Grevă. 150 de sibieni au plecat la protestul de la Cotroceni. | VIDEO & FOTO

Greva generală din învățământ a ajuns la ziua #9

Greva angajaților din școlilele din România continuă astăzi cu un protest de amploare, în capitală. Liderii naționali ai sindicatelor, care s-au alăturat acestei forme de protest, au anunțat că 20 de mii de oameni vor protesta marți, 30 mai 2023 pe străzile din București.

Nemulțumiți de faptul că revendicările nu sunt luate în serios de Guvern și Președintele României, profesorii și personalul nedidactic au pornit în această dimineață cu autocarele spre capitală. În cea de a noua zi de grevă, 150 de persoane din Sibiu s-au îmbarcat în cele 3 autocare puse la dispoziție de sindicat.

”Pe lângă maririle salariale de care avem nevoie, în școli mai avem nevoie de materiale didactice. Noi plătim materialele didactice din salariul nostru de debutant. Plecăm la București cu gândul că, poate-poate reușim să punem învățământul pe picioare.”, ne-a declarat Cătălina Zamfir, cadru didactic într-o școală din mediul rural.

”Eu nu mai am așteptări de mult.” ne-a declarat Simina, profesoară de limba germană, într-un liceu din Sibiu.

Chiar dacă unii nu mai au așteptări prea mari de la această grevă, au ales totuși să meargă la protestul din capitală.

”Sperăm ca Guvernul să înțeleagă hotărârea colegilor profesori, legat de revendicările pe care le avem.”, a declarat Leonard Stancu, președintele SIP Sibiu.

Unul dintre autocarele, cu care s-a făcut transportul protestatarilor de la Sibiu la București, este același cu care echipa de baschet CSU Sibiu face deplasările la meciurile din campionat.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top