Festivalul Bujorul de Munte, ediția #19

Festival la Gura Râului

Festivalul „Bujorul de Munte” înflorește la sfârșitul acestei săptămâni ritmuri de cântece și jocuri populare românești în comuna sibiană Gura Râului. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Judeţean Sibiu, prin Agenda pentru cultură și dezvoltarea comunităţii locale în Judeţul Sibiu.

Ediția de anul acesta a festivalului așteaptă sibienii și turiștii cu voie bună, bucate alese din Mărginimea Sibiului, cu tradiții și jocuri populare, în 1-2 iulie 2023, în comuna Gura Râului.

Sâmbătă, de la ora 18, pe Platoul din Aval de baraj, se servește Cina ca la stână la lumina Focului de tabără. După bunul obicei, nu vor lipsi preparatele tradiționale, precum bulzul, tocana de oaie, plăcintele cu brânză sau vestita telemea din Mărginimea Sibiului. Toate vor putea fi savurate pe ritmuri de jiene și învârtite, spectacolul fiind susținut de ansambluri și artiști reprezentativi pentru comunitatea din Gura Râului, precum și de invitați sosiți din alte zone ale țării.

Duminică, petrecerea debutează la ora 12, în centrul comunei, de Jocul Junilor din Gura Râului. Petrecerea continuă pe Platoul din Aval de baraj, de la ora 13, pe scenă urcând interpreți ai cântecului popular românesc, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și Ansamblul „Veteranii Junii Sibiului”.

Festivalul „Bujorul de Munte” este organizat de Primăria şi Consiliul Local Gura Râului, Consiliul Judeţean Sibiu, CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu. Parteneri sunt Asociaţia de Înfrumuseţare a Comunei Gura Râului, Asociaţia Pensiunilor Turistice din Gura Râului, Regia Publică Locală Ocolul Silvic Gura Râului.
Proiectul Festivalul „Bujorul de munte”, ediţia a XIX-a este o acțiune cofinanțată de Consiliul Judeţean Sibiu prin Agenda pentru cultură și dezvoltarea comunităţii locale în Judeţul Sibiu.

Programul Festivalului „Bujorul de munte” 2023
Sâmbătă, 1 iulie

 • Ora 18, Scena Festivalului, în Aval de baraj
  „Cina ca la stână” – Spectacol folcloric, susținut de: Ansamblul Folcloric „Bujorul de Munte” –Gura Râului ( Andreea Câmpean, Anastasia Păunescu, IIeana Conțiu, Maria Lepindea, Camelia Cosma Stoiță, Traian Stoiță), Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” (Ioana Brad, Antonia Bogdan, Alexandra Posa, Ovidiu Homorodean, Aurora și Săndel Mihai), Călin Brăteanu și Ansamblul „Arcanul” – Fundu Moldovei, „Iubire și credință prin cântec tradițional” cu Marius Ciprian Pop
  * Ora 22 – Foc de tabără

Duminică, 2 iulie

 • Ora 12, în centrul comunei – Jocul Junilor din Gura Râului
 • Ora 13, Scena Festivalului, în Aval de baraj
  Spectacol folcloric, susținut de: Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” (Robert Târnăveanu, Oana Tomoiagă, Sebastian Emanuel Stan,
  Izabela Tomița, Sînziana Ștefan, Alina Pinca), Ansamblul „Veteranii Junii Sibiului” și Camelia Cosma Stoiță), Petrecere bănățeană, cu Liliana Laichici și Vasile Conea.

Gazda festivalului este, ca în fiecare an, interpretul de muzică populară și fiul al comunei Gura Râului, Traian Stoiță.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top