Concert la Biserica Ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul și Sf. M. Mc. Dimitrie
Concertul Iată, Vin Colindători!, este organizat de CJ Sibiu, prin Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu, în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul și Sf. M. Mc. Dimitrie, miercuri, 14 decembrie 2022, începând cu ora 18.
Mariana Anghel va susține un recital de colinde, la care vor participa și elevii clasei de canto muzică populară, împreună cu corepetitorul Marcel Băilă.
Iată, Vin Colindători! se va desfășura la Biserica Ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul și Sf. M. Mc. Dimitrie, pe Calea Poplăcii nr. 30, în intervalul orar 18:00 – 20:00, iar intrarea este liberă.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Filarmonica Sibiu vă invită la 4 evenimente la sfârșit de MAI
1 an agoFilarmonica de Stat Sibiu alături de partenri vă așteaptă la Sala Thalia și în Muzeul ASTRA
Filarmonica Sibiu în colaborare cu Ambasada Marelui Ducat de Luxemburg în România, Ministerul Culturii din Luxemburg și Consulatul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu vă invita joi 26 mai 2022, ora 19.00, la Sala Thalia, la un conecrt simfonic sub bagheta dirijorului Carlo Jans. Alături de orchestra filarmonicii sibiene o veți putea urmări pe solista Anik Schwall, la violoncel.
asCULTă: Marco Pütz – Moods, Sorin Lerescu – Simfonia a VII-a (primă audiție absolută), Max Bruch – Kol Nidrei op. 47 pentru violoncel și orchestră de coarde, Alexander Glazunov: Chant du Ménestrel pentru violoncel și orchestră.
Bilete pentru acest eveniment costă 40 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere. Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Filarmonicii Sibiu sau online (https://www.iabilet.ro/bilete-sibiu-concert-simfonic-75617/)
Concert educativ, Vineri la Filarmonica Sibiu
Vineri, 27 mai 2022, ora 11.00, Sala Thalia găzduiește un concert educativ. La această reprezentație participă Sorin Petrescu, la pian; Doru Roman, percuție. Alături de aceștia performează copiii de la ateliere muzicale de percuție desfășurate în perioada 6-20 mai.
Un bilet costa 10 lei și se achiziționează de la casa de bilete a Filarmonicii.
Copilăria lui Chopin, în Muzeul ASTRA
Spectacolele de teatru și muzică dedicate copiilor între 3 și 10 ani sunt programate pentru Duminică, 29 mai 2022, ora 14:00 și Luni, 30 mai 2022, ora 12:00, în zona Etno Tehno Parc din cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului
Accesul la Clasic e fantastic-„Copilăria lui Chopin” se face pe baza biletelor de intrare în Muzeul ASTRA.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
188Muzeul Astra deschis în minivacanța de 24 ianuarie
8 luni agoMuzeul Astra: ”Noi nu ne luăm liber, ca să vă ocupăm timpul liber!”
Muzeul Astra va fi animat cu o serie de activități educaționale, din care – așa cum este firesc – veți avea multe lucruri utile de învățat, în următoarele două zile.
Diafilm, povești și basme, discuții și repere
”Cu ocazia aniversării zilei de 24 ianuarie 1859, când a avut loc Mica Unire a Principatelor Române: Moldova şi Ţara Românească, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, vă invităm să vizionaţi o serie de proiecţii de diafilme, poveşti şi basme cu tematică istorică și etnografică ce prezintă contexul Unirii de la 1859. În ,,playlist” avem Moş Ion Roată și Unirea, Vodă Cuza la Hanul Cucului, plus ateliere de storytelling, în care povestim basmele care existau în vremea unirii din 1859, adică Dănilă Prepeleac, Povestea Porcului, Ivan Turbincă și Amintiri din copilărie.”, transmit reprezentanții Muzeului Astra.
Activitățile dedicate zilei Micii Uniri încep la ora 10 și se încheie la ora 16, în zilele de 23 și 24 ianuarie. Locația de desfășurare este: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, platforma Etno Tehno Parc.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
55Stână Fest programul activităților
1 an agoStână Fest 2022
Stână Fest – activități care se derulează în cadrul programului ANIMĂ ASTRA.
- Atelier de confecționat instrumentar din lemn specific gastronomiei de odinioară și a celei contemporane.
- Atelier demonstrativ de folosire a instrumentarului din lemn, specific gastronomiei de odinioară și a celei contemporane
- Atelier de recondiționare a textilelor din lână de inspirație urbană și rurală – de la prelucrare la recondiționare.
Evenimentul face parte din proiectul Animă ASTRA!, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.
Activități care se derulează în cadrul programelor de valorificare a patrimoniului ale Muzeului ASTRA.
- Jandarmul și haiducul la stână: reconstituire istorică al unui aspect din viața oamenilor la munte.
- Atelier pentru copii și adulți: confecționarea stânii din Rășinari 3D
- Ghidaj tematic în gospodăriile din Rășinari și Sebeș, realitatea virtuală prin ochelari VR: lumânările din seu de oaie versus lumînările din ceară de albine.
- Introducere în spațiul expozițional: instrumentarul folosit în celar și fierbătoare.
– atelier demonstrativ de muls
– atelier demonstrativ de prelucrare a laptelui de oaie.
– ateliere de preparate tradiționale: cocoloș pe jar.
-pregătirea cheagului din brânză, saramurii, burdufului din piele de oaie.
Beneficiile naturii în regiunea alpină: atelier explicativ al plantelor medicinale care cresc la munte.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
213