1 iunie, în centrele rezidențiale DGASPC Sibiu

1 iunie – cadouri pentru copiii din centrele DGASPC

De ziua lor, copiii participă la acţiuni care le oferă posibilitatea de a se exprima liber şi de a se afirma. Manifestările organizate au și menirea de a le oferi micuţilor sentimentul de egalitate în drepturi şi de integrare în viaţa comunităţii din care fac parte. În această zi sunt organizate activități educativ-distractive: desene pe asfalt, întreceri sportive, plimbări, recital de poezii, dans sau excursii, oferindu-li-se totodată cadouri.

Ziua Internațională a Copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi bucurii copiilor, de a inspira familia şi comunitatea să-și îndrepte atenția spre nevoile semenilor, de a aprecia şi iubi copiii şi, de ce nu, de a-i pregăti pentru viitor. Toate acestea se întâmplă, în centrele rezidențiale aflate în structura DGASPC Sibiu, datorită personalului care, în fiecare zi încearcă să creeze atmosfera unei familii pentru ca acești copii să se simtă iubiți, ocrotiți și fericiți.

”1 Iunie – Ziua Copilului este ziua în care se celebrează miracolul nașterii, miracolul purității, dar și întoarcerea la inocență. Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie  sa se simtă copil și chiar este necesar ca măcar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat și să simțim că ludicul înflorește în inimile noastre. De ziua lor, copiii merită o atenție deosebită, pentru a ști că au anumite drepturi, că sunt importanți. La mulți ani, dragi copii!”, a declarat Claudiu Stupar, directorul general DGASPC Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top