ASTRUP pentru SMURD-TIM Sibiu

ASTRUP – aparatul de care au nevoie medicii de pe ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă

Pentru a ajuta ca acest aparat să intre în dotarea ambulanței SMURD-TIM, trebuie să o susțineți pe Mirela în luptă pentru această cauza înscrisă la Maratonul Internațional Sibiu.

Pentru a se putea achiziționa acest aparat este nevoie de 52.000 lei. Până la acest moment s-au strâns puțin peste 21.000 lei, adică aproape 41% din suma necesară.

DONEAZĂ aici pentru ASTRUP-aparat de gaze arteriale

”Sunt dr.Mirela Bădescu și alerg pentru ASTRUP-aparat de gaze arteriale! Acest aparat este important pentru gestionarea cazurilor grave, în special a pacienților care prezintă stop cardio -respirator , insuficiență respiratorie, comă, șoc sau traumă severă (rolul determinării gazelor arteriale), dar și în cazul infarctului miocardic (în acest caz, determinarea troponinei ajută la un diagnostic precoce). Cu ajutorul lui, medicul poate realiza un diagnostic exact, precoce, alegând apoi terapia optima!”, este mesajul medicului primar de medicină de urgență, dr. Mirela Bădescu

Proiectul a apărut din necesitatea de a oferi pacienților SMURD îngrijiri medicale de calitate. Acest lucru poate fi realizat însă doar în urma unui diagnostic clinic și de laborator exact. Fie că vorbim de pacienți cu insuficiență respiratorie (măsurare oxigen și dioxid de carbon în sânge), stop cardiac (determinare acidoză metabolică, potasiu, glicemie etc), traumă severă (nivel hemoglobină) sau infarct miocardic (măsurare troponină), acest aparat portabil și versatil ne oferă un diagnostic precis, în decurs de câteva minute, încă din etapa de prespital (practic “aducem spitalul lângă pacient”).

Nu putem vorbi de un management modern, corect și complet al pacientului critic (mai ales cel ventilat mecanic), fără a avea acces rapid la analizele sus menționate. Majoritatea sistemelor moderne de urgență prespitalicească folosesc aparatul Astrup la bordul ambulanțelor sau elicopterelor de reanimare, acest lucru dovedindu-și deja utilitatea.

Grupul țintă este reprezentat de pacienții tratați de către echipa SMURD-TIM Sibiu. De acest aparat vor beneficia aproximativ 1000 de pacienți pe an, pacienți care ajung de regulă să fie tratați de către echipajele SMURD-TIM Sibiu.

Beneficiarii indirecți ai acestui aparat: întreaga comunitate, care ar putea avea nevoie, la un anumit moment, de serviciile SMURD – TIM; studenții mediciniști voluntari se vor instrui în interpretarea analizelor determinate de aparatul Astrup portabil; sectorul medical (o abordare corectă a fiecărui caz scade impactul financiar ulterior asupra sistemului).

Ediția din 2022 a Maratonului Internațional Sibiu are loc în doua zile, sâmbătă, 4 iunie, în cazul curselor de adulți, și duminică, 5 iunie, se vor desfășura Cursele Copiilor.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top