Lucrări la rețeaua de gaz pe str. E.A. Bielz
Lucrările la rețeaua de gaz de pe str. E.A. Bielz au primit aviz favorabil din partea Comisiei de Circulație.
Astfel, până în data de 23 aprilie, constructorul contractat de societatea de gaz va executa înlocuir a conductei și a branșamentelor de gaze naturale de presiune redusă, și va reface suprafețele afectate.
”Pentru această intervenție nu sunt necesare închideri de trafic, dar se va circula cu restricții pe porțiunile unde se lucrează. Șoferii sunt rugați să circule cu atenție sporită și să respecte semnalizarea temporară asigurată de constructor.”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Președintele Iohannis a participat la slujbă
3 ani agoPreședintele Iohannis la Sibiu
Președintele Klaus Iohannis a fost duminică la slujbă. Acesta a fost însoțit de soția s-a, Carmen.
După ce slujba oficiată la catedrala romano-catolică Sfânta Treime, soții Iohannis s-au salutat cu câțiva sibieni, apoi au plecat spre Cimitirul Municipal.
VIDEO AICI!
Reamintim că sâmbătă, președintele Iohannis a fost filmat pe pârtia Oncești din Păltiniș. Fapt ce a dus la discutții interminabile pe seama prezenței președintelui pe pârtie, la o zi după tragedia de la Balș.
Și totul a pornit de la o minciună pe care o ”sursă de încredere” a televiziunilor centrale a transmis în redacțiile de la București cum că pârtia de la Oncești a fost închisă publicului larg, numai președintele Iohannis având acces acolo. Totul s-a dovedit o minciună, care urmărea de fapt alt scop.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro
391Spitalul Județean are nevoie de sânge și plasmă hiperimună
3 ani agoSpitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu și Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu solicită sprijinul populaţiei
A dona înseamnă a “a dărui un bun”. Cel mai de preț dar este șansa la viață! Spitalul Județean Sibiu face un apel populație să doneze sânge și plasmă. Prin acest mic gest, cei care aleg să doneze, dăruiesc speranță celor aflați în suferință.
Pandemia de Covid-19 a modificat spectrul îngrijirilor medicale de pretutindeni, a schimbat reguli și proceduri chiar și la Spitalul Județean Sibiu. Unitățile sanitare s-au adaptat, s-au împărțit în zone „roșii” și „verzi” și au continuat să lupte pentru asigurarea stării de sănătate a populației. Un lucru este însă cert: nevoia de donatori rămâne neschimbată.
Activitatea de donare are însă acum noi dimensiuni: pe lângă donatorii de sânge, este nevoie și de cei care, după ce au trecut prin infecția cu Sars-Cov-2, pot dona plasmă.
”Mesajul nostru este, în egală măsură, pentru toți cei care pot și doresc să doneze: avem nevoie de voi!”, transmit reprezentanții SCJU Sibiu
Este nevoie de sânge
La un an de la pandemie, activitatea de donare de sânge este esențială, pentru ca spitalele să-și poată onora misiunea: salvarea cât mai multor vieți omenești. Sunt pacienți care trebuie operați de urgență, iar sângele le poate salva viața. Lipsa de donatori poate duce la pierderea de vieți omenești.
„Având în vedere că în ultima săptămână a scăzut numărul donatorilor și a crescut numărul de cereri de produse sanguine vrem să reamintim populației județului Sibiu că în continuare bolnavii internați au nevoie de transfuzii de sânge și le transmitem rugămintea să ne susțină, așa cum au făcut-o în nenumărate rânduri”, declară dna Livia Mareș, biolog al Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu.
Donează plasmă, ajută-ți aproapele
Spitalul Județean de Urgență Sibiu este un centru autorizat de Ministerului Sănătății pentru Programul de tratament monitorizat al pacienților critici cu COVID-19 cu plasmă recoltată de la donatori vindecați. În acest sens spitalul deține un echipament de plasmafereză care se află în custodia Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu unde se pot prezenta potențialii donatori.
