Pestă porcină africană în Fondul Cinegetic Nr 2 Nou Român

Pesta porcină africană depistată la 2 mistreți vânați

Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu (C.L.C.B.), condus de prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu, a aprobat azi, în unanimitate, Decizia privind aprobarea Planului de măsuri pentru controlul bolii Pestă porcină africană (PPA), ca urmare a confirmării oficiale a acesteia la doi mistreți vânați în Fondul Cinegetic nr. 2 Noul Român aparținând de AVPS. Jderul, județul Sibiu.

În fondul de vânătoare în care s-a declarat boala Pestă porcină africană, a fost stabilită zona afectată, formată din zona infectată și zona tampon, cu o raza  de 13 km de la caz, compusă din:

  • zona infectată cu pestă porcină africană, cu o rază de 8 km în jurul cazului, în care sunt cuprinse următoarele localități din județul Sibiu: Noul Român, Arpașu de Jos, Colun, Glâmboaca, Porumbacu de Jos, Scoreiu, Sărata, Cârțișoara, Arpașu de Sus, Fofeldea, Cârța și fondurile cinegetice : F.C.2 Noul Român și F.C.4 Balea.
  • zona tampon cu o raza de 5 km în exteriorul zonei infectate, zona în care sunt cuprinse localitățile: Marpod, Ilimbav, Săsăuș, Șomartin, Hosman, Săcădate, Porumbacu de Sus, – din județul Sibiu și localitățile Victoria, Ucea de Sus, Ucea, Corbi și Feldioara din județul Brașov; și fondurile cinegetice: F.C.39 Marpod, F.C.5 Porumbacu, F.C. 3 Arpașu, F.C. 1 Bruiu si F.C.7 Bradu din județul Sibiu si F.C. 39 Cincu si F.C. 24 Victoria din județul Brașov.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu împreună cu personalul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu vor organiza controlul mijloacelor de transport în scopul identificării transporturilor ilegale de animale şi produse de origine animală precum și controlul privind respectarea de către persoanele fizice a interdicțiilor cu privire la accesul în zonele de restricție.

”Nerespectarea prevederilor deciziei reprezintă încălcarea legii și se sancționează în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 984/2005 cu modificările ulterioare.”, transmite Prefectura Sibiu.

Scroll to top