Fântâna arteziană din Piața Aurel Vlaicu a fost construită în 2004
Fântâna arteziană existentă în Piața Aurel Vlaicu a fost construită în 2004, iar funcționalitatea și aspectul acesteia nu mai corespund, în contextul în care un tronson al Căii Dumbrăvii a fost modernizat, iar pentru cel de-al doilea tronson am inițiat deja un proiect în acest sens. În urma lucrărilor care încep din această săptămână, fântâna va funcționa mai bine din punct de vedere tehnic, iar aspectul va fi îmbunătățit prin jocuri de apă și lumini noi., transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
De luni, 22 mai, au început lucrările efective de modernizare a fântânii arteziene din Piața Aurel Vlaicu, contractul încheiat cu firma D.C. Izoconstruct prevăzând ca acestea să se finalizeze în decurs de 90 de zile.
Investiția de 563.890 de lei presupune refacerea completă a construcției prin amenajarea unui bazin nou, circular, cu diametrul exterior de 16 m. În interiorul acestui bazin se vor crea alveole pentru plante ornamentale. Căderea apei va fi în cascadă, iar imaginea sferei de apă din prezent va fi înglobată și în noul concept. Fântâna va fi dotată cu echipamente cu LED pentru jocuri de lumini care vor însoți jeturile de apă. Și iluminatul public din jurul fântânii va fi înlocuit, tot cu corpuri LED, care consumă mai puțină energie.
Pe parcursul lucrărilor disconfortul șoferilor va fi minim. Banda interioară din sensul giratoriu va fi închisă temporar, doar atunci când este nevoie a se încărca materialele provenite din demolare sau atunci când vor fi aduse materialele de construcție. Șoferii sunt rugați să circule cu prudență în zonă și să respecte semnalizarea pe care constructorul are obligația să o asigure.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Studiu. 96% dintre femeile educate nu se simt egale cu bărbații
2 luni agoStudiul a fost efectuat pe baza a 714 chestionare
Studiul arată că 96% dintre româncele educate* din mediul urban consideră că egalitatea de gen nu este încă realizată în România. Iar 43% dintre acestea spun că au fost martore la atitudini și comportamente inadecvate față de femei în mediul profesional, inclusiv hărțuire fățișă. O proporție mare din participantele la cercetare au auzit sau cunosc cazuri de violență domestică, unele dintre ele fiind chiar victime. Este concluzia studiului realizat de Brennan Group pentru Asociația Solidaritate și Egalitate, prin intermediul Tudor Communications, în cadrul campaniei de conștientizare asupra egalității de gen #WeAreHalf.
„De mii de ani femeile nu sunt percepute ca fiind egale bărbaților în viața de familie, ca acces la educație sau în afaceri. Deși s-au făcut progrese remarcabile, lucrurile merg în continuare prea încet ca să avem rezultate de care am putea beneficia cu toții, ca societate. Când am început această campanie, cel mai des am auzit peste tot că la noi nu sunt probleme așa mari și că nu e un subiect demn de agenda publică. Iată cum acest studiu arată că multe dintre femei ezită să spună direct : efectele discriminării sunt foarte puternice în majoritatea cazurilor și se răsfrâng asupra sănătății, educației, bunăstării și dezvoltării lor.
Cred că o conștientizare a fenomenului ar aduce o schimbare profundă și reală, pe care sunt convinsă că ne-o dorim, femei și bărbați deopotrivă. Participarea egală a femeilor în economie, echilibrul emoțional și empatia manifestate în toate sferele activității profesionale ne-ar duce pe toți 1000 de ani înspre un viitor mai bun”, a declarat Mihaela Tudor, președintă a Asociației Solidaritate și Egalitate și antreprenoare în serie.
Pentru a atrage atenția asupra inegalității de gen, Asociația Solidaritate și Egalitate a inițiat o amplă campanie de educare și informare, în cadrul căreia sunt prezentate în locații foarte circulate sute de portrete și povești ale unor femei remarcabile din domenii precum știință, tehnologie, inginerie, medicină, antreprenoriat social, artă și cultură sau apărarea drepturilor femeilor, dar și fotografii ale unor femei care s-au aflat în situații tragice (război, exil, violență domestică, diverse tipuri de discriminare etc). Expoziția stradală se desfășoară în perioada 6-20 aprilie, în spațiul de panotaj exterior al Palatului Șuțu (Muzeul de Istorie al Municipiului București) ca parte din campania „We Are Half – Stop Cutting Off Women!”.
