Aeroportul Internațional Sibiu crește nivelul de siguranță al pasagerilor

Aeroportul Internațional Sibiu a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice”, perioada de implementare a acestui proiect fiind 2021-2022.

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea gradului de utilizare sustenabilă a Aeroportului International Sibiu, prin creșterea gradului de siguranță a pasagerilor, a însoțitorilor acestora, a companiilor aeriene și a personalului care își desfășoară activitatea în perimetrul Aeroportului Internațional Sibiu, precum și a nivelului de încredere a acestora în capacitatea de intervenție și stingere a incendiilor în situații de urgență, cât și în asigurarea siguranței și securității pasagerilor în cadrul aeroportului din Sibiu.

Aeroportul Internațional Sibiu – investiție de peste 37 milioane de lei

Valoarea totală a proiectului este de 37.460.285,55 lei, din care cheltuieli eligibile 31.517.493,07 lei, contribuția Consiliului Județean Sibiu fiind în sumă de 630.349,87 lei.

În perioada imediat următoare, respectiv până la sfârșitul lunii martie 2021, se vor semna contractele comerciale cu furnizorii de echipamente, procedurile de atribuire fiind încheiate în cursul anului 2020.

„Aeroportul Internațional Sibiu este un obiectiv de interes strategic pentru dezvoltarea județului Sibiu, iar atenția noastră s-a concentrat pe susținerea acestuia prin schemele de ajutor de stat pentru funcționare, dar și pentru motivarea operatorilor aerieni. Proiectul cu fonduri europene accesat vizează creșterea sustenabilă a traficului pe aeroport și reprezintă un pas important în direcția creșterii calității serviciilor pentru pasageri. În lucru sunt și alte documentații prin care se intenționează atragerea de fonduri nerambursabile înspre aeroport. Ne dorim să exploatăm la maxim orice oportunitate care aduce un plus de valoare aeroportului sibian”, a declarat Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean Sibiu.

„Este un prim pas, extrem de important, din procesul de modernizare prin care Aeroportul Internațional Sibiu urmează să treacă în următorii ani prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare și dotarea cu echipamente de ultimă generație reprezintă unul din principalele obiective ale regiei, fiind unul din mecanismele prin care vom reuși, odată ce efectele pandemiei de Covid asupra sectorului nostru de activitate se vor diminua, să oferim pasagerilor noștri condiții de călătorie sigure și o experiență cât mai plăcută.”, a declarat Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu.

Proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice” are o relevanță deosebită pentru menținerea serviciilor aeroportului la un nivel ridicat, contribuind astfel la dezvoltarea socio-economică a regiunii.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top