Colegiul Andrei Șaguna se extinde. Investiție de 48 milioane lei

Colegiul Andrei Șaguna se extinde cu un corp și va avea sală de sport

Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna  se extinde cu un corp nou de clădire și construcția unei săli de sport, conform aprobării, în ședința Consiliului Local din data de 29 mai, a indicatorii tehnico-economici.

“Prin construcția unui nou corp de clădire la acest colegiu creștem capacitatea unității de învățământ cu 20 de săli de clasă și 3 laboratoare, creând loc pentru încă 600 de elevi. De asemenea, este prevăzută construcția unei săli de sport în suprafață de 1.000 de mp, în beneficiul copiilor și tinerilor dornici de mișcare și sport. Am pregătit acest proiect și îl vom depune pentru obținerea finanțării nerambursabile din PNRR – Componenta 15 Educație, investiția fiind estimată la peste 48 de milioane de lei.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Corpul nou de clădire va avea parter și 2 etaje și o suprafață desfășurată de 3.600 mp. În noua clădire vor fi amenajate 20 de săli de clasă, 2 laboratoare, 1 cabinet și grupuri sanitare.

Foarte important, construcția va fi eficientă energetic, datorită unui sistem de management a utilităților în clădire (BMS), a unui sistem de panouri fotovoltaice care vor asigura energie din surse regenerabile și a unui sistem de ventilare cu recuperatoare de căldură, încălzirea urmând să se asigure cu pompe de căldură aer-apă. Iluminatul se va face prin corpuri cu LED care consumă puțin și sunt fiabile. Accesul în clădire va fi optimizat pentru persoanele cu dizabilități prin amenajarea unor rampe atât la intrarea principală, cât și la cele secundare.

Sala de sport a colegiului pedagogic va avea o suprafață de 1.000 mp și va fi dotată corespunzător pentru practicarea handbalului, baschetului și voleiului, dar și pentru alte exerciții fizice în orele de sport.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top