Claudiu Stupar a fost numit director general interimar la DGASPC Sibiu
Începând cu 31 martie 2021, conducerea interimară a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu este asigurată de Claudiu Stupar, în baza Dispoziției Președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.
”Am luat această decizie întrucât reprezentanții partidelor politice din cadrul Consiliului Județean Sibiu nu au venit cu nicio nominalizare pentru funcția publică de director general, așa după cum le-am propus la finalul ședinței ordinare din 25 martie. Având în vedere buna colaborare pe care am avut-o cu domnul Stupar, un profesionist al administrației publice locale, i-am propus să preia conducerea interimară a DGASPC și mă bucur că a acceptat”, a subliniat președinta Daniela Cîmpean.
Atribuțiile de director general al DGASPC Sibiu s-au delegat pe o perioadă de cel mult 6 luni.
Claudiu Stupar face parte din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Sibiu, începând cu anul 2000, iar din anul 2013 este șef serviciu Administrare Buget din cadrul CJ Sibiu. Acesta a fost detașat la DGASPC Sibiu pe funcția publică de conducere vacantă de director general adjunct, începând cu 2 februarie 2021.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Săptămâna Mobilității celebrată cu străzi închise. 3 zile
10 luni agoSăptămâna Europeană a Mobilității – ZILE FĂRĂ MAȘINI la Sibiu
TEMA din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității este „Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă”. Sibiul s-a alăturat acestui program prin înscrierea pe site-ul www.mobilityweek.eu.
Pentru a arăta că se poate și fără mașină, zilele de 17, 18 și 19 septembrie au fost declarate de Primăria Sibiu ZILE FĂRĂ MAȘINI. Aceasta va însemna eliberarea de trafic a anumitor zone din centru: Piața Schiller, strada Arhivelor, strada Centumvirilor, Piața Mică, str. Mitropoliei, str. Al. Odobescu (până la intersecția cu Konrad Haas) și str. Cetății. Pe str. Mitropoliei și pe str. Cetății însă va fi permis totuși accesul riveranilor cu mașina pentru a nu le bloca accesul la proprietăți. Și strada Avram Iancu va fi închisă traficului între Piața Mare și intersecția cu str. General Magheru în data de 18 septembrie, în intervalul orar 08.00 – 18.00.
„Schimbările climatice și calitatea aerului pe care îl respirăm în oraș necesită acțiune imediată. Pe lângă măsurile administrative pe care le ia Primăria Sibiu pentru mobilitatea alternativă, este necesară și urgentă o schimbare a mentalității fiecăruia dintre noi. Lăsați mașina acasă! Folosiți bicicleta, trotineta sau transportul public! Prin evenimente precum Săptămâna Europeană a Mobilității încurajăm sibienii să facă pasul spre această schimbare.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
ACTIVITĂȚI în Săptămâna Europeană a Mobilității
Călătoriți gratuit cu mijloacele de transport public Tursib în zilele de 18 și 19 septembrie, inclusiv pe noua Linie Verde de transport în centrul istoric al Sibiului
Stand Trocathlon – Dacă aveți o bicicletă sau trotinetă defectă pe care nu mai intenționați să o folosiți, aduceți-le la standul Decathlon din Piața Mică, în perioada 16-22 septembrie. Echipa Decathlon o va repara, o va pune la vânzare, iar dumneavoastră veți primi un voucher pentru valoarea respectivă pe care puteți să îl utilizați în magazinele Decathlon pentru a cumpăra un produs similar nou.
Activități sportive organizate de Decathlon în Piața Mică, în perioada 18-19 septembrie: zone de tir cu arcul, mese de ping pong, badminton, fotbal, baschet și o școală de biciclete în Parcul Cetății, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 7 ani – participare gratuită (18-19 septembrie).
Acces gratuit la Baia Populară pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. În baza unei programări prealabile telefonice la 0269/214.445 și a certificatului de handicap, doritorii vor putea să lucreze cu aparatele de fitness puse la dispoziția lor în sala recent renovată.
Intrare gratuită la Grădina Zoologică și în Muzeul în aer liber ASTRA în zilele de 18 și 19 septembrie pentru cei care sosesc cu bicicleta sau cu trotineta
Momente de dans susținute de balerinii Teatrului de Balet în diverse zone din centru, eliberate de mașini, în zilele de 18 și 19 septembrie
Vizitați expoziția cu lucrări de arhitectură urbană în Piața Schiller, organizată de Asociația Develop
Bucurați-vă de momente muzicale la chitară și la pianină, în zonele eliberate de mașini și în autobuzele Liniei Verzi, oferite de Asociația Culturală Play. Vizitați expoziția dedicată mobilității, organizată de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu într-un mijloc de transport ieșit din uz care va fi amplasat în Piața Mică.
