necesar expunerii și comercializării produselor proprii, precum și mese și vitrine frigorifice, piața urmând a avea loc între orele 9,00 – 13,00.
Accesul publicului este liber, porțile instituției fiind deschise în intervalul menționat.
”Începând cu a doua jumătate a lunii martie 2023, Piața volantă la birou va fi organizată, prin alternare săptămânală cu locația de la Consiliul Județean Sibiu, și în curtea Agenției pentru Protecția Mediului, str. Hipodromului nr. 2A. Și în acest loc, comercianții vor avea întreg suportul logistic oferit gratuit, iar accesul publicului larg va fi liber.”, transmite Consiliul Județean Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Etapa regină s-a încheiat cu o victorie surpriză
2 ani agoEtapa regină din Turul Ciclist al Sibiului – finish-ul la altitudinea de 2040 de metri
Alexis Guérin de la Team Vorarlberg a câștigat a doua etapă din Turul Ciclist al Sibiului 2021, care s-a terminat la Bâlea Lac, la o altitudine de 2040 de metri. Pe lunga urcare de pe șoseaua Transfăgărășan, francezul în vârstă de 29 de ani a atacat din pluton înainte cu 10 km de finiș și și-a păstrat avansul de 11 secunde până la linia de sosire. Giovanni Aleotti (BORA – hansgrohe) a terminat pe locul doi și a păstrat astfel tricoul galben al liderului cursei.
Etapa de 187,5 km de la Sibiu la Bâlea Lac nu a fost cu siguranță una ușoară. Plutonul a avut un ritm ridicat chiar de la început, cu gândul la cățărarea brutală de pe final de etapă. Înainte de a se îndrepta spre est, către Transfăgărășan, plutonul a făcut o buclă lungă, cu doup două sprinturi montane, care au dus la numeroase încercări de rupere, în prima parte a etapei.
După 27 de kilometri, un grup format din opt rideri a prins în cele din urmă cale liberă și s-a desprins de pluton. Roberto Carlos González (Vini Zabù), Noah Granigan și Alex Hoehn (ambii Wildlife Generation Pro Cycling), Daniel Turek (Team Felbermayr Simplon Wels), Timon Loderer (Hrinkow Advarics Cycleang), Gabriele Petrelli (Cycling Team Friuli ASD), Francesco Zandri ( Serviciul de lucru – Marchiol – Dynatek) și Paweł Bernas (HRE Mazowsze Serce Polski) au stabilit rapid un avans de până la 6 minute față de pluton.
Purtând tricoul de lider în clasamentul cățărătorilor în numele liderului din clasamentului general Giovanni Aleotti, Turek a câștigat ambele cățărări repertoriate de pe traseu, în timp ce Zandri și Bernas au fost principalii protagoniști în lupta pentru sprinturile intermediare. Ambii au câștigat câte un sprint, dar, întrucât Bernas a obținut ieri mai multe puncte, ciclistul de la HRE Mazowsze Serce Polski a obținut la final tricoul verde de lider în clasamentul pe puncte.
Evadarea a cooperat bine, dar nu a reușit să reziste urmăririi plutonului pe cățărarea de la final, de pe Transfăgărășan. Petrelli a rezistat cel mai mult, dar în cele din urmă a fost prins cu aproximativ 15 km înainte de sosire, de parcurs, iar etapa a coborât la bătălia așteptată a favoritilor de ansamblu.
De cele mai multe ori, în etapa de la Bâlea Lac, victoria a venit într-un atac întârziat, dar astăzi Alexis Guérin a reușit să-și surprindă concurenții printr-o mișcare timpurie. Riderul de la Team Vorarlberg a plecat singur cu peste 10 kilometri înainte de finiș, stabilind rapid un avans de 40 de secunde. În urmărirea lui au plecat cinci rutieri – liderul cursei Aleotti, Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash), Michal Schlegel (Elkov – Kasper), Riccardo Zoidl (Team Felbermayr Simplon Wels) și Sergey Chernetskiy (Gazprom RusVelo), care l-au avut tot timpul în vizor pe Guérin, dar francezul economisise suficientă energie pentru a-i împiedica și a sărbători o frumoasă victorie solo la Bâlea Lac.
