1799 de doze a cerut Spitalul Județean

1799 din peste 2000

În urma chestionării a celor peste 2000 de angajați ai spitalului județean Sibiu, 1799 dintre aceștia și-au dat acordul eontru a fi imunizați cu noul vaccin.

Dozele urmează să vină în mai multe tranșe.

Săptămâna trecută Comisia Europeană a anunțat că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin. Acordul negociat de Comisia Europeană( în numele celor 27 de state membre UE), prevede cumpărarea a  200 de milioane de doze, cu o posibilitatea de achiziționare de încă 100 de milioane.

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc. a anunţat că vaccinul său experimental dezvoltat în colaborare cu compania germană BioNTech are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3.

Prioritate la vaccinare au angajații din sistemul de sănătate public sau privat, îngrijitorii din centrele pentru bolnavi cu dizabilități, creșe  sau cămine de bătrâni. Din categoriilevulnerabile fac parte persoanele vârsta peste 65 sau persoanele cu boli cronice.

VIDEO – Detalii despre campania de vaccinare împotriva covid-19.

Scroll to top