CJ Sibiu a atras fonduri în valoare de aprope 28 milioane de lei pentru 4 investiții
CJ Sibiu reface podul de peste pârâul NOU, de pe drumul județean Șomartin – Arpașu de Jos. Lungimea podului: 38,10 m, iar lățimea este de 10,7 m. Valoarea totală a investiției cu TVA se ridică la 5.379.198,76 lei.
În comuna Arpașu de Jos se vor reface două poduri.
Podul peste pârâul Nou, pe drumul județean 104F, în satul Nou Roman, are o lungime de 49,15 m și lățimea de 11,7 m. Valoarea totală a investiției cu TVA este 9.211.853,64 lei.
Peste pârâul Arpășel, pe drumul județean 105H, se va reface podul care are o lungime de 30,40m și lățimea de 11,7. Valoarea totală a investiției cu TVA ajunge la 6.465.279,76 lei
CJ Sibiu reface și podul de peste râul Sadu, de pe drumul județean ce tranzitează comuna. Lungimea acestui pod are 25,90 m, în timp ce lățimea lui este 10,66 m. Valoarea totală a investiției cu TVA este de 6.862.538,88 lei.
Fondurile pentru refacerea celor 4 poduri sunt atrase prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Bac 2022. A început!
2 ani agoBac 2022.peste 2300 de candidați din județul Sibiu
Bacalaureat 2022, sesiunea 6 iunie – 1 iulie a început cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A. Pentru această sesiune, în județul Sibiu s-au înscris 2.313 candidați, dintre care 2.125 candidați din seria curentă și 188 candidați din seria anterioară.
Probele scrise debutează cu proba la Limba și literatura română, ce va avea loc luni, 20 iunie. Marți, 21 iunie, se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), miercuri 22 iunie se desfășoară proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar joi 23 iunie va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă.
Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie 2022, încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 8 de centre de examen, unul din ele având arondată și o subcomisie. Cel mai mari centre de examen sunt Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (395 candidați), Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu (381 candidați), Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu (373 candidați), iar cele mai mici sunt Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu (289 candidați) și Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș (288 candidați).
Primele rezultate vor fi comunicate luni, 27 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).
Contestațiile pot fi depuse în ziua de 27 iunie 2022 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 1 iulie 2022.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
Candidații la examenul de Bacalaureat trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete, smartwatch etc.).
Comunicarea rezultatelor obţinute la examenul naţional de bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.
Calendarul sesiunii iunie-iulie 2022 a examenului national de Bacalaureat:
- 6 – 8 iunie 2022 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
- 8 – 9 iunie 2022 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
- 8 – 10 iunie 2022 – Evaluarea competenţelor digitale – proba D
- 14 – 16 iunie 2022 – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
- 20 iunie 2022 – Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
- 21 iunie 2022 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) -proba scrisă
- 22 iunie 2022 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă
- 23 iunie 2022 – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
- 27 iunie 2022 – Afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00
- 28 – 30 iunie 2022 – Rezolvarea contestaţiilor
- 1 iulie 2022 – Afişarea rezultatelor finale
Pentru vizionarea listei cu centrele de examen în care se vor desfășura probele scrise pentru sesiunea iunie – iulie 2022, și unitățile de învățământ arondate acestora, puteți accesa link-ul: http://www.isjsb.ro/pesite/Centre_BAC_iunie%202022.pdf
165Drumuri și Poduri SA – Retehnologizare și restructurare
3 ani agoDrumuri și Poduri SA Sibiu: retehnologizată, mai verde și mai eficientă
Drumuri și Poduri SA Sibiu a început un proces de retehnologizare și reorganizare în așa fel încât să devină o societate profitabilă, competitivă și cât mai prietenoasă cu mediul înconjurător, aceștia fiind printre pașii esențiali pe care președinta Consiliului Judetean Sibiu, Daniela Cîmpean, i-a solicitat în Scrisoarea de așteptări adresată instituției și pe care noua echipă de conducere a companiei și-a asumat-o la preluarea mandatului.
„Suntem la începutul unui demers laborios și imperios. La solicitarea conducerii Consiliului Județean Sibiu, Societatea Drumuri și Poduri SA trebuie să scadă impactul asupra mediului și să reducă amprenta de carbon generată în activitatea sa. Consiliul de Administrație și întreaga echipă de management și-au asumat fără rezerve necesitatea reorganizării și retehnologizării în scopul creșterii eficienței”, a declarat Mihai Lisan, director general al Societății Drumuri și Poduri SA Sibiu.
Procesul de retehnologizare presupune achiziția de utilaje și echipamente noi și este posibil datorită bugetului de investiții cifrat la 1,5 milioane euro. Noile tehnologii vor avea un impact considerabil mai mic asupra mediului față de dotările din prezent și vor necesita costuri mai mici de întreținere.
Drumuri și Poduri SA Sibiu – restructurarea posturilor
Retehnologizarea va fi corelată cu restructurarea. Conducerea societății a pus la punct, respectând toate prevederile legale, inclusiv dialogul sindical, un plan de reducere a numărului de posturi. Între acestea, aproape jumătate sunt posturi vacante momentan, pentru cele ocupate (37 de cazuri), compania fiind în stadii avansate de discuții cu alți operatori economici pentru preluarea personalului. În plus, angajații care vor părăsi Societatea Drumuri și Poduri SA vor beneficia de un salariu compensatoriu în valoare de 5.000 lei net.
„Drumurile județului trebuie să îndeplinească toate condițiile pe care le așteaptă sibienii: să fie în stare bună, sigure și curate, iar misiunea aceasta trebuie să impacteze mediul cât mai puțin și să fie realizată în respect față de banul public. Reorganizarea și retehnologizarea sunt condiții obligatorii pentru o societate care vrea să țină pasul cu piața și cu așteptările oamenilor” , a adeclarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Judetean Sibiu.
Societatea Drumuri și Poduri SA are în vedere, totodată, ca investițiile în echipamente și utilaje să crească gradul de competitivitate al companiei în raport cu alte firme de profil și să-i permită completarea veniturilor proprii prin contractarea altor lucrări.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
303Școala în satul tradițional 2023
1 an agoȘcoala se face în Muzeul ASTRA
Școala în satul tradițional, ediția 2023, începe cu un prim capitol. Astfel, de uni 5 iunie până duminică 11 iunie, în Muzeul în aer liber, zona Etno Tehno Parc, între orele 10.30-13.00 & 14.00-17.30 sunt așteptați vizitatorii muzeului din Dumbrava Sibiului.
”Urmează o săptămână de ateliere educaționale de modelaj lut, sub îndrumarea meșterului popular Roxana Mărcoiu.”, transmite Muzeul ASTRA.
Participarea la ateliere se face în baza biletului de intrare în muzeu.
Din iunie până în septembrie, zi de zi, între orele 10.00 și 18.00, meșterii populari vă destăinuie tainele vechilor meserii, în cadrul atelierelor meșteșugărești, spectacolelor de teatru interactiv și muzică simfonică.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
248