TIR ul și 300 metri din parapetul median au fost distruse
În jurul orei 7:20, pe Autostrada A1 între Săliște și limită cu județul Alba, un autocamion a intra în parapetul median, apoi s-a răsturnat. Pentru că ocupă cele 2 benzi de viteză ale căilor 1 și 2, traficul a fost restricționat pe banda doi, pe sensul către Deva și pe prima bandă și pe banda doi, pe sensul către Sibiu.
”În urma acestui accident a fost dislocat parapetul median al autostrăzii pe o lungime de 300 metri.”, au anunțat reprezentanții DRDP Brașov.
Pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Săliște au intervenit de urgență pe autostrada A1, km 278 unde un autocamion s-a răsturnat pe carosabil.
”La fața locului pompierii militari asigură măsurile de prevenire și sablarea carosabilului ca urmare a scurgerilor de combustibil. TIR-ul este încărcat cu cauciucuri. Nu au fost înregistrate victime.”, a transmis ISU SIBIU.
Se așteaptă interbenția unei automacara, pentru a putea ridica ansamblul TIR de pe carosabil.
”În zona Apoldu de Jos, un ansamblu tir s-a răsturnat pe partea carosabilă după ce a intrat iîn coliziune cu parapetul median. Traficul în zonă se desfasoara ingreunat.”, a transmis IPJ Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Ministrul Daniel Cadariu la Sibiu
2 săptămâni agoMinistrul Antreprenoriatului și Turismului întâlnire cu mediul de afaceri, practicienii din turism și autoritățile publice locale din județul Sibiu
Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a poposit la Sibiu, joi, 16 iunie 2022, unde s-a întâlnit cu președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, cu deputatul de Sibiu, Christine Thellmann, cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu practicieni în domeniul turismului și cu primari. Întrevederea a fost găzduită de Muzeul Astra și s-a axat pe discutarea unor aspecte importante privind pachetul de programe pregătite și derulate de ministerul de resort, finanțarea acestora, promovarea și dezvoltarea sustenabilă a turismului și implicit a mediului de afaceri din județul Sibiu.
Întâlnirea a fost interactivă, participanții adresându-i ministrului Daniel Cadariu numeroase întrebări și probleme pe care le întâmpină, ministrul dovedindu-se a fi un partener de dialog excepțional, oferind, cu multă răbdare și aplecare, informații detaliate despre mecanismele de funcționare a ministerului.
Subiectele abordate au vizat: diferite linii de finanțare, dezvoltarea domeniului schiabil – pentru care ministerul va scoate la licitație întocmirea unui studiu care să arate locațiile care s-ar preta pentru domenii schiabile; organizațiile de management al destinației regionale (OMD); sprijinirea stațiunilor balneare; ecoturismul; îmbunătățirea calității ofertei României la târgurile internaționale de turism, etc.
În intervenția sa, președinta Daniela Cîmpean a evidențiat exemplele de bună practică dezvoltate de Consiliul Județean Sibiu, precum: Asociația Județeană de Turism Sibiu, înființată în anul 2005, o entitate cu expertiză dovedită în domeniu, care colaborează strâns cu Ministerul Turismului; Programul Anii Drumeției 2021 – 2022; Ghidul de Bune Practici pentru Amenajarea Traseelor de Drumeție Pedestră și de Cicloturism în Zona Montană și Colinară în Județul Sibiu, preluat la nivel național, urmând să fie reglementate normele de aplicare; Sprijinirea înființării mai multor puncte gastronomice locale (PGL); Promovarea proiectului Primăriei comunei Bazna, localitate cunoscută pentru apele minerale cu proprietăți terapeutice unice în Europa, în vederea valorificării acestor resurse naturale.
”Vă mărturisesc că rar mi-a fost dat să întâlnesc pe cineva din administrația centrală atât de deschis și preocupat de domeniul de activitate pe care îl reprezintă. Valorific prezența dumneavoastră la Sibiu ca să pledez în direcția stabilirii la Sibiu a Organizației de Management al Destinației pentru Regiunea Centru și ne asumăm să găzduim acest organism care este un jalon important prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență. Pe de altă parte, apreciez că strategia ministerului are o prioritizare în ceea ce privește turismul balnear și vă aduc în atenție proiectul depus de Primăria Bazna care nu a primit finanțare deocamdată, dar sperăm ca Guvernul României să aloce fonduri mai generoase pentru acest domeniu”, a precizat președinta Daniela Cîmpean.
Un alt aspect transmis de președinta Consiliului Județean Sibiu ministrului antreprenoriatului și turismului a fost acela ca atunci când se fac pregătiri pentru participarea la târguri de turism, Ministerul să se consulte și cu autorităților publice locale, care, prin instituțiile pe care le coordonează, pot aduce un plus valoare promovării României, oferind exemplul județului Sibiu care poate să sprijine aceste târguri cu expertiza recunoscută în management cultural a Complexului Național Muzeal ASTRA Sibiu.
