Echipa de la Neonatologie, locul 1 la KMC

Echipa câștigătoare merge în Germania

Echipa Secției Clinice Neonatologie din cadrul SCJU Sibiu, formată din dr. Aurelia Oana Ștefan și Asistentele Diana Wotsch și Perisanu Mihaela Filker, a obținut premiul I în cadrul Concursului Kangaroo Mother Care organizat de ARNIS – Asociația Unu şi Unu.

Premiul constă într-o vizită de lucru la Kinderklinika Dritter Orden Passau, Germania – clinică terțiară de neonatologie, unde vor învăța lucruri noi despre îngrijirea prematurilor și nou-născuților.

Îngrijirea de tip KMC este practicată cu succes de peste 15 ani în secția neonatologie a SCJU Sibiu, în beneficiul nou-născuților și părinților iar acesta este primul premiu obținut la un astfel de concurs.

”Sunt perioade în viață când trecem prin momente grele, însă cu încredere, speranță și oameni care pun suflet în ceea ce fac, le putem depăși cu mai multă ușurință. Cuvintele sunt de prisos când o mamă se află alături de puiul ei în terapie intensivă. Facem tot posibilul ca fiecare zi petrecută în terapie intensivă să nu lase doar amintiri neplăcute. Kangaroo Mother Care este o terapie ușor de efectuat, un liant afectiv între mamă și copil, întotdeauna aducând zâmbete, liniște si momente de neuitat. Brațele mamei sunt magice!” a declarat dr. Aurelia Ștefan!

Echipa SCJU Sibiu a fost felcitată de conducerea spitalului, pe pagina de facebook.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top