Animă ASTRA revine la final de vară
Animă ASTRA revine sâmbătă 31 august și duminică 1 septembrie, între orele 11.00 -17.00. Locația de desfășurare a se află în sectorul Lemn, Școala din Ticera, Târgul de Țară din cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Lemnul îmbrăcă diferite forme în cadrul atelierelor. ”Aceste forme se regăsesc printre noi, fie că vorbim de arhitectura vernaculară, fie că ilustrăm universul obiectelor casnice confecționate, cu migală, din varii esențe de lemn cu poveste. Importanța lemnului prinde viață din mâinile meșterului creator dar și în savoarea mâncărurilor preparate și păstrate în obiectele din esențele potrivite.”, transmit reprezentanții Muzeului ASTRA.
Muzeul ASTRA susține prin programele sale și prin proiectul Centrul de activitati si resurse regionale dezvoltarea spiritului antreprenorial, recunoașterea (certificarea) și integrarea meșterilor și a produselor lor, pe o piață a viitorul și a eficacității economice.
Atelierele fac parte din Proiectul Animă ASTRA, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de CEC Bank
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Corn, lapte și măr pentru elevii sibieni, din 4 martie
6 luni agoCorn, lapte și măr pentru elevii și preșcolarii din județul Sibiu
Cornul, laptele și merele au început să fie distribuite de luni, 4 martie 2024, preșcolarilor din grădinițele de stat cu program normal (de 4 ore) autorizate/acreditate și din cele particulare acreditate, precum și elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și particular. Pe parcursul unei săptămâni sunt distribuite 3 porții de lapte (luni, marți și miercuri), 3 porții de corn (luni, marți și miercuri), 2 porții de biscuiți (joi și vineri), 2 porții de iaurt (joi și vineri) și 2 porții de mere (joi și vineri).
Consiliul Județean Sibiu a semnat în cursul săptămânii trecute acordurile cadru și contractele subsecvente pentru Programul Furnizarea și distribuția de lapte și produse lactate, de fructe și de produse de panificație în școli și grădinițe pentru perioada 2023-2025, achiziția fiind împărțită în 3 loturi.
Operatorii economici cu care au fost încheiate acordurile cadru pentru perioada 2023-2025 sunt următorii:
Lotul 1 – Lapte și produse lactate: Simultan SRL – Valoare acord cadru: 17.177.867,90 lei fără TVA (preț unitar de 1,01 lei fără TVA)
Lotul 2 – Mere: Asocierea Best Aachiziții SRL și Agromat Batos SRL – Valoare acord cadru: 3.673.682,64 lei fără TVA (preț unitar de 0,54 lei fără TVA)
Lotul 3 – Produse de panificație: Fagul Impex SRL – Valoare acord cadru: 6.803.116 lei fără TVA (preț unitar 0,4 lei fără TVA)
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
314Lucrări finalizate în zona blocurilor din Hipodrom. Peste 500 de arbori au fost plantați
2 ani agoLucrările de modernizare în zona de blocuri Hipodrom cuprinsă între străzile N. Iorga – Luptei – bulevardul V. Milea – Rahovei – b-dul M. Viteazu s-au finalizat.
“Am încheiat lucrările și în această ultimă zonă din cartierul Hipodrom. Investiția în valoare de aproximativ 29 de milioane de lei a însemnat modernizarea infrastructurii și a sistemului de iluminat public, dar și revigorarea zonelor verzi și ordonarea acestora, precum și crearea de locuri de joacă și a unei zone de odihnă. Și în cartierul Ștrand ne apropiem de finalizare, iar în cartierul Terezian avansăm, termenul fiind primăvara anului 2023.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Lucrările de modernizare constau în
- Străzile și aleile din zonă au fost reabilitate. S-au modernizat aleile carosabile Călărașilor, Roșiorilor, Artileriștilor, Geniștilor și Infanteriștilor, precum și aleile pietonale. De asemenea, în cadrul proiectului s-a intervenit cu reparații pe străzile Luptei, Porumbacului și Cernei. Trotuarele din întreaga zonă au fost optimizate pentru persoanele cu nevoi speciale, la intersecții fiind amenajate rampe.
