DSP Sibiu: peste 36 mii de doze de vaccin antigripal au fost distribuite

DSP Sibiu. Starea de alertă și situația vaccinării antigripale

DSP Sibiu recomandă populației adoptarea unor măsuri elementare de protecție, în condițiile instituirii stării de alertă epidemiologică și pentru prevenirea creșterii în continuare a numărului de îmbolnăviri.

Recomandările DSP Sibiu:

  • Evitați aglomerațiile (magazine, târguri, spectacole, mijloace de transport în comun);
  • Purtați mască de protecție, mai ales dacă faceți parte dintr-una din categoriile la risc: adulţii şi copii cu afecţiuni medicale cronice (pulmonare, cardiovasculare, boli metabolice, inclusiv diabetul zaharat, disfuncţii renale, hemoglobinopatii, imunosupresie), copii şi adolescenţii ( 6 luni-18 ani) care au fost supuşi terapiei îndelungate cu aspirină (aflați la risc să dezvolte sindrom Reye, după gripă), persoane de toate vârstele infectate cu virusul imunodeficienţei umane (HIV), persoane în vârstă de 65;
  • Pentru a evita supraaglomerarea serviciilor de urgență, la primele semne de îmbolnăvire contactați mai întâi medicul de familie, care va decide dacă puteți fi supravegheați și tratați la domiciliu sau este necesară internarea într-o unitate spitralicească;
  • VACCINAȚI-VĂ ANTIGRIPAL!

Conform specialiștilor, vaccinarea se poate face în continuare, în această perioadă. În teritoriu există stocuri de vaccin antigripal, în cantitate de 3595 de doze, la cabinetele medicilor de familie (vaccinare gratuită, pentru pentru populația la risc) și în unitățile sanitare și/sau de ocrotire (pentru vaccinarea personalului și rezidenților).

DSP Sibiu a distribuit întrega cantitate de vaccin de care a dispus în acest sezon, adică 36617 doze. Până în acest moment s-au vaccinat împotriva gripei 32182 de persoane (29795 populație generală și 2387 personal și rezidenți din unități sanitare). Pe grupe de vârstă, cele mai multe vaccinuri au fost administrate la grupul 65 de ani și peste – 18676 persoane.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 14 ani, s-au administrat în total 633 de doze (42 la grupa 6 luni – 2 ani; 95 la grupa 3 – 4 ani; 496 la grupa 5 – 14 ani).
Grupa de vârstă 15 – 29 ani a utilizat 861 de doze, iar cei între 30 – 64 de ani, 12012 doze.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top