„Planul nostru din această dimineață a fost să așteptăm un pic mai târziu pentru a ataca. Dar am pornit mai devreme, să-mi asigur un avans confortabil în cazul unor atacuri. Nu concurăm des împotriva echipelor de WorldTour, dar am avut rezultate bune anul acesta, când am câștigat cursa Oberösterreich-Rundfahrt în iunie, așa că am știut că sunt în formă bună. Obiectivul meu înainte de cursă era să câștig clasamentul general, dar sunt fericit și cu o victorie de etapă. Mâine va fi probabil un sprint, iar Ackermann este marele favorit, dar sper că fostul meu coechipier Edi Grosu îl poate învinge ”, a încheiat Guérin.
„Cel mai important lucru este că am apărat tricoul liderului. Din nou, vreau să mulțumesc echipei pentru că a controlat cursa, inclusiv pe prima parte a cățărării, iar apoi a rămas doar ca eu să încerc să fac tot posibilul. Știu că Aru este un cățărător puternic, așa că a trebuit să-l urmăresc, mai ales că era pe locul doi în clasamentul general, la câteva secunde în spatele meu. Am fost fericit că pot să-i neutralizez atacurile”, a spus tricoul galben Giovanni Aleotti.
La fel ca ziua precedentă pe scena de la Păltiniș, Fabio Aru a impus ritmul la urcare, dar nu a putut să-l distanțeze pe Aleotti și a terminat pe locul trei în final. Cu toate acestea, cățărătorul italian în vârstă de 31 de ani nu a regretat.
„Am încercat. Am dat tot ce am avut, nu a fost suficient pentru victorie, dar trebuie să fiu mulțumit de performanța mea, deoarece ritmul la ultima urcare a fost foarte mare. Mâine este ultima etapă, sper un rezultat bun pentru Reinardt Janse van Rensburg, el m-a ajutat în ultimele două zile și, dacă pot, acum vreau să-l ajut pentru etapa de sprint ”, a spus Aru.
Podiumul Etapei 2:
1. Alexis Guerin (Team Vorarlberg)
2. Giovanni Aleotti (BORA – hansgrohe)
3. Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash)
Purtătorii tricourilor distinctive în etapa 3:
Clasamentul general: Giovanni Aleotti (BORA – hansgrohe)
Clasamentul pe puncte: Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash), for Aleotti
Clasamentul Cățărătorilor: Alexis Guérin (Team Vorarlberg), for Aleotti
Cel mai bun tânăr U23: Meindert Weulink (ABLOC CT), for AleottiParcursul Turului Ciclist al Sibiului 2021
3 Iulie Prologue: Centrul Istoric al Sibiului, 2.5 km
4 Iulie Etapa 1: Sibiu – Păltiniș, 177.9 km
5 Iulie Etapa 2: Sibiu – Bâlea Lac, 187.5 km
6 Iulie Etapa 3: Sibiu – Mediaș – Sibiu, 205.3 kmPalmaresul Turului Ciclist al Sibiului
2011 Alessio Marchetti (Centro Revisioni Cerone)
2012 Victor de la Parte (SP Tableware)
2013 Davide Rebellin (CCC Polsat – Polkowice)
2014 Radoslav Rogina (Adria Mobil)
2015 Mauro Finetto (Southeast)
2016 Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice)
2017 Egan Bernal (Androni – Sidermec – Bottecchia)
2018 Ivan Sosa (Androni Giocattoli – Sidermec)
2019 Kevin Rivera (Androni Giocattoli – Sidermec)
2020 Gregor Mühlberger (BORA – hansgrohe)Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
216Florin Busuioc fuma 3 pachete pe zi. După infarct s-a lăsat
10 luni agoFlorin Busuioc: Cea mai mare prostie pe care am făcut-o eu în viața mea este că m-am apucat de fumat
Florin Busuioc este actor și unul dintre cei mai iubiți oameni de televiziune din România, fiind cunoscut publicului în primul rând datorită rubricii Meteo pe care o prezintă în cadrul Pro TV. Îndrăgitul prezentator a acceptat să se implice în campania Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu – „Eu am reușit. Și tu POȚI!”, împărtășind pentru public experiența sa de renunțare la fumat, precum și beneficiile care au urmat-o. Sfatul lui Busu este simplu: Dacă puteți să țineți sub control acest impuls, nu vă apucați niciodată de fumat!
