Cutremur la 189 km de Sibiu
Conform Institutului de fizică a pământului, În 09.04.2021, la ora 21:36:46 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.5, la adâncimea de 77km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 78km E de Brasov, 89km S de Bacau, 103km NE de Ploiesti, 120km V de Galati, 123km NV de Braila, 156km N de Bucuresti, 170km NE de Pitesti, 171km SV de Iasi, 189km E de Sibiu, 220km SV de Chisinau.
You Might also like
Depozitele la control! 3 avertismente au dat inspectorii ITM Sibiu
12 luni agoDepozitele din județul Sibiu au fost controlate de ITM
ITM Sibiu a desfășurat în perioada 25 – 31 ianuarie 2022 Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul de activitate depozite.
Acțiunile de control au avut caracter inopinat. Prin acestea s-a mai urmărit:
- identificarea și combaterea muncii nedeclarate;
- identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și tinerilor;
- determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL și de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă;
- creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă.
38 de depozite din Județul Sibiu au fost controlate. În urma controalelor au fost aplicate 3 avertismente scrise iar pentru eliminarea neconformităților și intrarea în legalitate, inspectorii de muncă au dispus 9 măsuri de remediere.
Neregulile constatate întâlnite cel mai frecvent au fost: neevidenţierea orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, neinițierea de către angajator a negocierii colective, nerespectarea repausului săptămânal, introducerea în Registrul Electronic de Evidență al Salariaților a datelor eronate.
”Reamintim angajatorilor faptul că primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată. De asemenea, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată.”, transmit inspectorii ITM Sibiu
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
120Primăria Sibiu contracarează ”atacul” lui Coman
6 luni agoPrimăria Sibiu: În ultimii 4 ani FC Hermannstadt a decontat 3,8 milioane lei din cele 9 milioane puse la dispoziție
Primăria Sibiu a oferit un punct de vedere în legătură cu apelul făcut de președintele Dănuț Coman, la finalul meciului de luni, împotriva celor de la Fc Botoșani. Acesta a cerut mai multă implicare din partea autorităților locale și a mediului privat din Sibiu în echipa revenită în prima ligă. reprezentantul clubului sibian a ținut să îi mulțumească președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean pentru implicare.
”Afirmațiile domnului Daniel Coman, președintele clubului FC Hermannstadt, cu privire la lipsa de sprijin financiar pentru Club din partea autorităților locale sunt eronate și dezinformează. Primăria Sibiu a alocat constant, în fiecare an, sume pentru finanțarea activității sportive a clubului FC Hermannstadt, pentru categoriile de cheltuieli pe care legislația ne permite să le finanțăm din bani publici. În ceea ce privește finanțarea activității sportive a acestui Club, doar în ultimii 4 ani sumele pe care Primăria Sibiu le-a pus la dispoziție Clubului totalizează aproape 9 milioane de lei, FC Hermannstadt decontând mai puțin de jumătate, adică 3,8 milioane lei.
De altfel, Primăria Sibiu investește constant în sport și în facilități sportive. Pe lângă investiția majoră de modernizare a Stadionului Municipal care va putea fi folosit nu doar de FC Hermannstadt, ci de orice echipă care face performanță, Primăria Sibiu construiește și alte spații pentru practicarea sportului și alocă anual sume importante pentru sprijinirea sportului de performanță, dar și a sportului de masă, pentru sănătate.
Spre exemplu, anul acesta, activitatea sportivă a Sibiului este finanțată din bugetul local cu 6,3 milioane de lei, aceasta cuprinzând nu doar fotbal, ci o varietate de sporturi care au nevoie de sprijin. Prin urmare, nu doar că suntem deschiși și implicați în dezvoltarea sportului sibian ci, mai mult, sprijinim financiar substanțial desfășurarea activităților sportive din oraș.”, a transmis Primăria Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
125Iarnă în aprilie 2021: Carosabil umed sau acoperit cu zăpadă
2 ani agoIarna din luna aprilie a acoperit carosabilul cu zăpadă pe căteva drumuri din județ.
”În majoritatea zonelor care acoperă raza Județului Sibiu ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă. Se acționeză cu utilaje cu lamă și material antiderapant pe toate cele 8 zone care acoperă raza Județului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd) și zona 8 (Loamneș – Păuca). Vă informăm că până la aceasta ora s-au folosit 150 tone material antiderapant.”, transmite Drumuri și Poduri Sibiu
Toate drumurile județene sunt deschise circulației rutiere, anunța SC Drumuri și Poduri. Pe toate se acționează cu lamă și material antiderapant.
DJ 106A Sibiu – Păltiniș ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 106 Sibiu – Agnita – Brădeni ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 106E Cristian – Jina limită județ ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 106G Dobîrca – Poiana Sibiului – Miercurea Sibiului – Gusu intersecție 107B ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 106C Sibiu – Cisnădie – Sadu ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 106D Cisnădie – Cisnădioara ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 105G Sadu – Râu Sadului ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 105G Avrig – Tălmaciu ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă.
Ninge în continuare la Sibiu
Deoarece în acest moment circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarnă rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție si de asemenea recomandăm ca mașinile să fie echipate corespunzător.
Pe DN7 C, Cârțișoara-Bâlea Cascadă, se circulă în condiții de iarnă. Este singurul drum național din județ acoperit cu 1-3 cm de zăpadă frământată. Cele două utilaje ale SDN Sibiu au împrăștiat 14 tone de sare.
Pe A1 și A3, Secția Autostrăzi din cadrul DRDP Brașov a intervenit în aceastănoapte și dimineață cu 10 utilaje care au răspândit 144 tone de sare.
”S-a actionat cu 55 AUTOUTILAJE și s-au răspândit 275 tone material antiderapant (sare) si 0.25 tone clorură de calciu, în intervalul orar 17:30/06.04.2021 – 07:30/07.04.2021.”, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov
În municipiul Sibiu se circulă tot în condiții de iarnă. La această oră carosabilul de pe majoritatea arterelor principale a fost curățat de zăpada depusă în această noapte.
Numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24). Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene vă informăm că atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției noastre găsiți zilnic informații actualizate (www.drumuripodurisibiu.ro - butonul “alertă trafic”).
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
207