Muzeul Astra își redeschide porțile
Luni, 14.12.2020, este ziua în care se redeschide Muzeul ASTRA!
Carantina se va încheia în toate localitățile din județul Sibiu, începând de mâine. Detalii aici!
Din acest motiv, Muzeul Astra anunță că îi așteaptă pe vizitatori să pășească pe alei.
Muzeul Astra – după 4 săptămâni
„Ne-a fost dor de voi, oameni dragi, mai ales că au fost patru săptămâni grele… Noi știm că putem continua lupta cu virusul blestemat așa cum se cuvine – civilizat și responsabil! De aceea recomandăm tuturor vizitatorilor să poarte măști de protecție și să respecte regulile sanitare pentru combatearea pandemiei COVID-19.” au transmis reprezentanții Muzeului Astra.
Program vizitare Muzeul ASTRA
09.00 – 17.00
Program CASIERIE Muzeul ASTRA
09.00 – 17.00 (ultima intrare ora 16:30)
Program Galeriile de Artă Populară
09.00 – 17.00 (de marți până duminică)
You Might also like
2 drumuri județene calamitate vor fi consolidate de CJ Sibiu
3 ani agoDrumuri județene afectate de precipitațiile abundente
Cele 2 drumuri județene sunt DJ 142 J Șeica Mare – Șeica Mică, pe tronsonul cuprins între km 0+800 – km 0+90, și DJ 106 E, între localitățile Tilișca și Rod, pe tronsonul de la km 24+900 – km 25+000, afectate de precipitațiile abundente periodice, vor fi refăcute în acest an.
Consiliul Județean Sibiu a emis ordinele de începere a proiectării lucrărilor, după ce, în urma încheierii procedurii de achiziție, au fost semnate contractele de proiectare și execuție:
• pentru refacerea DJ 142J, km 0+800 – km 0+900, contractul va fi derulat de asocierea PRODIAL SRL și GG TEHNIC PROIECT SRL, valoarea acestuia ridicându-se la suma de 2.213.126,72 cu TVA. Durata contractului este de 7 luni, din care o lună pentru proiectare și 6 luni pentru lucrările de execuție.
• pentru DJ 106 E, între Tilișca și Rod, contractul va fi executat de asocierea PROMPT VSP SRL – ZENIT PROIECT & CONSULT SRL, valoarea acestuia fiind de 663.835,55 lei cu TVA. Durata contractului este de 4 luni, din care o lună pentru proiectare și 3 luni pentru execuția lucrărilor.
Aceste obiective de investiție ale Consiliului Județean Sibiu se realizează din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului pentru refacerea infrastructurii locale afectate în urma calamităților naturale produse în anul 2020, alocate prin HG nr.531/9.07.2020, județul Sibiu primind suma de 4.545.000 lei.
”Siguranța cetățenilor este prioritară pentru noi în toate domeniile pe care le gestionăm, iar deplasările pe drumurile județene trebuie să se realizeze în condiții de siguranță. Aceste două noi investiții pe care Consiliul Județean Sibiu le-a demarat vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutiere pe două drumuri județene cu important potențial turistic. De îndată ce proiectarea va fi finalizată și vor începe lucrările, voi continua deplasările pe șantier pentru a monitoriza îndeaproape realizarea lor, atât în ceea ce privește calitatea execuției cât și încadrarea în termenele asumate prin contract”, precizează Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
179Lucian Robu, recunoaștere internațională. iunie 2023
3 luni agoLucian Robu, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului a obținut Diploma Europeană în Managementul Proiectelor Culturale!
Lucian Robu a primit această distincție în urma participării la European Diploma in Cultural Project Management, faza rezidențială III, desfășurată la European Cultural Center of Delphi, Grecia, 17-20, iunie 2023. Diploma Europeană în Managementul Proiectelor Culturale este o formare de a lungul a trei faze rezidențiale și o experiență de învățare care încurajează diversitatea culturală și schimburile interregionale ca modalitate de a conferi culturii un loc mai puternic în Europa și in străinătate.
Partenerii permanenți ai Programului European Diploma in Cultural Project Management sunt: Consiliul Europei- Consiliul pentru Cooperare Culturală și UNESCO, Secția pentru Politici Culturale și Studii privind Dezvoltarea Culturală.
Ediția 2022-2023 a fost implementată în colaborare cu Vaastra-Gotaland (Suedia), Sibiu (România), Regiunea Wallonie – Bruxelles (Belgia) și Delphi (Grecia). Ultima etapa rezidențială a ECD (17-20 iunie, 2023), cea de evaluare a proiectelor propuse, a reunit participanții celor două faze formative anterioare. Aceștia sunt operatori culturali din Grecia, Macedonia de Nord, Suedia și Israel și, implicit, România
În cadrul celor 4 zile ale Seminarului de evaluare, s-au prezentat studii comparative, au fost analizate și dezbătute propunerile de proiecte ale participanților.
Exemplele de bune practici prezentate de lectori au fost axate pe conceptele cheie implementate de a lungul ultimelor 3 decenii, în cadrul Programului European Cultural Diploma:
- managementul instituțiilor culturale, cooperarea între instituții culturale europene și politicile acestora cooperative;
- dezvoltare teritorială sustenabilă (strategii regionale/locale/urbane);
- planificarea strategică și managementul operațional al proiectelor culturale (management de proiect, strângere de fonduri etc.);
- crearea și consolidarea de rețele culturale (networking cultural).
”Proiectul domnului Lucian Robu ,,Cultural Landscape Preservation and Valorization through Traditional Crafts and cultural Heritage in European countries, s-a axat pe dezvoltarea de cooperări cu operatori culturali din Europa, având la bază conceptul de valorizare a peisajului cultural rural prin instrumente sustenabile, specifice și corelate cu meșteșuguri tradiționale ce devin meserii emergente în Europa contemporană.”, transmit reprezentanții Muzeușui ASTRA.
În urma evaluării propunerii de proiect, boardul European Cultural Diploma a acordat statul de absolvent al programului de formare derulat între 2022-2023, reprezentantului Muzeului Astra, Lucian Robu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
75Lucrări pe strada Lungă, de marți 14 iunie
1 an agoLucrări ample de reparații a stratului de uzură
Lucrările de înlocuire a stratului asfaltic de uzură vor demara marți, 14 iunie. Până în 5 iulie, constructorul angajat de Primăria Sibiu trebuie să termine reparațiile contarctate pentru strada Lungă din municipiul Sibiu.
Frezarea asfaltului vechi și apoi turnarea noului strat se vor efectua noaptea, nefiind astfel necesară închiderea traficului. De asemenea, pentru a afecta circulația într-o cât mai mică măsură, muncitorii vor lucra pe tronsoane scurte, care să poată fi ocolite mai ușor pe străzile adiacente.
”Chiar dacă lucrările se vor executa în condiții de trafic, vor exista totuși restricții, prin devierea circulației pe o singură bandă. Prin urmare, pentru a evita blocajele, șoferii sunt rugați să aleagă, pe cât posibil, rute ocolitoare.”, transmite Primăria Sibiu
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
105