Antonia, 11 ani, are ”un glas ca un susur de izvor” | VIDEO

Antonia Iulia Fulea, iubește cântul popular

Antonia s-a născut în 20 iulie 2012 și este elevă în clasa aIV-a în cadrul Școlii Ion Pop Reteganul din localitatea Orlat, județul Sibiu. Rezultatele la învățătură sunt unele excepționale, Antonia fiind o elevă premiantă. Îi place să citească și îndrăgește foarte mult animalele și natura. Materiile preferate sunt Limba și Literatura Română și Stințe ale naturii.

Antonia a ales cântecul popular deoarece îndrăgește portul popular și tradițiile din satul natal.

Tânăra interpretă de muzică populară a fost descoperită de către domnișoara Bogdan Ioana Alexandra și la îndrumarea acesteia s-a înscris la cursurile Școli Populare de Artă Ilie Micu din Sibiu.

Pe când avea 8 ani, Antonia a devenit membră a grupului folcloric Mlădițe Sibiene, coordonat de doamna profesoară Izabela Tomita. Aici a primit îndrumare și susținere în acest drum al cântecului popular, câștigând numeroase premii și medalii în concursuri.

Antonia, 11 ani, are ”un glas ca un susur de izvor” | VIDEO”Cu un glas ca un susur de izvor, Antonia m-a surprins de la prima oră de canto. Un copil pe cât de sensibil pe atât de plin de voință de studiu, de invățare, de cântat, micuța Antonia a intrat acum 3 ani la clasa de canto popular din cadrul Școlii Populare de Artă Ilie Micu din Sibiu, la clasa pe care eu o coordonam pe vremea aceea. De atunci, lumea muzicii nu doar că s-a arătat a fi minunată, ci i-a adus Antoniei o mulțime de reușite, impliniri și prieteni noi.

Acum, membră de bază a Asociației Culturale Doruri Sibiene, o Mlădiță sibiană, bate drumurile țării arătând tuturor prin glasul ei cât de frumoasă este Mărginimea Sibiului, ce cântece deosebite și ce port are zona, dar mai ales ce minuni de copii trăiesc in comuna Orlat. Pentru mine ca profesor, Antonia este un elev care tinde spre excelență prin perseverență și talent. Cinste părinților care o educă in spiritul tradițional și o sustin pe acest drum!”, ne-a declarat Izabela Tomița.

Antonia își dorește să ducă cântecul și tradițiile mărginene cât mai departe, dar și să urmeze facultatea de medicină veterinară. La fiecare pas îi are alături pe părinții ei, Olimpia și Gheorghe, care se declară mândri de tot ceeace face fata lor.

”Pentru noi ca părinți, e un drum cu multe sacrifici, dar și cu multe bucurii. Emoțiile noastre când urcă pe scenă, dar și când filmează pentru emisiunii TV, sunt la fel de mari ca în prima zi. Suntem mândri de fetița noastră”, ne-au declarat părinții Antoniei.

Recent, mica interpretă de muzică populară a lansat primul videoclip. Priceasna O, vai, vai, Ierusalime! a fost filmată în satul natal, Orlat. Producția acestui videoclip a fost semnată de profesioniștii de la Nono One Media.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top