TIR-ul a intrat în parapetele metalic
TIR ul se deplasa pe A1, când la un moment dat șoferul a frânat brusc și a pierdut controlul ansamblului. Capul tractor a părăsit banda de urgență prin parapeții metalici de pe marginea drumului.
Pompierii militari ai ISU Sibiu au intervenit de urgență, pe A1 km 257, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu.
”La fața locului, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la compartimentul motor, al unui autocamion, acesta fiind cauzat de efectul termic în urma autotamponării.”, au transmis pompierii sibieni.
Incendiul a fost lichidat prompt și nu au fost înregistrate victime.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Reținut și cercetat penal la Agârbiciu
4 ani agoReținut și cercetat penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive
Vineri, în jurul orei 19,00, pe raza localității Agârbiciu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Mediaș.
”Cu această ocazie, s-a constatat că dreptul de a conduce al bărbatului este suspendat, iar testarea șoferului cu aparatul Drugtest a prezentat rezultat pozitiv la cannabis și amfetamină, motiv pentru care medieșeanul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.
În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența substanțelor psihoactive.
Polițiștii l-au reținut 24 de ore pe bază de ordonanță pe conducătorul auto, bărbatul fiind plasat ulterior sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Axente Sever.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
245Noaptea Muzeelor – Cine și ce gătește la Muzeul Astra?
4 ani agoNoaptea Muzeelor – o noapte cu bucate preparate de ”bucătari speciali”
La Noaptea Muzeelor de la Muzeul ASTRA, doamna drăguță din centrul imaginii, Mirela Iancu, director marketing cultural la Muzeul ASTRA, va pregăti o tocană de ceapă cu mămăligă rece.
,,Tocana de ceapă este o lecție pe care bucătăria tradițională ne-o dă pentru evitarea risipei alimentare. Totul are preț și fiecare resursă pentru care ai trudit din greu, din primăvară până în toamnă, trebuie utilizată.”, ne-a spus Mirela Iancu despre al său preparat, însă restul poveștii îl vom continua sâmbătă, împreună cu voi.
Două prezențe deosebite în fenomenul ASTRA, Mirela Crețu, Director Muzee pavilionare Muzeul ASTRA și Karla Roșca, șef secție muzee pavilionare Muzeul ASTRA, vor pregăti un preparat special. Este vorba despre ciorbă de fasole cu ciolan afumat și tarhon.
,,Fierbând molcom în oale de lut special făurite de mâini pricepute de olar, ciolanul de porc afumat și tarhonul desăvârșesc o ciorbă de fasole boabe, cum poate numai la întâlnirile noastre ai să găsești. Vom pregăti și apoi vom servi mâncăruri culese de la suflete alese, dăruite publicului vizitator iubitor de cultură!”, ne-au mărturisit cele două frumoase doamne!
Dumitru Budrala este regizor, producător, fotograf și director de imagine, directorul fondator al Astra Film Festival. Sâmbătă, Dumitru Budrală împreună cu colegii noștri de la departamentul Astra Film, vor pregăti tocană de miel cu mămăliguță sau un balmoș ceva mai special, denumit sugestiv ,,Balmoșul lui Zamolxe”
Cu bunătăți ca la Gura Râului, preg[tite la Noaptea Muzeelor de SilviaMacrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu, și Junii Sibiului.
Sâmbătă, 12.06.2021, de la ora 18, la Târgul de Țară din Muzeul ASTRA Junii Sibiului vor pregăti plăcinte cu brânză, #pastramă de oaie, cârnați de porc și de oaie, la grătar, cu ceapă roșie și pită de casă, coaptă în cuptorul ars cu lemne.Gheorghe Călin, primarul Comunei GuraRâului, se alătură Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și prepară un bulz tradițional cu brânză de burduf din Cindrel.
Pastrama de oaie și cârnații sunt pregătiți, după vechi rețete, de #producătorul local Ioan Cristea, din Gura Râului.
Pe domnul Ciprian Ștefan, managerul Muzeului ASTRA, nu-l vom vedea sâmbătă seara cu coasa în mâini, așa ca-n imaginea de mai jos. În schimb îl vom regăsi pregătind ,,Papă de coade” și ,,Papricas de cartofi” la Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA. Sunt două preparate care conțin multă ceapă și ardei gras, atât vă putem spune, ca să nu avem probleme mai târziu cu bucătarul ,chef’.
Scriitor, poet, filolog, om de cultură, director (general adjunct în Muzeul ASTRA), coleg,domn și Baron. Ovidiu Baron. Sâmbătă va fi și bucătar pentru noi, dar mai ales pentru voi, toți prietenii noștri prezenți la Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA .
Ovidiu Baron va găti alături de echipa sa ostropel de pui şi gogoşi cu flori de salcâm, presărate cu versuri alese…
Cultura contează!(?)Lucian Robu, acest Colin Farrell al Muzeului ASTRA, este directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. Ei bine, nu doar datorită carismei sale domnul director apare frecvent în interviuri luate pe la noi prin ,,bătătură”. Cu siguranță aici contează și modul faptic prin care domnia sa se implică trup și suflet în toate (chiar toate!) evenimentele pe care noi le organizăm în muzeu Chiar dacă n-are cont pe facebook, o să avem grijă să afle asta
La Noaptea Muzeelor de la Muzeul ASTRA, Lucian Robu va pregăti o ciorbă de oaie, adaptată (cumva) zonei turistice Cazanele Dunarii, locul unde a copilărit tânărul director.
Cultura contează!(?)Vă facem cunoștință cu domnul Alex Popoviciu, Directorul administrativ al Muzeului ASTRA! Sau, mai bine zis, omul care știe ,,tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul” prin muzeu. Un profesionist, bun gospodar, care știe bine cum stă treaba cu organizarea, domnul Popoviciu se ocupă chiar și la această oră de curățarea legumelor necesare pentru preparatele pe care dumnealui și ceilalți angajați le vor pregăti mâine la Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA. Meniul va fi următorul: tocană de berbecuț la ceaun cu mămăligă ciobănească și ciorbă de oaie.
Cultura contează!? Demonstrăm împreună mâine seară, la Noaptea Muzeelor!În mod evident se pricep de minune la acorduri fine de muzică bună! Pare-se că știu și să gătească… Artiștii de la Filarmonica de Stat Sibiu vor fi prezenți cu două momente artistice la Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA , dar și cu unul gastronomic – vor pregăti gulyaș.
Cultura contează! (?)Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
542Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor, 30 octombrie
3 ani agoBucate și meșteșuguri din Țara Secașelor, ediția a VI-a
Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor are loc Duminică, 30 octombrie, între orele 10:00-16:00.
După mai multe episoade reușite în acest an (și nu numai), avem plăcerea de a vă invita la ultima ediție din acest an a evenimentului: „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor” la Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea afla informații despre plantele medicinale locale, parte a patrimoniului imaterial de medicină populară și vor putea să bea… ceai! Aceștia vor putea degusta și un preparat tradițional gătit la fața locului: balmoș.
Începând cu ora 14:00, Bianca Stroia, muzeograf în cadrul Muzeului ASTRA, va prezenta o comunicare cu titlul: „Ilie și Paraschiva Floașiu – mari comercianți în Miercurea Sibiului, la începutul secolului al XX-lea”.
Și de această dată vor fi prezenți în curtea muzeului Țării Secașelor, unitate componentă a Muzeului ASTRA din Sibiu, producătorii locali care vor comercializa produse precum: legume și fructe proaspete, sucuri naturale, brânză, miere, murături, pâine, tăieței, obiecte decorative.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
281