Aluviuni pe calea ferată, între Sibiu și Vâlcea

Aluviunile perturbă traficul feroviar

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că circulația feroviară se desfășoară, la această oră, doar pe un singur fir între stațiile Sinaia – Bușteni, Blaj – Valea Lungă și Călimănești – Cozia, din cauza condițiilor meteo nefavorabile înregistrate în cursul nopții, în jumătatea de sud a țării.

Urmare precipitațiilor abundente înregistrate în cursul nopții, terasamentul liniei de cale ferată a fost spălat de ape între stațiile Sinaia și Bușteni, pe firul II, iar între stațiile Blaj – Valea Lungă și Călimănești – Cozia liniile de cale ferată, pe firul I, au fost acoperite de aluviuni. Echipele feroviare ale Regionalelor București, Brașov și Craiova sunt la fața locului, pregătite să intervină după retragerea apelor, cu utilaje pentru completarea terasamentului cu piatră spartă între Sinaia și Bușteni și pentru curățarea liniilor de aluviunile depuse între Blaj și Valea Lungă, respectiv Călimănești – Cozia. Astfel, până la finalizarea intervențiilor în aceste zone și restabilirea circulației în condiții normale de trafic, trenurile vor circula doar pe un singur fir.

”Precizăm faptul că, urmare noilor avertizări de vreme severă anunțate pentru următoarea perioadă, în situația în care pe anumite intervale de stații sau secții de cale ferată se vor înregistra deranjamente la liniile de cale ferată, la alte componente ale infrastructurii, la liniile de contact sau nu sunt îndeplinite condițiile optime de circulație, trenurile vor fi oprite temporar în stațiile adiacente zonei afectate, astfel încât personalul feroviar să poată interveni cu drezinele pantograf, pentru remedierea oricărui deranjament.”, transmit reprezentanții CFR.

CFR  îi asigură pe călători că angajații de la calea ferată depun permanent toate eforturile necesare și intervin operativ, ori de câte ori este nevoie, pentru a asigura condiţii optime de trafic, pe calea ferată, indiferent de condițiile meteo. Aluviunile vor fi îndepaărtate iar acolo unde este cazul se va completa cu piatră spartă terasamentul.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top