Grevă de avertisment la Filarmonica de stat Sibiu, joi 8 februarie

Greva a fost anunțată de Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu (SAIFS)

Greva vine după mai bine de 2 săptămâni de proteste, pe care artiștii instrumentiști le-au desfășurat în fața Consiliului Județean Sibiu. Aceștia vor depolitizarea filarmonicii sibienii, demisia managerului, după ce, actualul manager, susțin sindicaliștii, a încălcat mai multe legi și a făcut abuzuri asupra unora dintre instrumentiști.

Conflictul dintre SAIFS și conducerea Filarmonicii de stat Sibiu trenează de ceva timp. Până acum, toate acțiunile de mediere și dialog dintre cele două părți nu au ajuns la un numitor comun. S-a ajuns la petiții online, fie pentru demiterea managerului, fie de susținere a managerului.

Într-un comunicat transmis de Filarmonica de Stat Sibiu se anunță că:

”respectăm interesul legitim al publicului meloman, precum și dreptul legal la liberă exprimare al membrilor Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu (SAIFS).

Astăzi, 6 februarie, am primit din partea SAIFS o notificare privind declanșarea unei greve de avertisment cu durata de 15 minute, „cu încetarea lucrului”, în data de joi, 8 februarie, între orele 19:00 și 21:00, respectiv în timpul concertului simfonic. Prin urmare, respectăm dreptul la libera exprimare și vă informăm în consecință. Ne manifestăm în continuare disponibilitatea la dialog și de a semna Contractul Colectiv de Muncă.”

foto: SAIFS
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top