Povestea dumneavoastră de renunțare la țigări, după ce ați ajuns să fumați 3 pachete pe zi, vreme de 37 ani, dă speranță și altor fumători că este posibil să te lași de fumat. Florin Busuioc, cum ați reușit să învingeți această dependență de tutun?
Am făcut un infarct. Nu cred că-ți dorești să renunți la fumat în felul acesta. Povestea este că eu nu m-am lăsat de fumat pentru că m-am speriat de atacul de cord, m-am lăsat în spital pentru că pur și simplu n-am simțit nevoia să mai fumez. N-am mai avut nevoie de acest viciu. N-am intrat nici după aceea în stare febrilă, n-am avut vise că fumez, nu mi s-a mai întâmplat să am nevoia aceasta.
Ati apelat ulterior la ajutor de specialitate pentru a vă menține decizia de a nu mai fuma?
Florin Busuioc: ”Absolut deloc.„
Florin, care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ati castigat prin renunțarea la fumat?
Faptul că respir mult mai ușor, urc scările mult mai ușor, mai merg și la sală din când în când – ceea ce nu puteam să fac înainte. Beneficiile sunt foarte mari.
Florin, care credeți că ar fi cea mai potrivită abordare din partea medicilor/autorităților, pentru a conștientiza populația cu privire la efectele negative pe care fumatul le are asupra sănătății și pentru a determina un număr cât mai mare de persoane să renunțe la fumat?
Nu știu asta pentru că oricine a încercat să-mi explice mie, personal, că fumatul este nociv, nu a reușit să mă convingă. Eu nu am conștientizat nicio clipă că din cauza aceasta este posibil să am atacul de cord. Cred însă că țigara a fost unul dintre motivele principale din cauza căruia am făcut atacul și nu știu cum trebuie abordată problema asta.
Care este mesajul dumneavoastră penru fumătorii cu ani vechime, care au avut numeroase încercări nereușite de a se elibera de dependența de nicotină și care, poate, și-au pierdut speranța că ceva va mai funcționa și în cazul lor?
Există hipnoză, care te poate scăpa de dependența de fumat. Dacă într-adevăr îți dorești să scapi și nu reușești, pentru că nu ai voință, te poți duce la un hipnotizator.
Ce mesaj ați avea pentru nefumătorii tentați să se apuce, poate la presiunea anturajului sau ca să fie în trend, pentru a nu cădea în capcana nicotinică, ce creează ulterior dependența?
Cea mai mare prostie pe care am făcut-o eu în viața mea este că m-am apucat de fumat, tot așa, din cauza anturajului, că era la modă. Nu vă apucați de fumat. Dacă puteți să țineți sub control acest impuls, nu vă apucați niciodată de fumat. Și dacă faceți un calcul în 37 de ani câți bani am cheltuit eu pe țigări, o să ajungeți să vă cumpărați o casă.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
235Avertizare Meteo – Cod galben de polei și cod portocaliu de vânt. peste 80 km/h
2 ani agoAvertizare meteo: Atenție șoferi! Cod galben de polei și cod portocaliu de vânt!
Pentru perioada, 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00, a fost extins codul galben de polei și ninsori viscolite în nord-vest, nord, centru, est și sud-estul țării și a fost emis un cod portocaliu de vânt și viscol în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură.
În aceaste regiuni, în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea lor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune un strat de zăpadă, pe alocuri consistent, iar local se va semnala polei sau ghețuș.
Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. În același timp, intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.
Pentru perioada, 11 februarie, ora 18:00 – 12 februarie, ora 18:00, a fost emis un cod portocaliu de vânt și viscol în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură.
În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.
„Facem apel la conducătorii auto să circule cu atenție și prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.” au transmis reprezentanții CNAIR.
Avertizare meteo de cod portocaliu și la Sibiu! Aceasta afectează zona de sud a județului unde vântul v-a bate la rafală cu peste 80km/h. Precipitațiile sub formă de ploaie și lapoviță întâlnite în zonele mai joase, se transformă în ninsoare la altitudine mai mare. Aici zapada o sa fie viscolită.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
179