Terapia cu plasmă hiperimună recoltată de la convalescenții COVID-19 este folosită, în urma unei decizii exclusiv medicale, pentru a crește șansele de vindecare a pacienților cu forme grave ale infecției cu coronavirus. Pentru ca pacienții din toate centrele să poată beneficia de acest tratament este însă nevoie de cât mai mulți donatori de plasmă.
„Ca urmare, facem un apel către pacienții vindecați de COVID -19, care sunt potențiali donatori de plasmă hiperimună, să facă acest gest și să contribuie la lupta împotriva pandemiei. Și persoanele vindecate de COVID-19 sunt așteptate să doneze plasmă. În acest sens menționăm că s-a recoltat plasma COVID până in prezent de la 63 de persoane prin afereza și de la 374 persoane prin donare normală de sânge .S-au expediat 79 unități în județul Sibiu și 142 unități altor județe până în prezent”, a adăugat dna Livia Mareș.
Puteți dona plasmă dacă respectați următoarele criterii:
- donarea se va face la cel puţin 14 zile de la dispariţia completă a simptomelor şi cel puţin un test COVID-19 negativ RT-PCR;
- intervalul între două donări de plasma să fie de minimum 2 săptămâni;
- bilet de externare sau decizie de izolare, test PCR pozitiv, test de anticorpi anti-SARS-COV 2 pozitiv
- încadrarea în toate criteriile standard pentru donarea de sânge total sau plasmă, conform legislaţiei.
Toți cei care vor și pot să doneze sânge sau plasmă sunt așteptați de luni până vineri, între orele 8.00 – 13.00, la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu situat în Spitalul Județean de Urgență Sibiu.
IMPORTANT DE ȘTIUT!!!
Decizia de aplicare a procedurilor de plasmafereză cu plasmă umană hiper-imună pentru pacienții COVID-19 pozitivi este una medicală, fiind luată după analizarea tuturor opțiunilor de tratament și în funcție de compatibilitatea pacienților, nefiind o obligație.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
317Înscrierea la clasa pregătitoare. Din 11 aprilie
2 ani agoÎnscrierile se fac online sau fizici, la școală
Înscrierile la clasa pregătitoare încep, conform calendarului publicat în Monitorul Oficial, pe 11 aprilie 2022. Termenul limită de depune a cererilor este 10 mai 2022. În această perioadaă, părinții pot alege metoda de completare și depunere a cererilor-tip. Fie online, fie merg la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.
Luni, 28 martie, circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus( respectiv numărul de clase pregătitoare alocate), se vor afișa la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, și pe site-ul inspectoratului școlar.
Pregătirea înscrierii în învățământul primar
- 28 martie: Afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate.
- 29 martie: Postarea pe site-ul centrelor județene de resurse și asistență educațională a modelului de cerere – tip (anexa nr. 2 la Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.445/2022) pentru evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, inclusiv, și care nu au frecventat grădinița / s-au întors din străinătate.
- 29 martie: Afișarea la sediul unității de învățământ / pe site-ul acestora, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ, în urma consultării cadrelor didactice și a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al părinților – după verificarea existenței unor elemente de discriminare de către consilierul juridic al inspectoratului școlar și aprobate în consiliul de administrație al unității de învățământ.
- 30 martie – 8 aprilie: Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar
- 11 aprilie: Transmiterea proceselor-verbale care cuprind listele cu numele copiilor și rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz, de la unitățile de învățământ preșcolar sau CJRAE/CMBRAE, către comisiile județene/Comisia Municipiului București.
Completarea și validarea cererilor-tip de înscriere în învățământul primar
- 11 aprilie – 10 mai: Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor;
Depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe proprie răspundere și a documentelor necesare în copie simplă; Validarea fișelor de înscriere generate de aplicația informatică.
Prima etapă de înscriere în învățământul primar
- 11 mai – 12 mai: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.
- 13 mai – 25 mai: Procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Marcarea, în aplicația informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază.
- 26 mai: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.
- 27 mai: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.
A doua etapă de înscriere în învățământul primar
- 30 mai: Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar;
- 31 mai – 7 iunie: Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;
Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.
- 8 iunie – 9 iunie: Procesarea la nivelul unităților de învățământ a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile;
- 10 iunie: Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
- 1 septembrie – 8 septembrie: Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
235