Incendiul s-a produs la nivelul vegetației uscate și a resturilor vegetale
Pompierii militari ai Punctului de lucru Săliște au intervenit de urgență în zona de câmp situată în apropierea autostrăzii A1, km 276 localitatea Amnaș pentru localizarea și stingerea flăcărilor care se manifestau la vegetația uscată și resturile vegetale.
”Aproximativ 5 ha de vegetație uscată au fost afectate de flăcări. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.”, au declarat reprezentanții ISU Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Amenințare cu pistolul în timpul orelor de curs, la Cisnădie
1 an agoPistolul nu a fost găsit încă
Un tânăr de 18 ani, domiciliat în Cisnădie, a fost reținut de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Cisnădie, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Reținerea s-a dispus pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței care a dispus aplicarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.
”În fapt,miercuri, în jurul orei 10:10, Poliţia Oraşului Cisnădie a fost sesizată telefonic de un cadru didactic al unui liceu din oraș, cu privire la faptul că în jurul orei 08:35, tânărul de 18 ani ar fi intrat într-una din sălile de clasă având în mână o armă aparent neletală, amenințând cu acte de violență o elevă.”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.
Tânărul a părăsit imediat clasa, însă la scurt timp după sesizare a fost identificat de către polițiști și condus la sediul Poliției Orașului Cisnădie. Arma cu care ar fi amenințat victima nu a fost găsită asupra sa, declarând că a aruncat-o în albia unui râu. Tot cu privire la armă, a declarat că era un pistol de tip airsoft cu bile din plastic. Pistolul a fost căutat în albia pârâului Valea Argintului de către polițiști și o grupă de pompieri din cadrul SVSU Cisnădie însă, nu a fost găsit având în vedere şi debitul mărit al pârâului ca urmare a precipitaţiilor căzute în ultima perioadă.
Cercetările în acest dosar continuă.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
1742000 de CI sunt gata. Cererile sunt depuse din februarie 2021
1 an ago2000 de CI încep să fie distribuite din 17 aprilie
Serviciul de Evidență a Persoanelor Sibiu informează că Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, București a furnizat materiile prime necesare pentru tipărirea cărților de identitate pentru care s-au depus cereri până în 31.03.2021. În aceste condiții, în municipiul Sibiu s-au tipărit un număr de 2000 de CI (cărți de identitate), soluționându-se cererile cetățenilor preluate de către Serviciul de Evidență a Persoanelor Sibiu în perioada 09.02.2021-31.03.2021.
Prin urmare, cetățenii care au depus cereri privind eliberarea cărții de identitate în perioada menționată sunt invitați să se prezinte la ghișeele Serviciului de Evidență a Persoanelor Sibiu, de pe b-dul Victoriei nr. 1-3, ghișeul P 44 pentru a-și ridica noua carte de identitate. Pentru a evita aglomerația la ghișee și pentru asigurarea distanțării fizice, cetățenii sunt rugați să respecte următoarea programare:
De asemenea, ca măsură suplimentară în sensul evitării aglomerației, Serviciul de Evidență de Persoanelor își extinde programul la ghișeul de eliberare a cărților de identitate și în zilele de sâmbăta, respectiv în 17 și 24 aprilie, în intervalul orar 9.00-13.00.
DE REȚINUT!
Cetățenii care se prezintă pentru eliberarea cărților de identitate trebuie să aibă asupra lor vechile acte de identitate, care le-au fost lăsate în posesie, acestea urmând să fie predate la ridicarea noilor cărți de identitate.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
144Petardele nu sunt jucării!
5 luni agoCu petardele nu te joci
Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase îi informează pe cetățeni despre riscurile la care se expun prin folosirea ilegală a obiectelor pirotehnice, în prag de sărbători.
Pe parcursul lunii decembrie, polițiștii sibieni acționează pe linia prevenirii, identificării și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice atât de către persoanele fizice, cât și de către persoanele juridice.
Scopul acţiunilor îl reprezintă creşterea siguranţei cetăţeanului prin identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul articolelor pirotehnice și prevenirea producerii unor evenimente negative, cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri).
Astfel, polițiștii acționează în locuri publice aglomerate, în marile centre comerciale, dar și în piețe și târguri, pentru a informa populația cu privire la principalele prevederi legislative referitoare la orice operațiune cu petarde sau orice obiecte pirotehnice, dar și referitor la riscurile privind victimizarea, induse de folosirea necorespunzătoare a obiectelor pirotehnice.
În interacțiunea cu cetățenii, polițiștii le reamintesc faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice(petarde), efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.
De asemenea, cetățenii sunt informați cu privire la clasificarea obiectelor pirotehnice/petardelor, potrivit legii, cu mențiunea că sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare.
Ce prevede legea?
Articolele pirotehnice de divertisment din categoriile 1 (de exemplu: steluțe; lumânări scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; minisori; inele de foc; sateliți) pot fi puse la dispoziția publicului cu vârsta peste 16 ani, iar cele din categoriile articolelor pirotehnice 2, 3 și 4, precum și a celor din categoriile articolelor pirotehnice de scenă (T2) și P2 sunt interzise în ceea ce privește deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg.
Articolele pirotehnice de scenă din categoria T1 și alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziție pe piață numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.
SE INTERZICE folosirea articolelor pirotehnice/petardelor în următoarele condiții:
– între orele 24.00 – 06.00, cu excepția evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale;
– la o distanță mai mică de 50 m de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 m față de cele cu peste 4 niveluri;
– la o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze;Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
– la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
– în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;
– pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spații deschise cu aglomerări de persoane;
– la o distanță mai mică de 500 m de păduri.Constituie INFRACȚIUNE și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:
– orice operațiune cu articole pirotehnice( petarde ), efectuată fără drept;
– comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani;
– comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate de către pirotehnicieni.CONTRAVENȚII
Contravențiile sunt prevăzute de art. 38 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată cu modificările ulterioare.Sancțiunile contravenționale cu amendă pot fi aplicate și persoanelor juridice. În cazul persoanelor juridice, limitele minime și maxime ale amenzilor se majorează cu 100%.
Pentru tulburarea ordinii și liniștii publice prin folosirea necorespunzătoare scopului declarat a articolelor pirotehnice/petardelor din categoria P1 și nu numai, se vor aplica sancțiunile contravenționale prevăzute în Legea nr.61 din 1991 republicată.Orice operaţiune cu articole pirotehnice/petarde, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an!
Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie, este 112 – APEL DE URGENŢĂ!72