Jandarmii sibieni au ales să salveze vieți
Zece jandarmi din cadrul IJJ Sibiu s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu și au donat sânge.
”Ne-am alăturat campaniei de donare de sânge, organizată la nivel național de Jandarmeria Română în perioada 15-16 martie, context în care jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu au fost prezenți la Centrul de Transfuzii din municipiul Sibiu pentru o nouă acțiune de acest fel. Este un gest atât de simplu și uman prin care putem ajuta oamenii cu probleme de sănătate!”, au declarat reprezentanții IJJ Sibiu.
Prin această activitate IJJ Sibiu continuă misiunea de a ajuta semenii aflați la nevoie și speră ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulți voluntari
„Astăzi, am ales să salvez o viață! Vino și donează și tu!”, este mesajul jandarmilor sibieni.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Pompierii sibieni au avut 210 misiuni în 3 zile
1 an agoPompierii militari sibieni. 12 incendii în weekend
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, unui număr de 210 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.
În această perioadă peste 155 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD, iar pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui număr de 12 incendii, dintre care 9 incendii de vegetație.
”Având în vedere faptul că în acest weekend pompierii militari au intervenit pentru localizare și stingerea a 9 incendii de vegetație, care au afectat peste 11 ha de teren și litieră, atragem atenția cetățenilor să respecte măsurile de prevenire împotriva incendiilor și să acționeze responsabil atunci când utilizează focul în spații deschise. Cele 9 incendii, au avut loc pe raza județului Sibiu în: municipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Dumbrăveni, Fofeldea și pe Valea Frumoasei.”, a declarat Andreea Ștefan, ISU Sibiu.
Vineri în jurul orei 18:00, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit de urgență în municipiul Sibiu, strada Anul 1848, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, pentru lichidarea unu incendiu. La fața locului forțele de intervenție au limitat și lichidat incendiul în scurt timp, acesta manifestându-se la acoperișul unei anexe, unde exista risc de propagare spre locuințele din zonă. Incendiul a afectat o suprafață de aproximativ 10 mp din acoperiș, cauzat fiind de căldura solară reflectată pe obiecte din materiale plastice.
Sâmbătă, în jurul orei 13:00, în urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, pompierii militari ai Stației Agnita, au fost solicitați să intervină în curtea spitalului din orașul Agnita, pentru salvarea unui câine, căzut într-un canal. Ajunși la fața locului, pompierii au coborât în canalul care avea o adâncime de aproximativ 3m și au salvat cățelușul.
Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Totodată, zilnic pompierii efectuează patrulări pentru identificarea posibilelor incendii de vegetație uscată.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
98Pregătire profesională pentru polițiștii sibieni, în 4 domenii
1 an agoPregătirea constă în conducerea autovehiculelor în regim defensiv și în regim prioritar
Poliţiştii Serviciul Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu au implementat un program care să răspundă nevoilor colegilor lor. Acest program este structurat pe module de câte 5 zile, în care se desfăşoară şedinţe de instruire corespunzătoare celor 4 domenii de bază: autoapărare, pregătire auto, tragere cu armamentul din dotare și pregătire de specialitate. Într-un astfel de modul sunt între 14 și 16 polițiști.
Instruirea polițiștilor cu privire la conducerea autovehiculelor în regim defensiv și în regim prioritar se desfășoară în poligonul auto amenajat în incinta Pieței Obor din municipiul Sibiu, administrată de S.C. Piețe Sibiu S.A. și utilizată de I.P.J. Sibiu în baza unui protocol de cooperare.
Programul de instruire este menit să asigure dobândirea competențelor practice necesare pentru conducerea și manevrarea autovehiculului în condiții de siguranță pe drumurile publice, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar, impus de situații deosebite.
Instruirea specifică se realizează în mod diferențiat, pe două niveluri, după cum urmează: nivelul I – parcurgerea unor programe pentru personalul care conduce ocazional, iar nivelul II – parcurgerea unor programe pentru personalul care conduce frecvent autospeciale cu regim de circulație prioritară, în vederea îndeplinirii unor activități sau misiuni specifice. Acesta cuprinde un modul teoretic și unul practic, cel din urmă fiind posibil numai după finalizarea celui teoretic.
