12 operatori regionali s-au reunit la Căciulata, în cadrul ședinței Comitetului ARA, Olt – Jiu

12 operatori regionali din toată țara, alături de secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Roman și Directorul General AM POIM, Oana Arat

Întâlnirea de lucru are ca scop îmbunătățirea procesului de absorbție a fondurilor din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în baza căruia operatorii regionali de apă și canal din toată țara, pot dezvolta investiții masive.

Numai la Sibiu și Făgăraș, operatorul regional Apă Canal Sibiu S.A are în vedere racordarea a peste 20.000 de gospodării la noile rețele de apă potabilă și canalizare, prin investiții în valoare de aproape 200 de milioane de euro.

15 localități din Sibiu sunt incluse pentru dezvoltarea rețelei de apă, cu ajutorul fondurilor POIM.
Alte 6 localități din Țara Făgărașului sunt, de asemenea, pe listă.

“Discutăm despre lucrări ce presupun fonduri masive, de aproximativ 200 de milioane de euro. Gândiți-vă că Apă Canal Sibiu S.A susține investiții anuale de 2-3 milioane de euro, din fonduri proprii, provenite din tariful apă-canal. Asta ar însemna că fără atragerea fondurilor europene am avea nevoie chiar de 60-70 de ani pentru a derula astfel de lucrări. Este deci prioritar să obținem variante de finanțare din granturile europene și să urmărim îmbunătățirea procesului de absorbție pentru fondurile POIM”, a declarat președintele Comitetului Teritorial OLT-JIU, ing Vasile Maier.

Lista localităților din județul Sibiu, vizate pentru extinderea serviciului de apă cuprinde: Dobarca, Apoldu de Sus, Miercurea Sibiului, Cisnădie, Cisnădioara, Rosia, Daia Nouă, Nou, Cașolt, Săcădate , Tocile, Mag, Cart. Dealul Viilor (Șura Mare), Slimnic, Ruși.

Pentru Țara Făgărașului sunt în discuție Toderița, Dejani, Gura Văii, Recea, Berivoi, Mândra.

În ceea ce privește extinderea serviciului de canalizare, acesta se referă la localitățile Miercurea Sibiului, Cisnădie, Cisnădioara, Slimnic.
În afara acestor localități, se urmăresc și alte lucrări care vor asigura modernizarea și sutenabilitatea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare din județele Sibiu și Brașov. În final lucrările vor îmbunătăți viața a circa 280.000 de locuitori.

Întâlnirea de lucru a celor 12 operatori regionali se bucură de participarea secretarului de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Roman și a Directorului General AM POIM, Oana Arat. Și alti trei directori executivi din cadrul AM POIM vor urmări dezbaterea oportunităților din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top