Creațiile Roxanei, artist-fotograf
Roxana Călinescu, artist- fotograf cu o pasiune specială pentru natură și peisaje, a lansat chiar de ziua ei proiectul „Creațiile Roxanei”. Momentul a fost marcat de o expoziție de tablouri cu imagini surprinse chiar în timpul pandemiei.
Aceste tablouri vor fi însoțite de mesaje motivaționale, pentru toți cei care vor să aibă în casele lor o bucată de liniște și simplitate, elemente regăsite din plin în tablourile Roxanei.
Artista ne-a mărturisit că:
”Este un proiect de suflet și îmi doresc ca aceste tablouri să bucure cât mai multă lume.”
Urmează ca în curând „Creațiile Roxanei” să aibă o pagină pe Facebook, dar momentan comenzile și detaliile se pot face pe @ Komma Media Productions
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Expoziția de pictură și grafică ”Așteptări”, 15-22 noiembrie
2 ani agoExpoziția de pictură și grafică din cadrul „Festivalului Șanselor Tale”, ediția a XII-a, la Biblioteca Județeană Astra
Expoziția de pictură și grafică cu tema „Așteptări” din cadrul „Festivalului Șanselor Tale” ediția a XII-a, organizată de Consiliul Județean Sibiu, prin Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu, la Biblioteca Județeană Astra, corpul A, sala festivă, în perioada 15 – 22 noiembrie.
Premierea lucrărilor, cât și spectacolul artistic organizat în cinstea participanților, va avea loc în data de 21 noiembrie, începând cu ora 16:00. Vor participa elevii claselor de canto muzică ușoară coordonate de Cosmin Diaconescu și Iulian Țicală și clasa de chitară coordonată de Claudiu Conț.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
128Soarele din farfurie, 8 septembrie
2 ani agoSoarele din farfurie la Muzeul ASTRA
Soarele din farfurie este numele expozițiiei-atelier care se verniseaz[ joi, 8 septembrie 2022, ora 14:00 la Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu. Evenimentul va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Gospodăria de olar din Horezu.
Soarele din farfurie reliefează patrimoniul material şi imaterial din Horezu şi din împrejurimi, cu accent pe olărit, un meșteșug înscris pe lista UNESCO. Evenimentul va avea o componentă de animație culturală, mai precis un atelier de olărit, prin participarea meşterului olar Ionuț Bîscu, dar şi un atelier gastronomic, cu preparate la țest și nu numai (pâine la țest, mălai (turtă), mâncare de pui, murături, porumb copt, compot de mere, ceai rece) .
,,Traseul expozițional, Soarele din farfurie, este construit în jurul patrimoniului material din cadrul gospodăriei – casa, căsoaia şi şopronul pentru cuptorul de ars oale, aducând în prim-plan obiecte cu semnificație istorică şi simbolică pentru evoluția comunității: roata olarului, polița cu oale, căruța, țestul, piese de ceramică, textile şi obiecte de mobilier. Gospodăria are şi elemente decorative remarcabile, precum stâlpii de prispă sau cei de poartă.
De această dată, avem de-a face cu o abordare diferită, cu o poveste construită în jurul omului. Cercetarea de teren realizată anul acesta a avut menirea să observe viața comunității din satul Olari, dar şi din câteva sate învecinate, care sunt reperele actuale ale oamenilor, cum se adaptează tradiții şi mentalități multiseculare la condițiile socio-economice sau cum se armonizează acestea cu evoluția turismului din zonă. Interviurile cu localnicii au vizat meşteşugul olăritului, evoluția grădinilor, gastronomia locală, portul, superstiții şi mentalități, reperele identitare ale comunității.
Secvențe din aceste interviuri, olari modelând sau decorând, prezentări ale portului, explicații privind gastronomia, numeroase conexiuni cu memoria familiei, a satului, a regiunii sunt integrate într-un montaj video care rulează în căsoaie. Soarele din farfurie îşi propune să familiarizeze publicul cu patrimoniul transferat din zona Olteniei de Nord, să atragă atenția, prin decupaje din realitatea din teren, asupra reperelor definitorii ale oamenilor, să prezinte modul în care resursa locală este utilizată, cum poate o comunitate să se construiască în jurul unui meşteşug şi cum este acesta abordat ca sursă de venit, ca pasiune.
Inserții creative oferă chei suplimentare de înțelegere a comunității, a valorilor sale. Semne şi simboluri decorate, culori înainte şi după ardere, tipuri de vase, utilitar şi ornamental, evoluția gastronomiei în concordanță cu resursa din grădină, întâlnirea unor tradiții şi a portului din sudul şi din centrul țării, ce clădeşte şi ce destramă o comunitate, iată câteva elemente care stau la baza acestei expoziții. Muzeografii își însușesc astfel un rol de mediator cultural, creând punți de comunicare între vizitatori şi comunitatea locală şi oferind chei de înțelegere a patrimoniului muzeului.”, a declarat Ancuța Ilie, Șef Serviciu Expoziții-atelier. Mediere Culturală
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
144Filarmonica Sibiu – nou concert simfonic
4 ani agoȘi în această săptămână, Filarmonica Sibiu vă propune o incursiune în vremurile Baronului Brukenthal, Joi de la orele 17 si 19.
Stimat public al ”Stațiunii muzicale Brukenthal”, după o serie de concerte de muzică contemporană, reunite în prima ediție a Festivalului ”Minunata Muzică Nouă – Brave New Music”, concertul simfonic din această săptămână este dedicat muzicii secolului XIX. Compozițiile lui Beetoven, Grieg și Elgar vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii Sibiu condusă de dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă. Solist este pianistul Ovidiu Pârjol, a declarat Laurențiu Străuț –Secretar Relații Publice Filarmonica de Stat Sibiu.
Dirijor și pianist cu renume la Filarmonică
Dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă a fost invitat permanent, între anii 1990-1991, la pupitrul orchestrei Operei de Stat din Chişinău. A dirijat orchestrele Filarmonicilor din România și a susţinut turnee simfonice în Republica Moldova, Austria, Ungaria, Grecia și Japonia. Repertoriul său dirijoral cuprinde numeroase lucrări ale genului simfonic şi de operă din toate epocile muzicale.
Activitatea artistică a pianistului Ovidiu Pârjol s-a concretizat în perioada 1998 – 2020 în numeroase recitaluri, participări la festivaluri, emisiuni radio şi tv. Ovidiu Pârjol este profesor şi pianist acompaniator la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia şi artist activ în numeroase proiecte muzicale din zona muzicii clasice sau rock.
Din programul serii fac parte operele : Serenadă pentru corzi în mi minor, Op 20 – Edward Elgar, Concertul nr.4 pentru pian cu cvintet de corzi (orchestra) – Ludwig van Beethoven și Aus Holberg’s Zeiten – suită pentru corzi – Edvard Grieg
Bilete sunt disponibile pe iabilet.ro
587