Conducta buclucașă din Valea Aurie

Conducta „nervilor”

În ultimele zile locuitorii străzii Agârbiciu din Cartierul Valea Aurie din Sibiu au avut parte de o ”surpriză”. Mai multe găuri de diferite dimensiuni au apărut în conducta de apă de lângă blocuri. Temperaturile extrem de scăzute din zilele trecute au transformat în gheață, apa care țâșnea din conductă.

”M-am săturat de asemenea fântână arteziană! Și vara și iarna aici apar fântânile.”, ne-a declarat o sibiancă, în timp ce filma apa care ieșea cu viteză.

”Aproape la o săptămână, poate două, țâșnește apa la noi pe stradă.”, ne-a spus un locatar căruia i-a fost afectată mașina acum două nopți

La solicitarea opiniadesibiu.ro, Societatea Apă-Canal a transmis următoarele:

”Este vorba despre un mic por în conducta de aducțiune apă brută Sadu-Sibiu. Apa care a tâșnit prin acel por a înghețat rapid, datorită temperaturilor deosebit de scăzute. Defecțiunea a fost remediată ieri noapte de către angajații noștrii.”

Cei mai ghinioniști dintre locatari s-au trezit cu mașinile îmbrăcate în gheață.

”Nu e posibil așa ceva! Noi ce facem cu mașinile în gheață? Cum scăpăm de ea?”, spunea revoltată proprietara mașinii, în momentul în care angajații societății Apă-Canal au venit să astupe gaura din conductă.

În răspunsul transmis de operatorul de apă se mai arată că:

”Proprietarul autovehicului afectat de această defecțiune a fost ajutat de către Apă Canal Sibiu să-și „dezghețe” mașina, prin gararea temporară într-un garaj încălzit. Practic, nu au existat daune ci doar un disconfort temporar cauzat de acest incident.”

Această conductă, a fost cuprinsă în planurile societății de a fi înlocuită și coborâtă în subteran. Dar, din cauza contestațiilor, proiectul bate pasul pe loc.

”Conducta respectivă se va înlocui cu una subterană, lucrarea fiind deja licitată, dar în momentul de față procedura se află, după „bunul obicei românesc”, în contestații ( locul doi contesta locul unu!).”, transmite Vasile Maier, Director general-Apa Canal Sibiu SA

Despre metoda folosită pentru a împiedica apa să mai țâșnească din conductă, propietarii apreciază că:

”Este o metodă foartă sofisticată. Cu niște dopuri de lemn pe care le bat în țeavă se rezolvă treaba.”

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top