- Au fost amenajate spații verzi în suprafață de aproximativ 26.000 de mp, prin însămânțarea cu iarbă și plantarea a peste 500 de arbori ornamentali
- Au rezultat 3 locuri de joacă noi
- S-au amenajat 2 zone de fitness
- S-a creat o zonă de odihnă în spațiul dintre str. Rahovei și Aleea Artileriștilor, amenajată cu bănci, în care urmează să se planteze încă 10 arbori și arbuști și să se pună gazon.
- Prin lucrările de reconfigurare și ordonare au rezultat 1.100 de locuri de parcare, marea majoritate amenajate cu grile înierbate
- Iluminatul public a fost modernizat prin instalarea a 250 de stâlpi de iluminat cu corpuri de iluminat eco eficiente, cu LED, care urmează să fie conectate la sistemul de telegestiune. De asemenea, rețeaua de alimentare cu energie a iluminatului a fost refăcută, punctele de aprinde fiind separate de posturile de transformare aparținând SC Electrica, ceea ce permite Primăriei Sibiu să administreze mai eficient sistemul de iluminat public.
- Canalizarea pluvială a fost modernizată pentru o mai bună evacuare a apei de ploaie
- A fost amenajată tubulatura subterană pentru coborârea cablurilor de telecomunicații suspendate pe stâlpi de către firmele deținătoare a acestor rețele.
- Au fost complet reamenajate platformele de colectare a deșeurilor menajere.
Important de precizat este și faptul că spațiile dintre blocuri au fost reglementate ca zonă rezidențială, viteza limitându-se la 20 km/oră pentru creșterea siguranței pietonilor.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
126Sibiu. 12 adăposturi împotriva caniculei
2 ani agoSibiu. Puncte de adăpost în zona centrală, în piețe și biserici
Sibiul nu a scăpat de temperaturile caniculare în următoarea perioadă. În acest context, Primăria Sibiu a amenajat prin intermediul Serviciului pentru Situații de Urgență 12 puncte de adăpost împotriva caniculei. Au fost alese locuri răcoroase în mai multe zone din oraș, situate în interiorul unor clădiri, în care s-au amplasat dozatoare cu apă potabilă.
Locațiile punctelor de adăpost:
1. La intrarea în Muzeul Brukenthal – Casa Albastră (Piața Mare)
2. În sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare, la intrarea pentru cetățeni dinspre Piața Mică
3. În sediul Primăriei Sibiu din Piața Mică, nr. 25
4. La parterul sediului Primăriei Sibiu de pe bulevardul Victoriei (zona de ghișee a Serviciului Evidența Persoanelor și cele ale Direcției de Asistență Socială)
5. La intrarea în sediul Teatrului Național Radu Stanca6. În sediul Direcției Fiscale Locale de pe str. Turismului, în zona de ghișee
7. În hala pieței agroalimentare Cibin
8. În hala pieței agroalimentare Vasile Aaron
9. În hala pieței agroalimentare Rahova
10. În interiorul bisericii de pe B-dul Mihai Viteazu
11. În interiorul bisericii din cartierul Ștrand
12. În clădirea administrativă a Cimitirului Municipal SibiuRecomandări pe timp de caniculă
În această perioadă cu temperaturi ridicate sibienii sunt atenționați să respecte recomandările pentru protecția pe timp de caniculă, transmise de instituțiile abilitate, dintre care le amintim pe următoarele:
– Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat (magazine, spații publice);
– Evitați aglomerațiile, expunerea la soare și efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;
– Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare;– Beți 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, precum apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe;
– Mâncați fructe și legume (pepene, prune, roșii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă) – mâncați echilibrat și variat, mai ales produse cu valoare calorică mică;
– Evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr în cantitate mare;
– Evitați alimentele cu un conținut sporit de grăsimi, în special de origine animală;– Nu consumați alcool, pentru că acesta deshidratează;
– Mențineți legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilități), interesându-vă de starea de sănătate a acestora și oferiți-le asistență ori de câte ori au nevoie;
– Nu lăsați copiii sau animalele de companie singuri/singure în autoturisme.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
343