Două concursuri vor fi organizate de Săptămâna Europeană a Mobilității
1. CONCURS adresat celor peste 15 ani care va presupune o plimbare cu bicicleta/trotineta/pe jos, pe un anumit traseu stabilit de fiecare participant în parte, dar care trebuie să atingă cel puțin 5 obiective din următoarele 7 locații stabilite de Organizator: bustul lui Friedrich Schiller (Piața Schiller), atlanții de la intrarea în Biblioteca Astra, Casa cu Cariatide (str. Mitropoliei, nr. 13), panorama orașului Sibiu din Turnul Sfatului, Turnul Dulgherilor sau Turnul Olarilor de pe str Cetății (exterior), pictura murală „Equilibrium” de pe str. Metalurgiștilor, nr. 1-3, intrarea la Grădina Zoologică Sibiu și cea a Muzeului ASTRA în aer liber.
Trei participanți selectați prin tragere la sorți vor primi ca premiu trotinete electrice.
2. CONCURS dedicat copiilor cu vârsta de până la 14 ani (inclusiv) în 18 și 19 septembrie. Acesta se va desfășura în incinta Grădinii Zoologice Sibiu și va consta într-o plimbare pe jos pe două trasee, create în scopul de a determina copiii să facă cât mai multă mișcare și totodată de a descoperi rute noi în incinta acestui spațiu. Trei dintre participanți vor primi ca premiu câte o bicicletă.
Regulamentele concursurilor din Săptămâna Europeană a Mobilității se pot consulta aici:
Regulamentul concursului pentru copii: https://www.sibiu.ro/new/pdf/Regulament concurs copii.pdf
Regulamentul concursului pentru cei mari: https://www.sibiu.ro/new/pdf/Regulament concurs adulți.pdfPentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
91solidaripentrusibiu – Petiția a strâns deja aproape 500 semnături
1 an ago# solidaripentrusibiu ”STOP atacului, presiunii și denigrării asupra Spitalului Județean Sibiu”
Textul petiției îl găsiți aici.
Noi, semnatarii prezentei petiții, suntem profund dezamăgiți de atacul concertat la adresa cadrelor medicale din cadrul Spitalului Județean Sibiu. Recentul articol apărut în presa locală, prin care o asistentă sub anonimat aduce acuze grave, de omor în masă al pacienților în secția ATI Covid a Spitalului, denotă încă odată dorința unora de a destabiliza credibilitatea actului medical public de la Sibiu și nu numai. …
Dorim să exprimăm prin această petiție susținerea noatră, cel puțin morală, a cadrelor edicale din Spitalul Județean Sibiu și a celor din toate spitalele din țară care fac tot ceea ce pot pentru a salva cât mai mulți pacienți. Avem de-a face cu un virus nou, încă necunoscut pe de-a întregul și cu tratamente adaptate pentru acesta, la nivel mondial. Este o luptă continuă. Să nu uităm că medicii profesează o știință care evoluează de la an la an cu noi descoperiri, în domeniu. … Sa fim solidari pentru Sibiu și in aceste momente!
#solidaripentrusibiu – Spitalul Județean Sibiu mulțumește autorului petiției
Într-o postare pe contul de facebook al SCJU Sibiu, se aduce un mesaj de mulțumire celor care au pornit petiția.
Dragi prieteni, după cum majoritatea dintre dvs știți, încă de la începutul pandemiei, Secția Clinică ATI s-a aflat în „linia I” a luptei împotriva Covid-19. Acum, la un an, observăm cu regret că drumul de la „eroismul” cadrelor medicale la acuzațiile de “incompetență” a fost parcurs, din păcate, cu viteza redactării unui titlu de impact în presă. Respectăm și vom respecta mereu libertatea presei și dreptul la informare al cetățenilor și credem într-o informare corectă, profesională si echidistantă.
👉Tocmai de aceea dorim să tragem un semnal de alarmă și să spunem 🛑STOP atacului, presiunii și denigrării asupra Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu! Vă invităm să sprijiniți acest demers prin completarea unei petiții online pe care am fost plăcut surprinși să o descoperim. Îi mulțumim pe această cale autorului petiției.
Haideți să rămânem #solidaripentrusibiu!Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
157Investițiile în Spitalul de Pediatrie continuă
1 an agoSpitalul de Pediatrie – reabilitare, dotare, modernizare
Extinderea spațiilor destinate unității de primiri urgențe de pe str. Barițiu, a început în decembrie 2020 și în doar 4 luni lucrările au fost executate în proporție de 30%, termenul de finalizare fiind de 12 luni. Încăperile sunt reabilitate, pe rând pentru a nu afecta procesul medical. Până în prezent s-a reușit modernizarea a 5 încăperi în care se tratează pacienți cu urgențe medicale: s-au refăcut tencuieli și zugrăveli și s-a reabilitat pardoseala prin instalarea de covoare PVC. Au fost introduse circuitele electrice necesare rampelor de fluide medicale și s-a instalat o nouă centrală de tratare a aerului.
