Materiale sanitare pentru centrele DGASPC și centrele medico-sociale

CJ Sibiu asigură materiale sanitare pentru centrele rezidențiale de la nivelul DGASPC și unităților de asistență medico-socială aflate în subordine.

Miercuri, 12 mai 2021, Consiliul Județean Sibiu a semnat cu ADR Centru contractul de finanțare europeană pentru derularea proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul furnizorilor de servicii sociale din Județul Sibiu”.

Materiale sanitare în valoare de peste 2 milioane de lei

Valoarea totală a contractului este de peste 2.400.000 lei (TVA inclus), finanțarea fiind asigurată integral din fonduri europene nerambursabile (FEDR).

Prin proiect vor fi achiziționate materiale sanitare și echipamente de protecție personală, respectiv măști, combinezoane, mănuși, dezinfectanți, săpun antibacterian, puls – oximetru și alte materiale și echipamente medicale.

De acestea vor beneficia toate centrele rezidențiale din subordinea CJ Sibiu și aflate în structura DGASPC Sibiu: 8 centre pentru adulți cu dizabilități, un centrul pentru victimele violenței domestice și 5 centre destinate copiilor, la care se adaugă cele două Unități de Asistență Socială Medico – Socială din Sibiu și Săliște.

”În ultimul an, Consiliul Județean Sibiu a făcut permanent demersuri și a accesat fonduri europene pentru a sprijini unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordine în vederea gestionării crizei sanitare pe care o traversăm. Facem toate eforturile pentru ca serviciile medicale oferite beneficiarilor din sistemul de asistență socială să fie de cea mai bună calitate”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Proiectul se derulează prin Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu și Unitățile de Asistență Medico – Socială din Sibiu și Săliște. În următoare perioadă, Consiliul Județean Sibiu va demara procedurile de achiziție pentru aceste materiale și echipamente.

De la începutul crizei sanitare, Consiliul Județean Sibiu a sprijinit unitățile spitalicești din subordine pentru a accesa fonduri europene în vederea achiziționării de aparatură și echipamente medicale, primele contracte de finanțare fiind încheiate în cursul anului 2020.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top