Locuințe ANL – se mai pot depune cereri
Locuințele ANL sunt destinate tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani. Aceștia mai pot depune cereri sau își pot actualiza dosarul depus pentru obținerea unei locuințe, destinată închirierii, construită prin grija ANL, în baza Legii nr. 152/1998, cu modificările și completările ulterioare, și a H.G. 962/2001 normele de aplicare a acestei legi, până cel târziu 21 prilie 2023
Cererile și documentele pot fi depuse la Centrul de Informații pentru Cetățeni, din sediul Primăriei Municipiului Sibiu de pe str. Samuel Brukenthal, nr. 2, conform următorului program:
• Miercuri: 08:00 – 17:00. • Joi: 08:00 – 16:00. • Vineri: 08:00 – 14:30.
Pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu, www.sibiu.ro, la secțiunea ANL https://sibiu.ro/primaria/locuinte_anl pot fi consultate condițiile pe care solicitantul și familia acestuia trebuie să le îndeplinească, acestea fiind aprobate de Consiliul Local Sibiu prin H.C.L. nr. 42/2023 privind aprobarea, în forma finală, a criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor și în repartizarea locuințelor pentru tineri destinate închirierii, în Municipiul Sibiu.
Din aceeași secțiune se poate descărca cererea tip și se poate consulta anexa care indică actele necesare a fi depuse la dosar.
Comisia atrage atenția asupra faptului că, în momentul depunerii cererii, aceasta trebuie însoțită în mod obligatoriu de toate documentele solicitate, complete, corecte și valabile la data depunerii cererii.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Primăria Sibiu. Peste 38 mii lei pentru sportivii cu rezultate
1 an agoPrimăria Sibiu premiază cei mai buni sportivi și antrenori și cele mai bune echipe sportive
Primăria Sibiu pregătește premierea celor mai buni sportivi și antrenori sibieni, precum și a celor mai bune echipe sportive din Sibiu, după evaluarea activității din anul 2022 sau sezonul competițional 2021-2022. Pentru aceasta, cluburile sportive din municipiul Sibiu sunt invitate să facă propuneri în perioada 8 – 22 iunie.
“Am urmărit activitatea sportivilor sibieni în competițiilor internaționale și naționale și știu că sunt mulți care au obținut rezultate frumoase, care le fac cinste lor, dar și orașului. Astfel, pe lângă sprijinul financiar pe care îl acordăm prin agendele anuale cluburilor de drept public și private, pe lângă investițiile în infrastructură și punerea acesteia la dispoziția sportivilor sibieni, îi vom motiva pe aceștia și prin premii și recunoașterea publică a eforturilor lor.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Propunerile din partea cluburilor sibiene se pot face prin completarea unui formular standardizat care poate descărcat de pe următorul link: https://sibiu.ro/primaria/anunt/11453 . Formularele se vor trimite pe adresa premieresportivi@sibiu.ro sau se vor depune în format tipărit la registratura Primăriei Sibiu din Piața Mică, nr. 25, et. 2, camera 201-203, până în data de 22 iunie, ora 13.00.
Formularele completate vor fi verificate de o comisie alcătuită din consilieri locali și un reprezentant al Primăriei Sibiu, vor fi acordate punctaje în conformitate cu criteriile aprobate prin Regulament și se va alcătui o listă cu cei care vor fi premiați în cadrul unei festivități care va fi organizată de Primăria Sibiu.
