Dezastru în culturile de porumb
Zeci de hectare de porumb au fost distruse de animalele sălbatice din fondul de vânătoare de lângă satul Nou Român. Localnicii sunt disperați și nu știu cu ce o să își hrănească animalele din gospodărie.
An de an, culturile sătenilor sunt distruse de animalele sălbatice din pădurile din Poienița și Nou Român. Și mai mult decât atât, nimeni nu îi ajută pe agricultori să își recupereze din pagubă. Muncesc o vară întreagă pentru a avea cu ce să își întrețină animalele, dar munca lor este în zadar.
Sătenii care locuiesc la 50 de km de Sibiu parcă sunt uitați de autoritățile locale și centrale.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Precizări privind vaccinarea celor 69 angajați CJ Sibiu
4 ani agoPrecizări în urma aparițiilor în mediul public a unor informații privind vaccinarea angajaților Consiliului Județean Sibiu
Niciun angajat al Consiliului Județean Sibiu, care este eligibil în etapa a II-a de vaccinare, nu a fost vaccinat și nu există programări valide în acest sens.
Ca în majoritatea instituțiilor publice, și la nivelul Consiliului Județean Sibiu a fost desemnată o persoană care să centralizeze datele angajaților care doresc să se vaccineze.
Din totalul de 119 angajați ai CJ Sibiu aflați în plată, s-au înscris 69 de persoane, iar persoana responsabilă din cadrul instituției a solicitat sprijinul Biroului IT al Spitalului Județean Sibiu pentru înscrierea în platforma națională a acestora. Dintr-o regretabilă eroare, o parte dintre persoanele aflate pe lista transmisă de CJ Sibiu au fost introduse alături de celelalte persoane eligibile să se vaccineze în cadrul centrului de vaccinare amenajat în cadrul Spitalului.
“Imediat ce am fost sesizată cu privire la această eroare, am dispus măsura anulării programărilor. Sunt total împotriva unor astfel de practici. Îmi îndemn de fiecare dată echipa ca, orice acțiune pe care o desfășoară, să fie în conformitate cu legislația în vigoare și nu există nicio susținere din partea mea pentru eludarea etapelor pe care trebuie să le urmeze fiecare cetățean pentru vaccinare sau pentru alte acțiuni similare. Vă încurajez ca oricând sesizați astfel de situații să mi le semnalați” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
În prezent, angajații CJ Sibiu sunt introduși în platforma națională de vaccinare de către reprezentantul desemnat de conducerea instituției, fiecare angajat urmând să își facă individual programarea.
Consiliul Județean Sibiu își desfășoară întreaga activitate respectând principiul transparenței și al corectitudinii, răspunzând cu promptitudine oricărei sesizări privind posibile nereguli.Aceste precizări u venit după ce în presa locală au apărut informații despre angajați ai CJ Sibiu care s-au programat peste rând.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro
2415 persoane reținute după perchezițiile de miercuri
3 ani ago5 persoane au fost reținute în dosarul de infracțiuni economice
Ieri, 26 mai, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat 10 percheziții domiciliare și la sediile unor firme din județele Cluj, Brașov, Neamț și municipiul București.
Activitățile au vizat mai multe persoane, fiind puse în aplicare 7 mandate de aducere, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în declarații, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.
Gruparea urmărea firme cu capital important, iar după preluarea acestora membrii grupării solicitau retragerea unor sume de bani, emiterea unor bilete la ordin în alb sau achiziționarea în leasing a unui autoturism de lux. Autoturismul, în valoare de 96.000 euro, a fost recuperat cu ocazia efectuării perchezițiilor.
În urma perchezițiilor a fost ridicată suma de 5.100 euro, un pistol cu aer comprimat deținut ilegal, sisteme informatice, ștampile și documente aparținând unor societăți comerciale.
În urma cercetărilor și audierilor efectuate, 5 persoane au fost reținute de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani din Brașov și patru bărbați din Cluj-Napoca, cu vârsta cuprinsă între 38 și 65 de ani.
În cursul acestei zile, 5 persoane, toți bărbați, reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunerea de arestare preventivă.
Cercetările în acest complex dosar continuă.
Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, Brașov, Neamț și sector 3 București, Serviciul Criminalistic Sibiu, Unitatea Teritorială de Analiza a Informaților Sibiu, Serviciului de Investigații Criminale Cluj, Neamț și Sibiu, Biroul Investigații Criminale Neamț, precum și al serviciilor de acțiuni speciale Sibiu, Cluj, Brașov și Neamț.
Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
309Muzeul ASTRA: ”Din casa dogarului”
2 ani agoMuzeul ASTRA ”a fost” acasă pentru meșterul Dan Haneș
Muzeul ASTRA i-a așteptat pe vizitatori cu un atelier pentru realizare mobilier de păstrare/depozitare a resurselor de hrană, chiar dacă în acest weekend ploaia și vântul a pus stăpânire pe întreg Sibiul.
Peste 2000 de vizitatori ne-au trecut pragul în weekend și au interacționat direct cu meșterii și meșteșugurile tradiționale! L-am avut aici pe Dan Haneș, un dascăl-meșter din Munții Apuseni, care a învățat meșteșugul dogăritului de la bunicul și tatăl său și l-a transmis apoi la alte 3 generații de elevi/ copii. Așa se face că nimic nu a fost întâmplător, mai ales că programul „Animă ASTRA!” implică activ publicul la confecționarea instrumentarului arhaic, sub îndrumarea directă a meșterilor.
Atelierul s-a desfășurat în cadrul Proiectului cultural „Animă ASTRA”, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
128