Primăria a achiziționat deja pentru acest departament un aparat de hematologie modern cu care se realizează analize complete și rapide pentru pacienți. Astfel, diagnosticarea se face mai rapid și mai eficient. Procedurile de achiziție pentru echipamente IT sunt în derulare și urmează să se inițieze procedurile și pentru restul aparaturilor.
Scurt sumar al proiectului în curs în cadrul Spitalului de Pediatrie: recompartimentarea și extinderea spațiului alocat primirii urgențelor la parterul clădirii; instalarea unui sistem de ventilație, climatizare și tratare a aerului; înlocuirea sistemului de distribuție a fluidelor medicale; amenajarea accesului în compartimentul de primiri urgențe; amenajarea unui laborator propriu de analize, dotat cu aparatură performantă; achiziția de echipamente medicale performante.
Dotarea ambulatoriilor Spitalului continuă
Contractul pentru achiziția de echipamente IT necesare cabinetelor ambulatoriilor s-a semnat deja, investiția fiind de peste 430.000 de lei. S-au cumpărat un sistem de arhivare și prelucrare a imaginilor medicale, un sistem de management al pacienților care va include un sistem de afișaj digital a anunțurilor, precum și calculatoare și imprimante necesare în procesul medical.
În aprilie s-a semnat și contractul pentru trei ecografe de înaltă performanță care vor îmbunătăți procesul de diagnosticare. Două dintre aceste ecografe vor fi livrate în următoarele săptămâni și vor echipa Laboratorul de Radiologie și Imagistică și cabinetul de endocrinologie și dermatologie. Al treilea ecograf va fi unul portabil, pentru cabinetul de chirurgie. Cele trei echipamente reprezintă o investiție 1,4 milioane de lei.
În prezent sunt în curs achizițiile pentru echipamente de laborator și pentru cabinetele ORL, cel de chirurgie și cel de ortopedie
Totodată prin proiect s-a realizat dotarea cabinetelor nou înființate, respectiv cel de endocrinologie și alergologie. De asemenea, se vor achiziționa echipamentele necesare pentru înființarea unui laborator de analize ce va deservi ambulatoriul de pe str. Gh. Barițiu. Spre exemplu, ambulatoriul de dermatologie va fi dotat cu aparate de criocauterizare și tratament cu laser, iar pentru diagnosticare se va achiziționa o sondă ecografică dedicată afecțiunilor cutanate.
Datorită noilor aparaturi, medicii chirurgi vor putea genera biopansamente personalizate pentru pacienții cu răni suprainfectate. Pentru cabinetul de gastroenterologie pediatrie se vor cumpăra aparate care să ajute la diagnosticarea pacienților, dar în același timp să fie mai prietenoase cu copiii. O noutate adusă de acest proiect este crearea unui laborator de studiu al mersului pentru pacienții cu probleme ale aparatului locomotor și neurologice.
Pe lângă achiziția acestor dotări, Primăria Sibiu finanțează din bugetul local și reabilitarea și extinderea spațiilor în care funcționează ambulatoriile Spitalului. Este vorba de o investiție de peste 1,2 milioane de lei care va începe în luna mai a acestui an. Extinderea Ambulatoriului se va realiza în spațiile în care funcționa înainte Serviciul Administrativ al Spitalului, mutat în 2020 într-un spațiu modernizat de pe str. Ștefan cel Mare.
Prin această lucrare se vor amenaja cabinete noi, spații de laborator și tratament, se vor înlocui instalațiile de utilități, tencuielile, pardoselile și se vor reface zugrăvelile. Termenul de execuție a lucrărilor este de 6 luni.
„La Spitalul de Pediatrie lucrăm la extinderea unității de primiri urgențe, precum și la dotarea ambulatoriilor, investiții în valoare de 11,8 milioane de lei, asigurate din fonduri europene nerambursabile. Lucrările de la Urgențe se desfășoară fără oprirea activității medicale și de aceea s-au luat măsuri speciale pentru desfășurarea acestora. Vreau să felicit conducerea Spitalului pentru modul în care a gestionat această situație și să mulțumesc personalului medical pentru înțelegere. În paralel achiziționăm echipamente performante și moderne atât pentru Urgențe, cât și pentru ambulatoriile de specialitate, parcurgând procedurile de achiziții publice.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
82