Cuantumul premiilor acordate de Primăria Sibiu a crescut anul acesta:
1. Sporturi de echipă:
A. Seniori:
– Cea mai bună echipă – 13.000 lei
– Cel mai bun sportiv al unei echipe de seniori – 4.000 lei
– Cel mai bun antrenor – 2.600 leiB. Copii și Juniori
– Cea mai bună echipă – 6.500 lei
– Cel mai bun sportiv al unei echipe – 2.000 lei
– Cel mai bun antrenor al unei echipe – 1.300 lei2. Sporturi individuale:
A. Seniori
– Cel mai bun sportiv – 4.000 lei
– Cel mai bun antrenor – 2.000 leiB. Copii și Juniori
– Cel mai bun sportiv – 2.000 lei
– Cel mai bun antrenor – 1.000 leiPentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
295Școala de Vară de Psihopatolgie, 24-29 iulie la Păltiniș
2 ani agoȘcoala de Vară de Psihopatolgie, ediția I, este susținută de Spitalul Clinic de Psihiatrie Sibiu
Școala de Vară de Psihopatologie se desfășoară în stațiunea montană Păltiniș, în perioada 24 – 29 iulie 2022.Evenimentul este organizat de care Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga”.
Școala de Vară are un program adresat medicilor rezidenți în Psihiatrie, aflați în anii II-V de pregătire, și tinerilor medici specialiști psihiatri, aflați în primii 5 ani de activitate.
Cei interesați de Școala de Vară se pot înscrie până duminică, 15 mai 2022, fiind necesar să transmită pe adresa de email: scoaladevara.arpp@gmail.com un document în format PDF, care să cuprindă: Curriculum vitae,; Scrisoare de intenție; Scrisoare de recomandare din partea îndrumătorului sau a superiorului. Participanții vor trebui să cunoască bine limba engleză.
Cazarea și masa vor fi asigurate de organizatori, la Centrul de perfecționare și cercetare din Păltiniș al Universității ”Lucian Blaga” Sibiu.
Atelierele din cadrul școlii vor fi coordonate de către specialiști în domeniu, precum:
• Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Lăzărescu (UMF Timișoara)
• Prof. Univ. Dr. Aurel Nireștean (UMF Târgu Mureș)
• Prof. Dr. Luis Madeira (Lisabona, Portugalia) – invitat on-line
• Psihoterapeut Dr. Petre Rădescu
• Șef lucrări Dr. Ciprian Băcilă (UMF Sibiu)
• Șef lucrări Dr. Ana Giurgiuca (UMF București)”Psihopatologia este esențială în pregătirea oricărui medic psihiatru, prin studiul sistematic al experiențelor conștiente ale pacientului, ordonarea și clasificarea lor pentru crearea unei terminologii valide și a fundației pe care se bazează diagnosticul și clasificarea entităților patologice în psihiatrie. Ne propunem reluarea unei tradiții a discuțiilor și înfruntării ideilor, de data aceasta privind psihopatologia și importanța ei, la Păltiniș, în tradiția „Școlii de la Păltiniș”, un concept important în istoria culturii române contemporane.” precizează Dr. Ciprian Ionuț Băcilă, directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
411Pompierii sibieni au avut o zi plină. 4 incendii și mai mulți copaci căzuți pe carosabil
3 ani agoPompierii sibieni au intervenit la 4 incendii în această dimineață
În cursul acestei dimineții, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit prompt în sprijinul cetățenilor pentru lichidarea a patru incendii, după cum urmează:
• În jurul orei 8:45, pompierii militari cu o autospeciala de stingere și un echipaj SMURD au intervenit în municipiul Sibiu, str. Calea Șurii Mici pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism în timpul deplasării. Incendiul, care se manifesta generalizat la întreg autoturismul la sosirea forțelor a fost lichidat fără probleme. Nu au fost semnalate victime. A ars autoturismul în totalitate.
• În jurul orei 9:15, echipaje de pompieri militari din cadrul Punctului de lucru Avrig au intervenit de urgență pentru limitarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (șură) din localitatea Cârțișoara. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, fără probleme și fără victime. În șură nu se aflau animale. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de un scurtcircuit electric.
• În jurul orei 10:45, salvatorii din cadrul Punctului de lucru Săliște au intervenit de urgență pentru localizarea și lichidarea unui incendiu zbucnit la hornul unei anexe gospodărești (camera centralei termice pe lemne). Intervenția promptă a pompierilor militari a condus la localizarea incendiului și înlăturarea pericolului de propagare la întreaga casă de locuit. A ars un perete exterior al spațiului centralei termice confecționat din lemn și lemne depozitate în apropierea hornului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată utilizarea coșului de fum neizolat corespunzător față de elementele combustibile.
