Laptop-uri și webcam-uri de 2.7 milioane de lei pentru cadrele didactice

Laptop-uri și web cam-uri pentru 34 de școli și licee din Sibiu

Municipalitatea a achiziționat laptop-uri și web cam-uri pentru a dota 34 de școli și licee sibiene care au nevoie de acestea pentru desfășurarea cursurilor online.

Un număr de 695 de laptop-uri au fost deja predate către unitățile de învățământ. Numărul de laptop-uri repartizat fiecărei școli a fost în funcție de necesarul transmis de fiecare școală și liceu, astfel încât fiecare clasă să aibă un astfel de instrument pentru cadrele didactice care țin cursurile în sistem online. Laptop-urile marca Dell sunt echipate cu procesoare Intel Core i3, au 8 GB RAM memorie, ecran de 15,6 inch și un hard SSD de 256 GB, astfel încât răspund cerințelor tehnice pentru desfășurarea în bune condiții a orelor de curs online.

Începând cu 1 noiembrie, Primăria Sibiu va distribui și cele 706 web cam-uri achiziționate pentru a sprijini procesul de educație în sistem online. Fiecare clasă din școli și licee va primi o astfel de cameră web, cu rezoluție a imaginii 4K Ultra HD, cu autofocus și autoframing și captare omnidirecțională de până la 12 metri. Sistemul este completat de un microfon cu difuzor, cu conectare inteligentă prin bluetooth.

Valoarea acestei investiții în educație se ridică la 2.7 milioane de lei.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top