Accident rutier grav pe DN7
”Un pieton a fost grav accidentat de un conducător auto, din primele cercetări se pare ca pietonul, a cărui identitate în acest moment este necunoscută, s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului național.” a trasmins IPJ Sibiu.
In acest moment, traficul rutier este blocat.
Bărbatul care se afla la volanul mașinii are 38 de ani și este din Tălmaciu.
Pietonul este grav rănit
SAJ Sibiu a trimis un echipaj tip B de la substația Tălmaciu la un eveniment rutier pe DN 7 în zona Tălmaciu 2 unde un pieton a fost lovit de o mașina.
”Pietonul a fost grav rănit. În acest moment echipajele SAJ Sibiu asistă medical pacientul. Acțiunea este in dinamica.”, a transmis SAJ Sibiu
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Mediaș. 4 puncte de hidratare
7 luni agoMediaș. Punctele de hidratare funcționează între orele 12 și 16
Mediașul s-a mobilizat, ținând cont de canicula care a cuprins și județul nostru. Date fiind temperaturile în continuă creștere din ultima perioadă, Primăria Municipiului Mediaș a dat în folosință patru puncte de hidratare.
Astfel, pentru a veni în sprijinul populației în această perioadă caniculară, au fost amenajate în zona centrală următoarele puncte de hidratare: Sediul Primăriei Mediaș, Piața Corneliu Coposu nr. 3 (Centrul de Informare pentru Cetățeni); Sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanei, Piața Regele Ferdinand I; Piața Agroalimentară din strada Virgil Madgearu); Cort Auxila – Piața Regele Ferdinand I
Aceste puncte de hidratare vor funcționa în fiecare zi lucrătoare, între orele 12:00 – 16:00, pe perioada caniculară, medieșenilor fiindu-le oferite sticle cu apă în fiecare din locurile amintite. Pentru a evita totuși situațiile neplăcute care ar putea fi cauzate de căldura excesivă, cetățenii sunt sfătuiți să evite ieșirile în perioadele cu temperaturi ridicate.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
70Weekend în siguranță cu cei peste 170 de polițiști la datorie
2 ani agoWeekend în siguranță la Sibiu
Polițiștii sibieni vor fi la datorie în acest weekend, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.
Peste 170 de polițiști acționează cu 85 de autospeciale
Peste 170 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic în acest weekend, în sistem integrat, împreună cu jandarmii sibieni și cu reprezentanții celorlalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.
Efectivele de poliție planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.
”Cei mai mulți dintre colegii aflați la datorie în această perioadă, peste 120, sunt din structurile de ordine publică, iar aproximativ 45 sunt poliţişti de la rutieră. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și colegi de la alte structuri – transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.”, au transmis reprezentații IPJ Sibiu.
Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali
Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.
Pe drumurile publice, poliţiştii de la rutieră vor acţiona, pentru prevenirea producerii unor accidente grave și pentru asigurarea fluenței traficului.
Reamintim că, în interiorul localităților, se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00.
Weekend cu excepții de la restricții
De la aceste reguli există excepții justificate, iar, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie-4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00 – 02.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic pentru Situații de Urgenţă!
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
134ITM – 65 de deficiențe în domeniul construcțiilor
7 luni agoITM Sibiu – rezultatele trimestrului II anul 2022
ITM Sibiu a efectuat 29 de controale în perioada 01.04-30.06.2022 în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în domeniul construcţiilor. În urma controalelor efectuate s-au constatat 65 de deficiențe, pentru care s-au aplicat 59 de avertismente contravenționale și 6 amenzi contravenționale în valoare totală de 27.000 lei.
Cele mai frecvente deficiențe constatate de inspectorii ITM Sibiu au fost următoarele:
- lipsa măsurilor de asigurare/ amenajare a locului de muncă la înălțime, respectiv a schelelor folosite de către angajații societății, acestea nefiind prevăzute cu sisteme de protecție colectivă împotriva riscului de cădere de la înălțime; nepăstrarea la locul de muncă a fișelor de instruire individuale, însoțite de copii ale ultimelor fișe de aptitudini completate de către medicul de medicina muncii pentru angajații prezenți pe șantier, nefiind astfel dovedită asigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securității și sănătății în muncă;
- neasigurarea existenței și utilizarea mijloacelor de protecție colectivă împotriva riscului de surpare a terenului (sprijiniri de maluri, taluzări, etc) pe întreaga zona de acțiune a lucrătorilor, conform prevederilor legale in vigoare, precum și a măsurilor prevăzute în planul de prevenire și protecție stabilit.
În perioada următoare, acțiunile de control vor continua pentru verificarea modului de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și sănătății lucrătorilor, la angajatorii cu activitate în domeniul construcțiilor.
„Promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică este unul dintre obiectivele generale ale acestei campanii ce se desfășoară în patru etape pe tot parcursul acestui an. Atât operatorii economici cât și lucrătorii din domeniul construcțiilor trebuie să conștientizeze obligativitatea respectării prevederilor referitoare la securitatea și sănătatea în muncă.” , a declarat, Alexandru Marius Stănilă, inspector șef.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
88