„Egalitatea de gen, diversitatea și incluziunea sunt concepte din ce în ce mai des invocate în agendele internaționale ale organizațiilor, forumurilor economice, asociațiilor și companiilor. Egalitatea de gen și drepturile femeilor nu sunt un moft, despre care discutăm informal, ci sunt valori fundamentale care stau la baza unei lumi prospere, care se poate dezvolta durabil. Pentru că egalitatea de gen schimbă perspectiva în domenii cheie: educație, sănătate, social, economie. O lume mai bună pentru femei e o lume mai bună pentru toți”, a spus Daniela Palade Teodorescu, directoare editorială Feminism for Real și membră fondatoare a asociației.
Percepția femeilor educate din România urbană în privința egalității de gen:
- Combaterea violenței domestice și a hărțuirii sexuale sunt considerate cele mai importante obiective ale mișcării pentru egalitate de gen. Trei sferturi dintre respondenți* optează pentru o asumare individuală a obiectivului și spun că s-ar strădui să respecte acest obiectiv la nivel personal și profesional. Mai puțini aderă la ideea de a semna o petiție, la participarea la acțiuni coordonate alături de alții, la susținerea financiară a cauzei sau la participarea la proteste pașnice. Respondenții din mediul rural și cei cu studii medii sunt înclinați într-o mai mare măsură să participe activ într-o organizație sau la proteste. 86% dintre femeile educate de la oraș consideră că violența domestică nu înseamnă doar agresiunea fizică asupra femeii și doar 15% consideră că stresul este principala cauză a violenței domestice;
- În ceea ce privește capacitatea femeilor aflate în posturile de conducere dintr-o companie, 99% femei consideră că femeile aflate în posturile de conducere dintr-o companie sunt cel puțin la fel de capabile ca și bărbații; doar 20-25% dintre respondenți consideră că departamentele de HR și PR sunt mai potrivite pentru femei, în timp ce bărbații sunt mai potriviți într-un domeniu/departament tehnic; 98% dintre femeile educate de la oraș consideră că femeile sunt la fel de potrivite ca și bărbații în domeniile STEM (Science, Technologies, Engineering, Mathematics);
- 87% dintre femeile educate de la orașe nu consideră că mass-media exagerează amploarea violenței domestice în România. Aproape în unanimitate, este nevoie de educație împotriva violenței domestice încă din școală;
- Deși curățenia și gătitul par să îi greveze mai mult pe respondenți decât pe ceilalți membri ai gospodăriei, activitățile casnice sunt împărțite, în general, echilibrat. Aprovizionarea, educația copiilor și îngrijirea persoanelor în vârstă încep să fie sarcini asumate tot mai mult de toți adulții din familie.
Studiul își propune investigarea modului în care sunt percepute concepte precum egalitatea de gen, feminismul și mișcarea feministă din România, drepturile femeilor și rolul lor în societate, violența domestică și efectele acesteia etc. Întreg studiul poate fi accesat aici.
*Respondenții studiului efectuat de compania de sondare și cercetare de piață Brennan Grup pentru Asociația Solidaritate și Egalitate sunt în majoritate femei, rezidente în mediul urban, angajate cu studii superioare/manager/întreprinzător, cu venituri peste medie. Studiul a fost alcătuit pe baza a 714 chestionare.
Studiul a fost realizat cu sprijinul: Brennan Group, JTI, Tudor Communications, European Women’s Association, Feminism for Real.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
34Alegeri Parlamentare 2020 – Doamnele (cele mai apropiate) Președintelui Iohannis au votat la Sibiu
2 ani agoIohannis & Fodor – după Slujba de la Biserică la Secția de votare
Atât Carmen Iohannis cât și Astrid Fodor au fost la vot după Slujbă. Primarul sibiului a fost însă și acasă apoi a venit la secția de votare.
Prima care a fost să își exercite dreptul de vot a fost Carmen Iohannis. În jurul orei 11:30 a ajuns la Secția de votare de pe Strada Spartacus, imediat ce slujba de la Biserica Sfânta Treime s-a încheiat.
A stat la coadă preț de câteva minute, cu răbdare și păstrând toate măsurile de siguranță pe timp de pandemie.
