Căutările continuă în cazul studentei dispărute în 8 februarie

Căutări ample în Pădurea Dumbrava

Căutările în cazul dispariției tinerei MAURER ANGELIKA CLAUDIA au fost continuate și astăzi. La acțiune au participat 150 de lucrători din IPJ Sibiu, Centrul Chinologic ”Aurel Greblea” Sibiu, DGASPC Sibiu, Directia Ocolului Silvic Sibiu, Salvamont Sibiu, SAJ, precum și peste 200 de voluntari din Asociația 4×4 Rescue, Asociația Crucea Roșie și studenti ULBS.

Dispariția femeii a fost semnalată la data de 15 februarie, după ce, din data de 8 februarie, tânăra nu a mai putut fi contactată de către rude și cei apropiați.

La data de 25 februarie, în Pădurea Dumbrava, municipiul Sibiu, polițiștii sibieni au găsit mai multe bunuri care îi aparțin tinerei, motiv pentru care s-a luat decizia extinderii căutărilor în zona împădurită de la marginea municipiului Sibiu.

Joi, 2 martie, căutările s-au efectuate și în aer cu ajutorul unui elicopter al IGAV și a mai multor drone, înclusiv o dronă a Serviciului Public Salvamont Sibiu.

”După ce elicopterul MAI aterizează, și nu v-a mai survola zona, o să intervenim și noi cu drona de căuare. Noi avem un soft pe bază de inteligență artificială, care recunoaște diferți pixeli ai hainelor, și ai poziției corpului, și atunci ne pot da indicii, chiar dacă victima nu mai este în viață.” , a declarat Dan Popescu, director Salvamont Sibiu.

La căutările de joi au participat și fratele și cumnata tinerei din Rupea. Aceștia au stat de vorbă cu reporterul Opinia de Sibiu.

”Singurele informații pe care le avem sunt cele din ziua dispației, când a fost văzută pe camerele de supraveghere că a venit spre pădure, găsirea obiectelor personale, și cam ataât. Mare lucru nu știm. În momentul de față luîm în calcul și posibilitatea ca ea să își fi făcut ceva rău, nu excludem niciun scenariu. … Este o fire introvertită, nu avea foarte mulți prieteni, nici cu noi nu comunca foarte des. Când am vorbit la telefon, chiar și când ne-am văzut de sărbători, totul părea în regulă.”, a declarat astăzi, în timpul căutărilor, Iohann Maurer, fratele tinerei dispărute.

”Ultima dată ne-am văzut de Crăciun. ea părea în regulă. Totul părea normal la momentul acela.”, a declarat Oana Maurer, cumnata femeii dispărute.

Pe lângă polițiștii și reprezentanții celorlalte instituții s-au aflat azi în pădure și peste 200 de voluntari, printre aceștia s-au aflat și profesorii și colegii Angelikăi.

”Am avut speranța că poate ajutăm cu ceva. Că poate observăm ceva ce nu văd ceilalți participanți. Ne-am uitat și pe sus și pe jos, poate-poate găsim vreo urmă, ceva. Dar, nimic. Mi se pare misterios cum de nimeni nu știe cum a dispărut, niciun detaliu.”, ne-a spus Denisa, o colega de an.

”Era retrasă. Cursul meu l-a terminat, dar ne întâlneam rarerori pe coridor, ne salutam. Nu știam să aibă probleme de sănătate, cât despre problemele sentimentale, nu mă privesc pe mine. Am văzut că nu se deschide spre noi, așa că nu am insistat. Era o persoană foarte retrasă. De multe ori stătea singură în camera ei.”, ne-a declarat la finalul căutărilor de astăzi, prof.dr. Stefan Tobler.

Printre voluntarii care au luat pădurea la pas s-a aflat și un priete din copilărie al fraților Maurer.

”Ne-am rupt din timpul nostru liber. Am zis ccă orice ajutor este binevenit. O cunosc din copilărie și este normal să vin. Am fost coleg cu ea și în liceu.”, ne-a declarat cu lacrimi în ochi, Rareș un vecin din Rupea.

După ce zona aflată în atenție, în suprafață de aproximativ 500 de hectare, a fost periată în totalitate, acțiunea a fost încheiată.

”Din păcate, tânăra nu a fost găsită și nici nu au fost descoperite obiecte sau alte indicii care să lămurească situația persoanei în cauză. Facem precizarea că polițiștii sibieni continuă cercetările, inclusiv prin căutări în teren, astfel încât să fie obținute și analizate cât mai multe informații ce pot duce la găsirea tinerei dispărute. Mulțumim tuturor persoanelor care s-au implicat în această acțiune de căutare, care nu s-ar fi putut desfășura fără efortul susținut al voluntarilor.”, a transmis IPJ Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top