Muzeul ASTRA caută spiriduși
Muzeul ASTRA a ales să sprijine, anul acesta, campania Asociației Hai din pantofi în bocanci.
”Dacă doriți să ajutați la strângerea cadourilor pentru 341 de copilași din comuna Roșia vă rugăm să ne dați de știre! Și cum nimic nu se face doar din vorbe, mai ales în vremuri grele, cadourile (dulciuri și citrice) pot fi aduse chiar la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (poarta principală, front-desk) de luni până duminică, în intervalul orar 9:00-17:00, până în 15 decembrie, inclusiv.”, transmit reprezentanții ”spiridușilor” ASTRA.
Vineri, 16 decembrie 2022, cadourile de Crăciun vor ajunge la cei mici.
Valea Hârtibaciului este o zonă cu un farmec aparte: cu o istorie îndelungată, peisaje fantastice și monumente de arhitectură impresionante. Doar că mulți dintre oamenii de aici dispun de posibilități materiale limitate, iar acest lucru se răsfrânge mai ales asupra celor mai tineri dintre locuitori.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
CJ Sibiu, premiat la Gala finaliștilor Romanian Healthcare Awards 2022
2 ani agoCJ Sibiu, premiat pentru platforma „Portal Medical”
CJ Sibiu a primit la Romanian Healthcare Awards, ”Diploma de Excelență” la categoria Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului, ca recunoaștere pentru realizarea Platformei „Portal Medical”, unica de acest gen din România.
Cea mai importantă competiție dedicată sectorului medical din România, în care sunt recunoscute meritele medicilor,echipelor din spitale, cât și al instituțiilor implicate în promovarea și susținerea sistemului medical, și-a ales câștigătorii.
Juriul competiției a fost format din 27 de medici, profesori universitari și reprezentanți ai asociaților cu profil medical din Belgia, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Bulgaria, Norvegia, Republica Moldova și România.
Categoriile jurizate au fost: Medicul Anului; Echipa Medicală a Anului; Spitalul Anului; Proiectul de Cercetare al Anului; Inovația Medicală a Anului; Campania Medicală a Anului; Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului.
Timp de 3 luni de zile, juriul internațional a analizat candidații fiecărei categorii, stabilind o listă a finaliștilor, CJ Sibiu fiind singura administrație publică locală din România prezentă pe scenă.
„Portal Medical” oferă locuitorilor județului Sibiu acces la propriile date medicale. De asemenea, platforma poate fi utilizată și de medici, care au la dispoziție întreg dosarul medical al pacientului, fapt ce ușurează diagnosticarea și prescrierea de tratamente. În acest moment, Portal Medical stochează în deplină siguranță datele medicale a peste 5.000 de pacienți iar 85 de medici le utilizează în interesul pacienților înscriși în platformă.
Prin colaborările pe care CJ Sibiu le-a inițiat, Portalul Medical preia, cu acordul pacienților, date medicale oferite de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Gheorghe Preda” Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș, Spitalul Orășenesc Cisnădie, Spitalul Orășenesc Agnita, Spitalul de Pediatrie Sibiu, Clinica „Polisano”, Clinica „Misan Med” și Clinica „Diamed”.
„Premiul obținut confirmă că avem în „Portal Medical” un instrument sigur din punct de vedere al stocării și gestionării datelor medicale, cât și extrem de util pacienților și medicilor. Digitalizarea datelor medicale este un deziderat al Uniunii Europeane care dorește realizarea unui spațiu comun al datelor medicale, utilizabil în condiții stricte de securitate de către pacienți și medici. Sutem, așadar, într-un trend european, iar eforturile noastre, ale celor din Consiliul Județean Sibiu, începute în acest domeniu încă din 2020, au fost încă o dată răsplătite”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Pentru a accesa platforma, utilizatorii au nevoie doar de un cont realizabil în câțiva pași la adresa https://portalmedical.cjsibiu.ro/. Pentru mai multe detalii cu privire la utilizarea platformei, cei interesați pot urmări videoul de la acest link.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
173Ziua și Noaptea Muzeelor 2022, la Biblioteca Astra
2 ani agoZiua și Noaptea Muzeelor 2022
Ziua și noaptea de sâmbătă, 14 mai 2022, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se alătură instituțiilor muzeale, sărbătorind Ziua și Noaptea Muzeelor 2022, eveniment care susține și promovează patrimoniul local și național, cultura și educația. Cei care își vor îndrepta pașii spre biblioteca publică sibiană vor avea ocazia să viziteze spații ale bibliotecii și, în egală măsură, să ia parte la o serie de activități și evenimente culturale pregătite de echipa bibliotecarilor astriști.
