Creșă de 4,7 milioane de lei, fără copii. Lipsesc angajații!

Creșa din cartierul Vasile Aaron a fost finalizată

Creșa cea noua de pe strada Semaforului a fost finalizată. Lucrările  de construcție și amenajare au fost efectuate, însă Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean nu a rezolvat încă problema personalului care să asigure funcționarea acestei noi creșe.

Creșa a fost predată conducerii unității de învățământ cu dotările necesare, de la mobilier și echipament didactic și până la echipamentele pentru bucătărie și spălătorie, inclusiv instalațiile pentru locul de joacă.

”Prin grija Inspectoratului Școlar Județean se vor aloca posturile necesare pentru funcționare, iar apoi conducerea unității de învățământ va face angajările propriu-zise. În paralel, direcțiunea va obține și restul autorizațiilor și avizelor necesare pentru deschidere și se va ocupa de înscrierea copiilor, la o dată pe care o va anunța.”, transmite Primăria Sibiu.

Lucrările executate au inclus în principal: Refacerea instalațiilor de utilități, Reabilitarea acoperișului, Termoizolarea fațadei și modernizarea amenajării exterioare a clădirii, Recompartimentarea spațiilor interioare și a finisajelor acestora, Refacerea accesului în clădire, care se va face de pe str. Semaforului, Refacerea completă a curții, Realizarea unor împrejmuiri noi pentru siguranța copiilor, spațiul fiind dotat și cu un sistem de supraveghere video.

“Rezultatul concret al investiției în valoare de 4,7 milioane de lei este creștea capacității creșelor din Sibiu cu încă 60 de locuri. Un spațiu existent a fost complet modernizat, recompartimentat și dotat pentru a oferi celor mici condițiile de care au nevoie. Serviciul Școli a obținut inclusiv autorizația ISU, astfel că am predat această nouă unitate managementului grădiniței nr. 14, de care va aparține.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Creșa dispune de: 4 săli de clasă, fiecare urmând să primească câte 15 copii, Spații amenajate pentru dormit, O sală multifuncțională care va servi și ca sală de mese, O sală de primire a copiilor, Un cabinet medical, Grupuri sanitare, Un depozit pentru cărucioare, O bucătărie și anexele necesare, O spălătorie, cu uscătorie și un depozit pentru rufe, O curte în care s-a amenajat un loc de joacă pavat cu dale de cauciuc și zone verzi, cu iarbă și arbori.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top