Festivalul „CDIdei în cărți” | 10-13 iunie

Festivalul “CDIdei în cărți” a ajuns la ediția a IX-a

Festivalul “CDIdei în cărți (etapa regională) este organizat de Centrul Județean de Excelență. Festivalul-concurs național de cultură și civilizație, ajuns la ediția a IX-a, este un proiect educațional inclus în Calendarul proiectelor de educație extrașcolară naționale și internaționale finanțate de Ministerul Educației. Scopul principal este oferirea unui cadru de demonstrare a deprinderilor, abilităţilor şi cunoştinţelor elevilor dobândite în contexte nonformale.

Festivalul se desfășoară sub forma unei activităţi de animaţie de lectură – Muzeul literar -, o activitate complexă în care elevii de nivel gimnazial și liceal, în urma lecturii unei cărţi, realizează un obiect reprezentativ din acea lucrare pe care îl prezintă publicului. Produsele create de către elevi – machete, afișe, booktrailere -, precum și prezentarea acestora promovează munca în echipă, stimulează creativitatea, imaginația, dar și competențele digitale și de comunicare ale elevilor.

Ca în fiecare an, numărul elevilor pasionați de lectură și al cadrelor didactice care îi îndrumă e tot mai mare. La nivel național, din cele 33 de județe participante s-au înscris în concurs aproape 5000 de elevi din 250 de școli.

Începând cu sfârșitul lunii mai până în 15 iunie se desfășoară etapele județene, precum și cea regională. Din județul Sibiu vor participa 81 de echipaje, a câte trei elevi, reprezentând 16 unități de învățământ din județul Sibiu.

Parteneri în proiect sunt Inspectoratul Școlar al județului Sibiu, Biblioteca Județeană Astra, Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universității ”Lucian Blaga”, Asociația ECCE Educația, Centrele de Excelență și Casele Corpului Didactic din județele înscrise.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top