Accident rutier în lanț pe cel mai nou sector din A1, Sibiu-Boița | FOTO – VIDEO

Accidentul rutier s-a produs la km. 227, zona Tălmaciu – Tălmăcel

Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 20:50, moment în care Sibiul se afla sub atenționare meteo COD GALBEN de polei. Tânăra care e afla la volanul autoturismului înmatriculat în județul Argeș a pierdut controlul autoturismului și s-a pus de-a latului drumului. Celelate mașini, s-au speriat au apăsat pedala de frână, iar mașinile s-au transformat în adevărate sănii.

Mecanismul de producere al accidentului este următorul:

”Inițial, s-a produs o coliziune între 3 autoturisme, coliziune în urma căreia a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat în vârstă de 27 de ani. Imediat după acest eveniment, în imediata apropiere, s-a produs o coliziune între un microbuz transport marfă și un autoturism. Șoferul microbuzului a coborât din autovehicul și a observat cum un autoturism condus în urma sa a lovit parapetul, ricoșând spre locul în care se afla, moment în care, pentru a evita starea de pericol, a sărit între parapeții mediani, căzând în gol. Acest ultim autoturism a intrat în coliziune cu microbuzul, dar și cu unul din turismele implicate în primul accident.”, transmite IPJ Sibiu.

Traficul rutier de pe A1, pe direcția Sibiu – Boița a fost deviat la km. 237+800, Mohu, pe DN 1/DN 7, Veștem – Tălmaciu – Boița.

Video, click aici

Echipele de salvare, formate din echipaje ISU și SAJ au intervenit la fața locului cu mai multe autospeciale.

”În urma evaluării medicale 7 persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital. O persoană de sex masculin în vârstă de 27 de ani a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Sibiu. Cea de-a 9 persoană implicată în accident de aproximativ 48 de ani, a căzut de pe pod, prezentând leziuni incompatibile cu viața, medicul declarând decesul acesteia.”, a transmis Sg.maj Andreea Ștefan, ISU Sibiu.

Drumarii spun că, pe acest sector de drum se întervenea deja de aproape 3 ore cu material antiderapant.

”Am intervenit încă de la ora 18, cu 8 utilaje de deszăpezire, care patrulau pe acest sector din A1, și răspândeau materiale antiderapante. Sectorul de drum a fost afectat de ploaia înghețată, și acest fenomen este foarte greu de combătut, pentru că orice material antiderapant am așterne, este imediat acoperit de gheață. Tocmai din acest motiv am dublat aceste măsuri și cu afișarea unor mesaje de avertizare pe display-urile digitale pe care le avem pe A1, în județul Sibiu… Regretăm nespus incidentul întâmplat, însă șoferii trebuie să înțeleagă că atunci când întâlnesc astfel de avertismente, trebuie să reducă viteza și să adateze stilul de condus la condițiile de trafic.”, a declarat Robert Elekes, DRDP Brașov.

Șoferii aflați în coloană, pe A1, în spatele locului accidentului au așteptat 4 ore, până când traficul a fost redeschis în condiți de siguranță, pe cea mai nouă porțiune de autostradă din România.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top