Noaptea Muzeelor 2023 deschide Turnurile Sibiului

Noaptea Muzeelor în Turnurile Sibiului

Noaptea Muzeelor la Sibiu deschide pentru vizitare Turnul Sfatului și turnurile de pe strada Cetății. În 13 mai, la ora 19.00, când programul obișnuit de vizitare se încheie, accesul în aceste obiective se va face gratuit, până la ora 24.00, ultima intrare fiind permisă la ora 23.30.

Pe lângă frumusețea și însemnătatea istorică a obiectivului, în Turnul Sfatului, vizitatori vor putea să admire în Noaptea Muzeelor și o expoziție colectivă de artă decorativă, intitulată “Timp/Materie/Foc”, organizată de Universitatea Națională de Artă București. Lucrările sunt semnate de profesori, studenți și absolvenți ai acestei instituții.

”Aceste edificii de patrimoniu ne țin conectați cu istoria, iar de-a lungul anului, zeci de mii de vizitatori află parte din istoria orașului, vizualizând-o. În Noaptea Muzeelor experiența vizitării turnurilor de apărare de pe strada Cetății și a Turnului Sfatului poate fi cu atât mai deosebită, pentru că vine într-un cadru special: o noapte în care cultura și istoria își deschid și mai mult porțile către generațiile prezente. În turnurile de pe str. Cetății experiența vizitatorilor este completată de informațiile pe care le pot afla despre breslele sibiene, armamentul cu care se asigura apărarea orașului și fotografii vechi cu acestea”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cele două obiective turistice sunt foarte căutate, în anul 2022 Turnul Sfatului fiind vizitat de 24.600 de persoane, iar turnurile de pe strada Cetății primind 21.596 de vizitatori.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top