Consiliul Județean și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Parteneri strategici

Sibiul are parteneri strategici pentru proiecte în interesul comunității

Președinta Consiliului Județean Sibiu – Daniela Cîmpean și rectorul Universității „Lucian Blaga” – prof. univ. dr. habil. Sorin Radu au semnat un acord pentru un parteneriat strategic prin care cele două instituții vor dezvolta și valorifica proiecte importante pentru comunitate, care presupun:

  • Activități de cercetare – dezvoltare;
  • Schimbul reciproc de date și informații relevante pentru domeniile de interes comun;
  • Programe de formare profesională prin care studenții ULBS să poată efectua stagii de pregătire și practică în cadrul Consiliului Județean Sibiu;
  • Servicii de consultanță tehnico-economică;
  • Activități cultural-educative.

Consiliul Județean Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” promovează valori comune care țin de o dezvoltare socială echitabilă și durabilă a comunității. De aceea, prin sprijin reciproc, materializat în promovarea și dezvoltarea de proiecte comune, schimburi de bune practici și susținere bilaterală a acțiunilor și evenimentelor, cele două instituții își propun să contribuie la dezvoltarea Județului Sibiu.

„Comisia Europeană a lansat trei mari obiective în cadrul politicii europene în domeniul cercetării și inovării: inovare deschisă, știința deschisă și deschiderea către lume. Suntem datori nu doar să sprijinim cercetarea și inovarea, ci și să contribuim la educația pentru știință a cetățenilor, la circulația liberă și rapidă a rezultatelor cercetării. Sprijinirea cercetării eficiente, educația pentru știință și educația solidă în general sunt pilonii de bază care ne vor permite să fim cu adevărat o națiune a secolului XXI, ferită de manipulare și teamă. Iată de ce sunt bucuroasă să anunț parteneriatul cu Universitatea Lucian Blaga, făcând astfel un nou pas, după lansarea Agendei Educaționale 2021“, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

„ULBS și-a asumat rolul proactiv în comunitatea sibiană și în Regiunea Centru, în vederea dezvoltării durabile. Tocmai de aceea, prin parteneriatul strategic cu Consiliul Județean punem în practică dezideratul angajamentului civic, de implicare socială și de susținere de către Universitate a proiectelor din domeniul educației, a celor de cercetare și infrastructură, atât de importante pentru comunitatea județului nostru”, a declarat Rectorul Universității „Lucian Blaga”, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu.

Scroll to top