64 de trenuri de călători afectate de trecerea la ora de iarnă

Trenurile de călători, de stat şi private, aflate  în circulație duminică dimineața vor avea  3660 ore de staționare

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunţă publicul călător că activitatea de transport feroviar va trece, începând de duminică, 31 octombrie 2021, la ora oficială a Europei Orientale, ora 4.00 devenind ora 3.00.

În noaptea de 30/31 octombrie 2021 garniturile de călători şi marfă vor fi îndrumate din staţiile de formare, conform orei oficiale de vară până la ora 4.00, care devine ora 3.00. Cursele de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs – de regulă prima staţie cu oprire utilizată de călători, evitându-se opriri în staţiile intermediare -, şi vor pleca după noua oră a Europei Orientale.

Garniturile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00 (care devine ora 3.00) şi care au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală, vor circula până la destinaţie. Cele de marfă aflate în circulaţie după ora 4.00 (care devine ora 3.00) îşi vor continua mersul până la staţia finală.

Întrucât şi în ţările vecine trecerea la ora oficială a Europei Orientale are loc în aceeaşi zi, 31 octombrie 2021, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Iugoslavia, Ucraina şi Bulgaria trenurile vor circula după orariile din mersul de tren în vigoare.

Numărul trenurilor de călători afectate de schimbarea orei:

Astfel, pe raza a șapte sucursale regionale de cale ferată, 64 de trenuri de călători (51 – CFR Călători şi 13 – operatori privaţi) vor fi afectate de schimbarea orei, după cum urmează: 34 trenuri – aşteaptă la îndrumare; 29 trenuri – aşteaptă în parcurs; 1 tren – circulă până la staţia finală după ora de vară.

La nivel naţional, cele 64 trenuri care aparţin tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, vor staţiona 3660 de minute pentru trecerea la ora oficială de iarnă.

Ora Europei Orientale este valabilă până în ziua de 27 martie 2022, ora 3.00.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top