Mediaș. Cui sau cuțit, accident sau…? S-a deschis dosar penal!

Mediaș, la un pas de tragedie în clădirea atelierelor Școlii Naționale de Gaz

Marți, 23 noiembrie, doi elevi în vârstă de 17 ani au început să se certe. Unul dintre ei a scos un cuțit și l-a înțepat pe colegul lui în piciorul stâng.

După ce pozele cu victima sângerând, au ajuns la jurnaliști și la poliție, au început să sune telefoanele în secretariatul colegiului medieșan. S-a negat la telefon faptul că a avut loc o altercație între elevi și că cei doi, în joacă, s-au împins, iar unul dintre ei s-a tăiat într-un cui de la bancă. Aceeași poveste a spus-o și elevul rănit, atunci când a ajuns la spital.

Birourile de presă ale Inspectoratului de Poliție al Județului(IPJ) Sibiu, Inspectoratului pentru Situații de Urgență(ISU) Sibiu și Inspectoratului Școlar Județean(IȘJ) Sibiu nu știau de acest ”mic” incident de la Colegiul Școala Națională de Gaz, la ora 11:50. În dispeceratul ISU aflându-se o singura intervenție la unitatea școlară din Mediaș, dar pentru un caz medical.

Surse din cadrul Spitalului Mediaș, au declarat că medicii au constatat și ei că rana prezentă pe membrul inferior stâng al tânărului nu putea fi produsă de un cui, ci de un obiect mai ascuțit și plat, tip lamă de cuțit.

Important este că tânarul rănit se află în afara oricărui pericol. Dar, ce nu este clar, de ce reprezentanții instituției de învățământ ne-a spus cu totul altă poveste, ascunzându-ne faptul că cei doi tineri au avut un conflict, s-a folosit un obiect ascuțit(posibil cuțit) și mai apoi, cel rănit a mințit personalul de la SMURD și medicii.

După ce, am solicitat detalii despre acest incident, IPJ Sibiu a transmis următorul mesaj:

”Azi, în jurul orei 12,00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în dimineața zilei de 23 noiembrie, în jurul orei 08,00, înainte de începerea cursurilor dintr-o unitate de învățământ din municipiul Mediaș, într-o sală de clasă, între doi elevi, ambii în vârstă de 17 ani, a izbucnit un conflict spontan pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, conflict în urma căruia unul dintre elevi l-ar fi înțepat pe celălalt în piciorul stâng cu un obiect ascuțit, posibil cuțit.

Victima a fost transportată la spital, unde a primit îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

Având în vedere aceste aspecte, la nivelul Poliției Municipiului Mediaș – Biroul de Investigații Criminale, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc incidentul.

În funcție de rezultatul anchetei, în cauză va fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș.”

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top