Drumul vechi din Păltiniș – Ce s-a realizat în primele 3 luni?

Drumul vechi din Păltiniș, ucrările au început în augugust 2022

Continuă lucrările de reabilitare a drumului vechi din stațiunea Păltiniș, în lungime de 3 km, acesta făcând legătura dintre drumul județean 106A și zona telescaunului de la baza pârtiei Oncești.

„Lucrările vor continua până atât timp cât condițiile meteo vor permite.”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.

Până în prezent constructorul:

  1. A finalizat înlocuirea rețelei de apă și modernizarea sistemului de colectare a apelor pluviale.
  2. A lucrat la noul sistem de iluminat public, alcătuit din peste 140 de stâlpi de iluminat. Rețeaua de alimentare a fost înlocuită deja, lucrându-se în prezent la instalarea ultimilor câțiva stâlpi. Iluminatul public este acum este eco-eficient, cu LED și permite conectarea la sistemul de telegestiune
  3. A lucrat la amenajarea drumului, a trotuarelor, a aleilor și parcărilor. Trotuare s-au creat doar în zona de hoteluri și în zona de cabane, acestea amenajându-se în prezent cu asfalt. Instalarea noilor borduri s-a finalizat și aceasta și se lucrează în prezent la turnarea primului strat de asfalt pe carosabil (operațiune finalizată în proporție de 90%). Dacă vremea permite, constructorul este pregătit să aștearnă și stratul asfaltic de uzură pe carosabil.
  4. A demolat zidul de sprijin vechi și a construit o structură nouă, pe o lungime de 200 m. Până în prezent, mai mult de jumătate din zid a fost placat cu piatră, aceste lucrări continuând.

Contractul semnat cu SC CON-A & SC CON-A OPERATIONS SRL Sibiu are ca obiect reabilitarea rețelei de apă și a canalizării pluviale, modernizarea drumului, a trotuarelor și a sistemului de iluminat public. Lucrările includ de asemenea crearea unui zid de sprijin care să stabilizeze terenul.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top