Lucrări la trotuare. Traficul este deviat pe banda 1
Lucrările au început săptămâna aceasta și vor dura până în 12 aprilie. Primăria Sibiu, prin firma contractată pentru întreținerea străzilor, va interveni pentru reparații ale trotuarului de pe strada Cibinului, pe partea dinspre râu, pe porțiunea dintre Piața Cibin și podul Maria Tereza.
Pentru o execuție în siguranță a trotuarelor, în perioada menționată, traficul de pe banda 2 (cea dinspre mal) va fi deviat pe banda 1.
Șoferii sunt rugați să circule cu atenție sporită în zonă și să urmeze semnalizarea provizorie asigurată de constructor.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
IMM-uri, oportunități de finanțare 2021-2027
12 luni agoIMM-urile din Regiunea Centru prezente la Consiliul Județean Sibiu
Consiliul Județean Sibiu a găzduit joi, 16 iunie 2022, o dezbatere tematică privind fondurile europene disponibile pentru IMM-uri în perioada 2021-2027, organizată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. Evenimentul a reunit antreprenori, autorități publice locale, instituții bancare și consultanți din regiunea Centru.
Dezbaterea face parte din seria de evenimente desfășurate în cadrul Programului ”Invest in”, prin care sunt promovate oportunitățile și programele de finanțare și dezvoltare dedicate Interinderilor Mici Mijlocii la nivel regional și național precum: IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, Electric UP, dar și alte proiecte pentru I M M-uri în domeniul digitalizării, transformării digitale, specializare inteligentă sau internaționalizare. Până în prezent aceste dezbaterii au fost organizate la Iași pentru regiunea Nord- Est și la Arad pentru regiunea Vest.
În deschiderea dezbaterii, președinta Consiliul Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a salutat inițiativa Programului ”Invest in” dedicat IMM-urilor, precizând că la nivelul Consiliul Județean Sibiu, parteneriatele dintre mediul public și privat au adus rezultate benefice pentru comunitate.
Județul Sibiu este primul județ din țară la nivelul căruia va fi înființat biroul ”Sibiu Business Agency”, prin care, după modele de bune practici identificate la nivel european, se dezvoltă proceduri și mecanisme pentru promovarea exportului și atragerea de investiții în cadrul IMM-urilor din județ. Acest organism va fi creat în cadrul proiectului ”Sibiu Business Agency”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă și derulat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu.
”Consiliul Județean Sibiu promovează parteneriatele dintre mediul public, privat și societatea civilă în toate domeniile de activitate. Avem o relație strânsă cu Patronatul Județean al IMM-urilor, iar domnul Adrian Rada, președintele acestuia, este un partener de încredere, cu inițiativă și care susține dezvoltarea sustenabilă a companiilor. În scurt timp vom putea sprijini și mai mult IMM-urile, datorită proiectul ”Sibiu Business Agency, care beneficiază de finanțare europeană”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
Dezbaterea a continuat cu luări de cuvânt și prezentări susținute de: Florin Jianu, președintele CNIPMMR, Ioan Levitchi, șef serviciu Serviciul Specializare Inteligentă din cadrul ADR Centru, Adrian Rada, președintele Patronatului Județean al IMM- urilor Sibiu, Daniel Moșin, subprefectul județului Sibiu, Oana Bâra, reprezentant al BCR, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) și Florin Luca, directorul executiv al Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragerea de Investiții și Promovare a Exportului Brașov (AIMMAIPE).
Ultima parte a întâlnirii a fost dedicată unei sesiuni de întrebări și răspunsuri.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
121Control la altitudine, în Munții Făgăraș. Amenzi de peste 39000 lei
2 ani agoControl în vederea combaterii evaziunii fiscale
Polițiștii sibieni specializați în investigarea fraudelor economice au desfășurat acțiuni, în zona stațiunilor turistice Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, în vederea verificării activităților de comerț desfășurate de către agenții economici și combaterii evaziunii fiscale.
Controalele poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au derulat împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, Inspectoratului Teritorial Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu şi au vizat:
- Legalitatea desfăşurării activităţilor comerciale;
- Existenţa autorizaţiilor / avizelor necesare desfăşurării acestor activităţi;
- Legalitatea documentelor fiscale de provenienţă;
- Verificarea realităţii vânzărilor efectuate;
- Utilizarea de evidenţe duble;
- Emiterea de către agenţii economici de facturi fiscale false;
- Utilizarea frauduloasă a avizelor de însoţire a mărfii.
În cadrul acțiunii de control au fost controlați 26 de operatori economici și au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 39.400 lei, majoritatea sancţiunilor vizând încălcarea normelor sanitar-veterinare (modul de păstrare, ambalare și etichetare a produselor), a normelor privind raporturile de muncă și a protecției populației împotriva activităților ilicite.
De asemenea, a fost constatată o infracțiune la Legea nr. 84/1998 privind protejarea mărcilor și a indicațiilor geografice, respectiv punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Bunurile care fac obiectul acestei infracțiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
În acest context, polițiștii subieni le recomandă cetăţenilor să acorde o mare atenţie modului în care comercianţii (agenţi economici sau persoane fizice) îşi desfăşoară activităţile.