Prezența la Sibiu a ministrului Daniel Cadariu s-a încheiat cu un tur în muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, care este ”un model de business cultural și turistic”, așa cum l-a prezentat președinta Daniela Cîmpean.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
18Poliția Locală desfășoară acțiuni pentru siguranța elevilor din 7 școli
9 luni agoPoliția Locală acționează pentru siguranța elevilor
Odată cu deschiderea noului an școlar, Primăria Sibiu și Tursib au pus la dispoziția elevilor autobuze pentru transportul elevilor în municipiul Sibiu care circulă pe șapte trasee pilot. În luna care a trecut de la începerea școlii Poliția Locală Sibiu este prezentă atât la bordul autobuzelor de pe traseele școlare, cât și în zona școlilor care le-au fost repartizate în responsabilitate.
De astăzi, un polițist local este prezent în fiecare autobuz școlar, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Agenții asistă la urcarea și coborârea elevilor din autobuz, asigurându-se că accesul se face pe ușa indicată și că elevii ajung cu bine la școală. De asemenea, agenții se asigură că școlarii și însoțitorii lor poartă corect masca de protecție. În această lună polițiștii locali nu au constatat abateri de la această obligație, dar i-au informat atât pe cei mici, cât și pe cei mari cu privire la această obligație pe care o au, de a se proteja pe ei și pe ceilalți, purtând masca.
Poliția Locală asigură ordinea și în preajma a șapte unități școlare care se află în responsabilitatea acesteia. De la începutul anului școlar, agenții de poliție sunt prezenți zilnic, atât la începerea cursurilor, cât și la încheierea acestora, la colegiile „Samuel von Brukenthal”, „Octavian Goga” (înainte de a intra în cursurile online), „Gheorghe Lazăr”, Economic, la Liceul de Artă și la școlile gimnaziale nr.13 și nr.18, obiective care le-au fost repartizate prin planul mai amplu pentru siguranța în zona unităților de învățământ, realizat în colaborare cu alte instituții din sistemul de ordine și siguranță publică.
”Aceștia au în vedere ca intrarea și ieșirea elevilor din școală să se facă în mod ordonat și în siguranță, verifică respectarea distanțării și purtarea măștii, inclusiv pe o distanță de 50 m în perimetrul școlilor. În această perioadă s-au aplicat doar avertismente, explicându-li-se mai întâi părinților și bunicilor obligația pe care o au. În următoarea perioadă se va trece și la aplicarea de amenzi.”, transmit reprezentanții municipalității.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
104Târgul de Jucării, la Muzeul Astra. Intrarea liberă pentru copii, de ziua lor
1 an agoTârgul de jucării, ediția a XIV-a
Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează în perioada 28 mai – 1 iunie cea de-a XIV-a ediție a Târgului de Jucării. Vor fi 5 zile de activități speciale, cu 5 ateliere meșteșugărești, spectacole de teatru, proiecții diafilme, dar și cu 22 de meșteri populari care își vor scoate la vânzare creațiile în zona Etno Tehno Parc.
Anul acesta, în premieră la Târgul de Jucării, vor fi organizate un campionat de cărți de joc pe echipe, cu suveniruri ca premii, și un ghidaj inedit din căruță, intitulat sugestiv ,,Căruța cu povești”. De asemenea, Filarmonica de Stat Sibiu va fi prezentă în premieră la Târgul de Jucării cu un concert concert educativ, un recital de pian/ vioară și un concert cu muzică de film și animații
,,Ca în fiecare an, la Târgul de Jucării vom pune în scenă emoția celei mai simple copilării, completând într-un mod constructiv oferta educațională a Muzeului ASTRA pentru acest sezon. Printre toate activitățile din program, cele cu care am obișnuit publicul an de an, iată că venim și cu altele noi, prin care ne dorim să antrenăm pe toți cei interesați în a cunoaște acest eveniment, devenit unul de prim plan. Așa că vă așteptăm alături de noi la Târgul de Jucării, fiindcă nu va fi loc de plictiseală”, a declarat Raluca Andrei, Șef Serviciu Produse Culturale Muzeul ASTRA
Luni și marți, 31 mai – 1 iunie, între orele 10.00 – 19.00, la Târgul de Jucării va avea loc și un târg de oferte educaționale susținut de Helen Doron, MindSpot, Clubul Isteților, Open Arms, Școala Anima și All 4 Joy.
Marți, 1 iunie 2021, de Ziua Copilului, copiii cu vârsta până la 14 ani vor avea intrarea gratuită în Muzeul ASTRA.
Programul detaliat al târgului de jucării, ediția a XIV-a
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
111