Palatul ASTRA va fi deschis pentru vizitare în intervalul orar 10:00 – 22:00. Pasionații de istorie, patrimoniu și memorie locală vor beneficia de vizite ghidate care cuprind spațiile clădirii istorice a Asociațiunii ASTRA: Colecțiile Speciale, Muzeul Asociațiunii și cabinetele documentare, Fondul Academia Română și Sala Festivă. Tururile ghidate vor fi organizate la orele 11:00, 13:00, 15:00 și 17:00.
Acestora li se adaugă povestea Parcului Astra și a străzilor din apropiere, relatată de dl. Răzvan C. Pop, istoric, în spațiul Terasei Bibliotecii situată în Corpul B. În egală măsură, cei interesați vor avea ocazia să viziteze în Foaierul Bibliotecii expoziția „175 de ani de la înființarea învățământului militar românesc”, organizată în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
Pentru prima dată, evenimentul Ziua și Noaptea Muzeelor va fi marcat și în orașul Cisnădie, publicul având prilejul să viziteze, incinta Casei de Cultură, Expoziția de carte veche din Colecțiile Bibliotecii ASTRA Sibiu. Cisnădiorenii de toate vârstele vor putea descoperi volume de patrimoniu vechi de sute de ani.
Programul Cinematecii ASTRA va debuta cu proiecții de filme artistice clasice din colecțiile bibliotecii. Vor avea loc retrospectivele „Charlie Chaplin” (Sala Festivă, orele 18:00 și 20:00) și „Audrey Hebpurn” (Filiala Valea Aurie , orele 17:00 și 20:00).
Un moment inedit în programul Ziua și Noaptea Muzeelor 2022 îl reprezintă atelierul „Povești în pijamale”, eveniment dedicat lecturii pentru cei mai mici dintre vizitatori. Sunt așteptați toți cei care îndrăgesc personajele de poveste, părinți și copii, deopotrivă. La această activitate, echipamentul adecvat al participanților este binevenit.
Sediile centrale și ale filialelor Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Bâlea, Valea Aurie, Vasile Aaron, Cisnădie) vor fi gazda numeroaselor activități dedicate iubitorilor de istorie, lectură, teatru și muzică. Programul include ateliere de lectură și joc de rol, ateliere creative, atelier de caligrafie, un spectacol de teatru și muzică, expoziții documentare, proiecții de filme. Atelierul de caligrafie se va desfășura cu sprijinul doamnei înv. Maria Munteanu, profesoară, iar atelierul de lectură și joc de rol, cu susținerea doamnei Raluca Răducă, actor-mânuitor păpuși.
Participanții la Atelierele de dezvoltarea personală prin actorie, îndrumați de actorul Lucian Dragotă vor susține momentele de teatru, iar un grup de elevi de la Palatul Copiilor Sibiu, coordonat de Cătălina Minodora Dumitrean, va susține momentele muzicale.
Activitățile și evenimentele sunt organizate în parteneriat cu: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Teatrul Gong Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu și Centrul Cultural Cisnădie.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
275Muzeul ASTRA trece la orarul de iarnă începând de astăzi, 31 octombrie
2 ani agoMuzeul ASTRA face public programul de vizitare valabil pentru iarna aceasta
Muzeul ASTRA se poate vizita începând de astăzi, zilnic în intervalul orar 9-17.
”Menționăm aici că în ceea ce privește casieria de la intrarea nr.2, cea de la Hanul din Tulgheș și casieria de la intrarea dinspre Grădina Zoologică Sibiu, programul lor de funcționare va fi până la ora 16:30.”, transmit reprezentanții celui mai mare muzeu din Sibiu.
Program special și la cafenea
Tot de astăzi Galeriile de Artă Populară, se pot vizita dupa următorul program: luni- duminică – 09.00-17.00. În timp ce expozițiile temporare sunt deschise publicului de miercuri până duminică, de la 09 la 17.
Cafeneaua Culturală aflată la intrarea principală din Muzeul în aer liber, este deschisă de miercuri până duminică, între orele 09 – 17.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
155