Concurs pentru copiii sub 14 ani, în Săptămâna Mobilității

Concurs pentru copii, în Săptămâna Europeană a Mobilității – „Mergi pe jos, e sănătos!”

Concursul a fost inclus de Primăria Sibiu în programul cu care se marchează Săptămâna Europeană a Mobilității, o inițiativă a Comisiei Europene care se va desfășura în perioada 16- 22 septembrie. Sibienii sunt invitați să lase mașina personală acasă și să utilizeze pentru deplasare transportul public, bicicleta, trotineta sau, mai sănătos, mersul pe jos.

O parte importantă din acest program este concursul “Mergi pe jos, e sănătos!”, dedicat copiilor cu vârsta de până la 14 ani. În oricare zi a Săptămânii Europene a Mobilității, între orele 09.30 – 18.30, copii sunt invitați la Grădina Zoologică, unde au pregătite două trasee:

  • Drumul Maimuțelor, care constă în găsirea a 6 puncte din Grădina Zoologică marcate pe aleile pietonale sub forma unor amprente grafice care reprezintă maimuțe. Fiecare desen de pe acest traseu va conține în interiorul său câte un număr de la 1-6.
  • Drumul Leului, care constă în găsirea a 5 pași din Grădina Zoologică, figurați pe alei cu un desen al unui leu, iar fiecare desen va conține în interiorul său câte un număr de la 1-5.

Ambele trasee trebuie parcurse pe jos de către copii care doresc să participe în concurs. Trebuie să se fotografieze cu fiecare în parte, iar în fiecare fotografie trebuie să apară atât participantul, cât și numărul aferent fiecărui traseu. Prin urmare, de pe Drumul Maimuțelor trebuie postate 6 fotografii, iar de pe Drumul Leului vor fi postate 5 fotografii.

Apoi, pentru a fi înscriși la concurs, pozele trebuie încărcate până în data de 22 septembrie, ora 23.59 pe pagina de Facebook a copilului sau a unuia din părinți, neapărat însoțite de AMBELE hastag-uri #mobilityweek #zoosibiu. Foarte important, pentru ca fotografiile să poată fi găsite la căutare, pagina de Facebook trebuie să fie deschisă.

Extragerea celor trei câștigători se va face cu ajutorul unui program special, automat, iar cei mici vor primi câte o bicicletă dotată corespunzător și o cască de protecție, oferită de Primăria Sibiu, organizatorul concursului și al evenimentelor din Săptămâna Mobilității.

Regulamentul complet al concursului se găsește aici.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top