Grevă de avertisment la Prefectura Sibiu, cu puțin peste 20 de angajați ieșiți în curte

Grevă pentru salarii mai mari

Angajații Prefecturii Sibiu, înscriși în Sindicatul Egalitatea al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică, au ieșit astăzi în curtea interioară, timp de o oră. Greva de avertisment a început la ora 10 și a ținut fix o oră.

La nivel național, la această grevă au participat în jur de 1.500 de salariaţi.

Mesajele afișate de greviști au fost: ”Respect pentru profesiniști”, ”Lege unitară pentru toți”,  ”Salarii mici, responsabilitate mare”,  ”Redați demnitatea Instituției Prefectului”.

Angajații prefecturilor din țară solicită modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi trecerea personalului angajat din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat.

”Consider că funcţia publică pe care o dețin în Prefectura Sibiu, ar trebui să fie asimilată funcţiei publice de stat, întrucât în desfăşurarea activităţii, funcţionarul public reprezintă şi apară interesele statului.”, a declarat unul dintre protestatari.

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică reprezintă Instituţiile Prefectului din 33 de judeţe, printre care și județul Sibiu.

”În prezent un funcționar public angajat din Instituția Prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliile județene, primării sau servicii publice deconcentrate.”, transmit reprezentanții Sindicatului ”Egalitatea”.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top