”Faceţi cumpărături doar în spaţiile special amenajate corespunzător, nu înainte de a verifica data expirării produselor, calitatea acestora, îndeosebi carne şi produse din carne. Asiguraţi-vă că produsele sunt avizate sanitar – veterinar, sunt însoţite de etichetări şi inscripţionări corespunzătoare legislaţiei în vigoare şi sunt însoţite de certificate care atestă originalitatea. Nu ezitaţi în a verifica aspectul (culoare, miros) cărnii, produselor din carne şi lactate și refuzaţi primirea acestor produse dacă aveţi orice îndoieli privind provenienţa.”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
153Ziua Europei 2022, la Biblioteca Astra
1 an agoZiua Europei, 9-10 mai
Ziua de luni, 9 mai 2022, propune publicului sibian, începând cu ora 19:00, o întâlnire cu muzica bună și lectura, în Sala Festivă a Palatului ASTRA (sediul istoric, etaj 2), în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu. Programul cuprinde concertul ansamblului de alamă Tromba Felix și un recital de poezie dedicat Zilei Europei.
Concertul Tromba Felix cuprinde o serie de lucrări muzicale din repertoriul clasic, cât și piese din celebre filme artistice, desene animate îndrăgite, precum și piese de jazz. Publicul se va bucura de interpretarea unor compoziții clasice de la Mozart, Neruda și Ceaikovski, până la muzica din faimoasele pelicule apreciate de toate generațiile, dintre care amintim „Cartea Junglei”, „Frumoasa și Bestia”, „Cocoșatul de la Notre Dame”.
Tromba Felix, unul din cele mai proaspete proiecte muzicale ale orașului Sibiu, este format din: Medve Sandor (trompetă), David Jurca-Zorlenţan (trompetă), Alin-Ştefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon) şi Gheorghe Simion Ianţa (tubă). Concertul cvintetului Tromba Felix se alătură campaniei umanitare “#TogetherforVictor”. Recitalul de poezie, intitulat „De-a viața”, va fi oferit de studenții secției de Actorie, din cadrul Departamentului de Artă Teatrală al ULBS (coordonatori: Codruța Presecan și Diana Fufezan).
Tot cu prilejul Zilei de 9 Mai, bibliotecarii astriști pregătesc o expoziție de publicații cu tema „Ziua Europei în colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu”, la Compartimentul Carte pentru Adulți, sediul nou, etajul 4. Expoziția tematică include o serie de volume și lucrări referitoare la semnificația Zilei de 9 Mai. Între acestea, de menționat sunt lucrările publicate la Editura Ideea Europeană, editură care promovează valorile culturale și democratice românești și le integrează în circuitul valorilor spațiului comunitar: „Ghidul cetățeanului român care dorește să lucreze în Uniunea Europeană”, „Românii în istoria Europei”, „Enciclopedia Uniunii Europene”, „Tratatul privind aderarea României la Uniunea Europeană”, „Uniunea Europeană Politicile extinderii”, „Uniunea Europeană ieri și azi”.
În ziua de marți, 10 mai 2022, la ora 17:00, se va da startul programului PREZENTARE DE CARTE la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, o activitate care va reuni periodic numeroase evenimente dedicate cărții, scriitorilor și lecturii. Astfel, în Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA Sibiu va avea loc lansarea cărții „SIBIU 830” (coordonatori Silviu Borș și Dan Nanu), lucrare publicată cu ocazia împlinirii a 830 de ani de la atestarea documentară a Sibiului și finanțată de către Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, prin intermediul FDGR Sibiu. Volumul cuprinde articole și imagini privind aniversarea sau comemorarea unor personalități și evenimente care au influențat istoria și dezvoltarea orașului Sibiu.
Manifestările culturale de Ziua Europei continuă marți, de la ora 18:00, pe scena Sălii Festive, cu spectacolul „Ăsta-i jocul Junilor”, susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, cea mai veche formație de dansuri populare din România. Spectatorii vor avea prilejul de a se bucura de momente pline de ritm, muzică și culoare. Programul cuprinde dansuri populare, piese instrumentale și vocale din subzonele folclorice ale Sibiului, precum și momente muzical-coregrafice, care valorifică patrimoniul cultural specific etnicilor germani și maghiari.
Împreună, soliștii vocali Alina Bîcă și Robert Târnăveanu, dansatorii și instrumentiștii Ansamblului „Cindrelul-Junii Sibiului” vor reprezenta frumusețea și bogăția Sibiului cultural și aportul acestuia la patrimoniul european. Coregrafia spectacolului este semnată de Silvia Macrea, manager și Alesea Sas, asistent coregrafie, iar conducerea muzicală este asigurată de Gabriel Popescu.
Intrarea publicului la evenimentele organizate la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu de Ziua Europei este liberă, în limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
199