La ieșire, soția președintelui Klaus Iohannis a declarat că:
”Am votat pentru o Românie normală!” – Carmen Iohannis – Prima Doamnă.
Înainte de a pleca spre casă le-a urat tuturor o duminică placută.
VIDEO – Doamnele cele mai apropiate de Președintele Klaus Iohannis au votat, la Sibiu.
Alegeri parlamentare cu gânduri bune
În jurul orei 14, a ajuns la Școala Nr. 8 din Sibiu și Astrid FODOR, cea de a doua doamnă din cele mai apropiate femei ale președintelui. La ieșire, doamna primar a transmis o urare celor care sunt sărbătoriți azi și a explicat pentru ce a votat.
”Pentru că este o zi în care se fac daruri, eu sper că România va primi, urmare voturilor, un Parlament format din parlamentari care vor pune mai presus decât orice interesul României și al cetățenilor. … Deasemenea am votat cu speranța că urmare acestor alegeri se va putea forma o majoritate parlamentară care să susțină un Guvern stabil, pentru că România are nevoie de stabilitate. Urmează o perioadă care nu va fi ușoară.” , Astrid Fodor – Primarul Sibiului
361Primăria Sibiu: SibiuBus a fost lansată. Peste 1000 de sibieni au descărcat-o
8 luni agoPrimăria Sibiu a lansat o nouă aplicație pentru transportul public
Primăria Sibiu a lansat aplicația mobilă SIBIU BUS, dedicată transportului public din Sibiu. SibiuBus este denumirea aplicației pe care o puteți descărca gratuit pe telefoane cu sistem Android sau IOS, din Google Play sau App Store.
“Modernizăm transportul public nu doar prin achiziția de autobuze, ci și prin actualizarea sistemului de ticketing și de informare a călătorilor. Aplicația SIBIU BUS oferă sibienilor posibilitatea de a configura simplu traseele pe care doresc să se deplaseze și să cumpere bilete sau abonamente, care sunt emise electronic. Aplicația este și un instrument de informare pentru că indică în timp real timpul de sosire în stație, gradul de încărcare și durata călătoriei. Îi invit pe sibieni să folosească transportul public pentru deplasarea în oraș și să utilizeze aplicația mobilă.” , transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Aplicația a fost creată de Primăria Sibiu, în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile “Modernizarea transportului public în municipiul Sibiu”.
Utilitatea aplicației lansate de Primăria Sibiu constă în:
- Configurarea traseelor – Din aplicație puteți configura traseul pe care doriți să vă deplasați. Introduceți pur și simplu adresa sau strada spre care doriți să vă deplasați, iar aplicația va genera informații cu privire la: cât este de mers pe jos până în stație, ce traseu/trasee de transport puteți folosi, câte minute durează călătoria cu autobuzul și cât mai aveți de mers pe jos din stația în care coborâți până la adresa de destinație.
- Informații despre timpul de sosire în stație al autobuzului și gradul de încarcare – Odată ce ați configurat traseul pe care doriți să vă deplasați, aplicația vă va oferi informații în timp real despre timpul de sosire în stație al autobuzului. Gradul de încărcare este indicat prin culoarea autobuzului reprezentat pe hartă, de la culoarea verde pentru un grad mic de încărcare și până la vișiniu pentru un grad foarte mare.
- Achiziția de bilete și abonamente – E important să creați un cont în aplicație pentru că astfel, pe lângă bilete, puteți cumpăra și abonamente. Alegeți tipul de bilet sau abonament și faceți plata electronic, simplu, din aplicație. După achiziție se va genera un cod QR pe care îl veți scana pe validatoarele din autobuz, în momentul în care urcați.
- Vizualizarea traseelor de transport public din Sibiu. Selectând tab-ul TRASEE din josul display-ului, puteți vedea figurate pe o hartă traseele primare, secundare, pentru elevi, profesionale sau spre Păltiniș. Selectând o stație, veți afla în câte minute va trece autobuzul prin respectiva locație, dar puteți consulta și orarul pentru toată ziua dacă doriți să luați următorul autobuz.
Cetățenii care au dificultăți sau diverse întrebări care țin de aplicație, pot primi sprijin la numărul de telefon pus la dispoziție de Primăria Sibiu, 0269/208.861 (între orele 08.00 – 16.00) și la adresa de e-mail suportapp@sibiu.ro.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
118