Caravană cinematografică cultural educativă Life Call, 7 octombrie

Caravană cinematografică: Publicul va putea viziona filmul „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”

Asociația LifeCall vă invită la un eveniment cinematograf extraordinar – vizionarea filmului „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986” – în prezența regizoarei Ligia Ciornei, a actorilor din film și a altor invitați surpriză.

Caravana Cinematografică LifeCall oferă iubitorilor de film și nu numai, posibilitatea de a viziona filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei – ”Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”, iar după vizionare publicul este invitat la un dialog pe marginea temelor expuse în film: familie, comunism, violență, avort, pubertate, dragoste, adolescență și libertate – subiecte mai actuale ca niciodată.

”Sper că filmul va ridica multe întrebări și va stârni multe controverse. În primul rand, în legatură cu istoria noastră recentă și impactul ei asupra unor mentalități care își prelungesc efectele pâna în prezent. Apoi, o temă importantă este evenimentul de la Cernobîl și implicațiile lui în viața noastră de azi. Și, mai ales, asupra unui subiect prea puțin dezbătut la noi – dreptul la viață și dreptul unei femei de a alege viața.’’ a declarat Isabela Neamțu, actrița principală din producția cinematografică Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986.

Începând cu 5 octombrie și până în 14 decembrie – acest proiect se va desfășura în 24 de orașe din România: Brașov, Tîrgu Mures, Sibiu, București , Rădăuți, Suceava, Vaslui, Iași, Bacău, Piatra Neamț, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Satu Mare, Ploiești, Pitești, Buzău, Tulcea, Galați, Constanța, Târgu Jiu, Craiova, Târgoviște.
La Sibiu – Caravana Cinematografică LifeCall va poposi pe 7 Octombrie, ora 19:00 – la Cinema Arta Sibiu.
Aici puteți consulta datele pentru fiecare oraș: lifecall.ro/caravana

Accesul la eveniment se face în baza unei donații de 25 de lei, iar ticketul-donație poate fi achiziționat de pe eventim.ro, iabilet.ro și din magazinele Flanco și Diverta.

Filmul „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”, debutul în lungmetraj al talentatei regizoare Ligia Ciornei, se bazează pe o întâmplare reală și descrie lupta unei mame de a păstra cea de-a treia sarcină sub presiunea exercitată de familie, explozia de la Cernobîl și a decretului cu numărul 770 dat de Nicolae Ceaușescu împotriva avortului. În film joacă actorii: Isabela Neamțu, Gavril Pătru, Victoria Cociaş, Valer Dellakeza, Anastasia Simion, Radu Badea şi Oana Pușcatu.

Filmul proiectat în această caravană, pe lângă nominalizările la 10 Festivalele de Film Internațional și Românesc, a câștigat deja 3 premii:
1. Cel mai bun film internațional de debut – la „Middlebury New Filmmakers Festival”, 2022 și
2. Cea mai bună actriță în rol principal – Isabela Neamțu – la „Anatolia International Film Festival”, 2022.
3. Cel mai bun Regizor – Femeie – „New York True Venture Film Festival” – NYTVFF, 2022

Caravana Cinematografică LifeCall, prin discursul cinematografic al filmului „Clouds of Chernobyl” reunește publicul într-un spațiu cu o atmosferă propice atât pentru dezbateri culturale, clarificări istorice cât și un schimb de experiență între generații. Astfel, după fiecare vizionare publicul este încurajat să dezbată temele de interes ale filmului alături de reprezentanții Life Call, regizoarea Ligia Ciornei, o parte din actorii filmului, dar și ați invitați, precum psihologi, istorici, medici, profesori și/sau preoți.
Scopul principal al caravanei este educarea și conștientizarea la nivel național a problematicii crizei de sarcină și a felului în care ea poate fi depășită.

Evenimentul este caritabil, valoarea biletului este o donație pentru a susține proiectele LifeCall și implicit fiecare femeie însărcinată aflată în nevoie și pe pruncul ei, femei pe care asociația LifeCall le are și le va avea în grijă.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top