Ministerul Educației: Ultimele detalii despre reînceperea școlii

Ministerul Educației a publicat lista cu fiecare localitate și scenariul în care se încadrează

S-a publicat lista cu fiecare localitate din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează. S-a centralizat această listă pentru ca profesorii , elevii și părinții să știe modul în care se redeschid școlile. Copiii revin la cursuri din 8 Februarie, în primele două scenarii.

„Lista publicată Ministerul Educației cuprinde 3.181 unități administrativ-teritoriale (UAT), cu scenariul în care se încadrează fiecare. Sunt 149 de localitati în scenariul roșu, 903 localitati în galben, 3.181 în verde. 24 vor face cursuri exclusiv online, pentru că au rata peste 6 la mia de locuitori.” a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Județul Sibiu se află în scenariul galben. Acest lucru înseamnă că vor fi reluate cursurile în creșe, grădinițe, clasele P-IV, precum și clasele terminale de gimnaziu și liceu.

„Insistăm pe respectarea următoarelor reguli: distanțarea fizică e extrem de importantă, maximum posibil, minim 1 metru pentru a nu ajunge în situații absurde de blocaj. Mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de școală că va asigura distanțarea maxim posibilă în condițiile date.”, a  mai declarat ministrul Cîmpeanu.

Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor în 8 februarie:

  • Scenariul verde – incidența mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori;
  •  Scenariul galben – incidența mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de
    locuitori;
  • Scenariul roșu – incidența mai mare de 3/1.000.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la cursuri copiii de la grădiniță și de la ciclu primar.

Cursurile în școli se suspendă pentru 14 zile în următoarele condiții:

  • la apariția primului caz de infecție cu SarsCov-2 în școală, în învățământul preșcolar și primar;
  • la depistarea unui caz de infectare cu coronavirus în clasele de gimnaziu și liceu se declanșează ancheta epidemiologică. DSP-ul decide dacă se vor suspenda cursurile încă de la primul caz sau se așteaptă apariția celui de-al doilea caz.

Anunțul a fost făcut vineri în conferința comună a celor doua ministere: Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top