Nivelul I al programului se centrează pe conducerea defensivă şi cuprinde cel puţin următoarele teme: atitudinea la volan, pregătirea deplasării, deplasarea, aderenţa, accelerarea şi frânarea, inerţia, sisteme de siguranţă, controlul derapajului, tehnici de conducere defensivă, practici periculoase la volan, proceduri în caz de accident
Nivelul II al programului de pregătire specifică este axat pe conducere sportivă şi elemente de pilotaj, în raport cu misiunile specifice ale MAI şi cuprinde cel puţin următoarele teme: tehnica negocierii corecte a virajelor, menţinerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută, frânarea de urgenţă la limită, exerciţii de îndemânare specifice.
Până în acest moment, au fost organizate 9 stagii de instruire la care au participat 131 polițiști.
Conducerea Inspectoratului de Poliţei Judeţean Sibiu susține și sprijină activităţile desfăşurate de specialiştii Serviciului de Pregătire Profesională pentru obţinerea unui corp poliţienesc bine pregătit profesional în faţa provocărilor mediului operativ. Doar printr-un proces de instruire teoretică şi practică de calitate se poate dezvolta şi menţine un nivel corespunzător de pregătire al poliţiştilor, aceste activităţi fiind derulate pe tot parcursul anului.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
117Catering la SCJU Sibiu. Contract de 4,5 milioane lei+TVA / an
1 an agoCatering din luna mai pentru pacineții internați. Cel mai scump meniu pentru o zi trece de 30 de lei
Din 1 mai 2022, hrana pacienților internați în cadrulSpitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU Sibiu) este servită în regim de catering. Noul furnizor de hrană este firma Ansamble Catering & Services Romania, care a câștigat licitația organizată de spital. Contractul a fost semnat în data de 4.04.2022, cu intrare în vigoare începând din 01.05.2022.
Valoarea totală a acordului cadru de servicii de preparare și transport hrană (catering) pentru pacienții internați în cadrul SCJU Sibiu și medici de gardă, pentru o perioadă de 3 ani este de 13,56 milioane lei + TVA. Valoarea este compusă din: valoarea alocației de hrană, valoarea prestației pentru serviciile de catering, valoarea caserolelor și numărul maxim de alocații estimate pe 36 luni.
SCJU Sibiu a scos la licitație meniuri având următoarele valori:
• Regim dializă: 9,08 lei + TVA (9%) – o singură masă;
• Regim comun 10,09 lei + TVA (9%) – trei mese;
• Regim lăuze, arși, oncologie, hepatic, diabet, 15,14 lei + TVA (9%) trei mese + două suplimente;
La aceste valori se adaugă prestația pentru servicii catering 2,70 lei + TVA (9%) și valoare caserole 2,80 lei/zi + TVA (19%).Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare. Pe lângă micul dejun, prânz și cină, anumite tipuri de meniuri (mame, arși, oncologie, hepatic, diabet) includ și supliment, de două ori pe zi.
Spre exemplu, meniul de azi 2 mai 2022 este fost compus din:
• Mic dejun: ceai, unt, brânză de vaci/biscuți/caș, roșie, pâine;
• Prânz: supă de legume cu fidea, pui la rotisor, piure de cartofi/salată varză/mâncare de fasole verde/orez dietetic cu morcov, pâine;
• Cina: mămăligă cu brânză de vaci și smântână sau mămăligă și tocăniță de legume.Toate meniurile sunt servite în funcție de regimul alimentar stabilit pentru fiecare pacient în parte.
Suplimentele pentru lăuze, arși, oncologie, hepatic, diabet constau în iaurt și fruct (măr) sau compot.
“Scopul nostru este să îmbunătățim calitatea serviciilor oferite pacienților, inclusiv hrana, cu mijloacele pe care le avem la dispoziție. Am scos la licitație serviciul de hrană, pentru ca pacienții să primească mâncarea în regim de catering, de la o firmă specializată în astfel de servicii. În continuare, cea mai mare vulnerabilitate rămâne nivelul redus al alocației de hrană dar și acest lucru se va schimba începând de la data de 1 iulie, când va intra în vigoare noua norma de hrană a pacienților din spitale, cifrată la 22 lei”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
229