• În jurul orei 11:50 pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit de urgență în municipiul Sibiu, Șos. Alba Iulia, pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la bordul și în interiorul unui autoturism. Incendiul a fost lichidat prompt, fără probleme deosebite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric. Ars aproximativ 30% din autoturism. Nu au fost semnalate victime.Pentru siguranța locuințelor și gospodăriilor populației,ISU Sibiu vă reamintește principalele măsuri de prevenire:
- Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea periodică a sobelor și a coșurilor de fum;
- Nu depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile, care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;
- Evitați supraîncălzirea sobelor;
- Nu aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta.
- Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ştecărului. Treptat, arsura se va extinde pe conductorul de alimentare, acesta schimbându-şi culoarea până când se înnegreşte. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent.
- Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (boiler, aerotermă, frigider, reşou, televizor, maşina de spălat etc.). Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
- Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.
Misiuni ca urmare a Codului Portocaliu de vânt puternic și ninsori abundente
In contextul Codului Portocaliu de intensificări susținute ale vântului ce ating la rafală 90-110 km/h, ninsori abundente și viscol puternic în special la altitudini de peste 1500 m, valabil până la ora 23:00, pompierii miiltari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au intervenit în primele 12 ore ale zilei de miercuri în sprijinul cetățenilor la un număr de 6 solicitări în județul Sibiu, după cum urmează :
– Degajare copac căzut peste carosabil între localitățile Dumbrăveni și Viișoara;
– Degajare element de contrucție (tablă) de pe un bloc din municipiul Sibiu, str. Semaforului, care reprezenta un pericol pentru cetățeni.
– Degajare copac căzut pe carosabil la ieșirea din municipiul Mediaș, zona Hula Baznei;
– Intrarea în localitatea Metiș, degajare copaci căzuți peste carosabil;
– Degajare copaci căzuți peste carosabil, DJ 141B, între localitățile Biertan și Richiș;
– Degajarea element de tencuială, care pune în pericol cetățenii, de pe clădirea unei instituții publice din municipiul Sibiu, str. Gheorghe Barițiu.De asemenea, membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Rășinari au intervenit pe drumul dintre localitățile Rășinari și Păltiniș pentru degajarea unor copaci căzuți peste carosabil, care blocau traficul.
Măsuri și recomandări pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de ninsori abundente și temperaturi scăzute
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu recomandă sibienilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ţinând cont de atenţionările meteorologice specifice sezonului rece, caracterizate de ninsori abundente şi vânt puternic;
– informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, transmise de autorităţile centrale şi locale, respectiv de mass-media.
– evitaţi orice călătorie dacă nu este absolut necesară şi informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;
– dacă plecaţi cu maşina, verificaţi funcţionarea sistemului de încălzire şi aveţi în vedere dotarea cu lanţuri antiderapante, pături, apă, lopată şi combustibil de rezervă;În cazul în care autovehiculul este înzăpezit în afara localităţilor, trebuie să vă păstraţi calmul şi să luaţi următoarele măsuri:
– trageţi pe dreapta şi porniţi luminile de avarie, nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;
– anunţaţi evenimentul la 112, indicând locul în care aţi rămas blocat;
– rămâneţi în autovehicul până la sosirea echipelor de salvatori;
– porniţi motorul şi sistemul de încălzire periodic pentru a menţine cald în interior, îndepărtând zăpada ce poate înfunda ţeava de eşapament;
– porniţi lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.Foarte important!
În cazul în care observați un eveniment ce poate pune în pericol viața ori bunurile materiale ale oamenilor, anunțați de îndată pompierii militari pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!
În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.
Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermendiul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store precum și pe platformaISU.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
251